Šta je novo?

Call.Of.Duty.Advanced.Warfare

mikiPSY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poena
290
Xbox 360 verzija. Upravo se pojavila u prodavnicama. :)
:wave:

Gledam i naprosto sam razocaran, na PS4 igra radi u 1920x1080, a na XBox One u 1360x768. Da li je moguce da je moralo bas tako? Prosto na verujem da je XBox toliko sporiji.

Tako je kako je.

Gledam i naprosto sam razocaran, na PS4 igra radi u 1920x1080, a na XBox One u 1360x768. Da li je moguce da je moralo bas tako? Prosto na verujem da je XBox toliko sporiji.
Za sve je Xbox gori, ne mogu da se setim šta je bilo objašnjenje. Ali zbog neke modifkacije kod Xbox ima bottleneck, koji PS4 nema, iako su skoro identični po snazi.

Meni se cini da su opasno uk*kili motku ako je u pitanju propust koji se u tolikoj meri odrazava na performanse. Ako PS4 moze u 1080p skoro uvek, a XBOX dosta cesto, koliko vidim (sad sam malo svrljao po netu i citao), ne moze u 1080p vec skidaju u 900p, 720p itd. onda tu moraju da "lete glave". Konzole su prakticno izasle u isto vreme, verujem da proizvodnja kosta isto ili jako slicno, a u praksi ne rade isto, onda naprosto ne znam zasto bi neko kupio XBox, osim zbog nekih "exkluziva" naslova, ali sa druge strane i PS ima svoje "exkluzive", tako da to ne verujem da je presudno. Konzole su tu tek 1 godinu, a XBOX je vec posustao, zaista zalosno. Eto tek sada stizu pravi AAA naslovi i imas "novu" konzolu i onda se igras u 720p, a komsija u 1080p jer si ti kupio XBOX, a on PS4 i naravno da igra kod njega izgleda sasvim drugacije. Stvarno jadno.

Poslednja izmena:
Najsmešnije je to što je upravo CoD uvek, pa i sada, više bio vezan za Xbox. Imate onu DLC ekskluzivnost i dalje, gde PC i PS dobiju isti DLC mesec dana nakon box-a. I još tu ima dosta toga vezanog za Live i Box uopšte, a igra je tehnički lošije odrađena.

Poslednja izmena:
Ajmo po X-ti put...

Postoji nekoliko arhitekturnih i nekoliko softverskih razloga zašto PS4 radi bolje nego Xbox One. Najpre, PS4 ima brži procesor. Dalje, PS4 ima GDDR5 kao memoriju, koja se šerovana između CPUa i GPUa i kao takva funkcioniše kao sistemska i kao grafička memorija istovremeno, što eliminiše mnoge latencije, olakšava programiranje i otvara nove mogućnosti i tome slično. Pošto se radi pride o dramatično bržoj memoriji u odnosu na DDR3 koji koristi Xbox One, imamo situaciju da se u praksi, koristeći grube analogije sa PC tržištem, može reći da je grafika u Xboxu više nalik na integrisanu, a grafika u PS4 više nalik na diskretnu grafiku solidne brzine (beše Radeon 7850 u praksi, ili tako nekako?)

Na sve to treba dodati da je Microsoft u Xbox One stavio ekstremno komplikovan OS sa čak tri lejera, de facto kao da konzola pokreće istovremeno tri OS-a. Ne znam da li je sada situacija po tom pitanju nešto bolja ako nema Kinecta jer je ceo jedan lejer bio posvećen njemu, mada pretpostavljam da nije jer to je Microsoft. Shodno tome, em su performanse pod opterećenjem, em ostaje solidno manje memorije na raspolaganju. Nasuprot tome, PS4 je napravljen da radi samo jedno, da pušta igre i to radi odlično.

Sve u svemu, u startu smo znali da će PS4 biti brži, a mene lično iznenađuje da Xbox One tako malo zaostaje. Pretpostavljam da će razlike još više dolaziti do izražaja kako vreme bude odmicalo. Evo, već imamo 1980 x 1366 situaciju, dok smo na početku generacije imali 1920 vs 1600. Xbox off. :)

I kako su razlike sve uocljivije tako je i prodaja xo sve vise u stagnaciji u odnosu na ps4. Vec sada je odnos u prodaji 2.5 na prema 1 u korist ps4.

***, Sony je vec naucio lekciju sa ps3 da ljudi koji hoce multimedijalni home system, uzece pc za to a ne konzolu. Tako da je ps4 ultimativna konzola a ne kao xo u krizi identiteta. Radi vise stvari a ni jednu kako treba.

Osim rasprave oko rezolucije igranja :)

...ima li aktivnih igrača i da li mogu da napišu neki utisak "ili je ovo samo još jedan COD". Uskoro uzimam konzolu pa će mi najverovatnije ovo biti prva igra.

jel moguce da niko nije citao hw analize ps4 i xb1 na anandu, eurogameru...

@Filipenko
osim toga sto si naveo, xb1 ima nesto kao sporiji 7850 sa gddr3 +edram koji je kao neki level4 cache, i arhitekturu slicniju pc-ju, dok je ps4 slicniji velikom SoC-u sa radeonom 7870 sa 8gb gddr5 koji se koristi i kao sistemski ram...

Iskreno, nemoj da zbog ove igre kupujes konzolu. :)

Ja nisam ni rekao da konzolu kupujem zbog ove igre, već da će mi ovo biti prva igra.

Za prvu igru preporucujem infamous, killzone ili tlou. Tlou svakako uzmi ako nisi igrao na ps3!

Vrh Dno