Šta je novo?

Call of Cthullhu

vidakm je napisao(la):
Jel mislis na Shadow of the Comet. Ta igra je u principu trebala da prati pricu Lovecraft-ovog Call of Cthulhu, ali je bilo dosta odstupanja od originala i ostala je samo simpaticna p&c avanturica. Cini mi se da ova nova verzija nema apsolutno nikakve veze sa pricom, sto je velika steta, jer se tu najvise i ocekivalo. Btw, meni se cini da je Shadow of the Comet bila jedna od prvih igara koja se pojavila na CD- u kod nas, tj. bar je prva igra koju sam ja video da je dolazila na cd-u.

poz.
E bas to! Sad se secam i ja tog naziva. Samo moja igra je imala neki bag tako da nisam mogao da je zavrsim.

Hvala i pozdrav!

Poslednja izmena:
Zavrsena, a statistika kaze:
Zavseno 95%
Time 20h
Save 135
Target prec 44%.

Najtezi nivoi su mi bili:
Rafinerija( Chapter 6) i
Katakombe ( Chapter 9)

Najveca mozgalica.
Pustanje vode na predzadnjem save-u , nakon koga sa Alien puskom treba ubiti "Mother of Dagon".

Igra je ispunila moja ocekivanja.

Mislim bez tih katakombi se ne moze izgleda. Pojavljuju se u poslednjih 5 igrica koje sam igrao.

Diablo je napisao(la):
Mislim bez tih katakombi se ne moze izgleda. Pojavljuju se u poslednjih 5 igrica koje sam igrao.

Pa to je sad aktuelno, Bin Laden, Sadam i tako to... :)

Igrao sam CoC nekih 20 minuta, i mogu da kazem samo jedno::: STRASHNA JE!!! Grafika je tripozna i -nothing is wrong with your sanity-... Samo me nervira onako hladnokrvan glas glavnog aktera... Ali OK... Ipak sam je cekao neke 3 godine, i u medjuvremenu sam zaboravio na nju, pa kad sam video da ima da se dl, bilo je holy crap, Call Of Cthulhu... Nacisto dobra igra!

Tek sam sada slučajno saznao i da postoji Call of Cthullhu stona RPG igra i nekoliko edicija pravila za nju. To bi bilo interesantno preraditi u računarski RPG, poslednjih godina igre pravljene po nešto manje poznatim RPG sistemima beleže odličan uspeh. Recimo KOTOR 1 i 2, Arcanum, Vampires the Mascarade...

Moze li neko pomoci izvesnom SaleAc-u, koji ima izvesni problem sa doticnom igrom?!?

Hteo bih ti pomoci, ali slutim da ce ako se ovako nastavi ( neki drugi topici) vrlo brzo na celu game sobu biti "closed".

Nabavio sam danas igru. Odigrao sam nekih 20 minuta i svidja mi se igra. Dobra je. Grafika nije nesto posebno, ali atmosfera je bitna. Za sada je sve nekako misticno.

Super je igra. Atmosfera je fantasticna. Jedino mi smeta ono sto samo na odredjinim mestima mozes snimiti poziciju. Ima li neki patch sto omogucava snimanje pozicije u svakom trenutku? Mada i da nema, nema veze, igra je fenomenalna.

Poslednja izmena:
Da li je neko uspeo da resi onu mozgalicu sa sefom ispod crkve ( brojevi 1,3,5,7 koji se pojave posle stavljanja razglednice)? Nisu mi bas najjasniji oni smerovi i crtice koje postoje sta oznacavaju?

Inace igra je fenomenalna iako ima mozda malo slabiju grafiku za trenutne standarde ali nemaju svi GF7800.

Poslednja izmena:
***SPOILER***
Kad otvaras sefove, moras da krenes da okreces u smeru kazaljke na satu.

Samo pogledaj strelice oko brojeva i sve ce ti se kasti samo :)

Ako se dobro secam, kombinacija je 3 1 5 7. Znaci do trojke okreces u smeru kazaljke na satu, i za svaki sledeci broj okreces u suprotnom smeru od prethodnog.

Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
Zavrsena, a statistika kaze:
Zavseno 95%
Time 20h
Save 135
Target prec 44%.

Najtezi nivoi su mi bili:
Rafinerija( Chapter 6) i
Katakombe ( Chapter 9)

Najveca mozgalica.
Pustanje vode na predzadnjem save-u , nakon koga sa Alien puskom treba ubiti "Mother of Dagon".

Igra je ispunila moja ocekivanja.

Upravo sam na tom nivou sa puštanjem vode i nikako da skontam šta treba.U tom Hydra hramu je nekakav gong kojega gađam sa onom Alien puškom i šta dalje.

Kad pogodis taj gong skroz napunjenom alien puskom (punis je dok se ne upali crveno svetlo) krenes da se penjes gore, pobijes cudovista koja se pojave, i stanes u mali bazen ispred Hidre. Onda ces moci na kratko da kontrolises jednog od stvorova.
Kada preuzmes kontrolu nad stvorom, skocis iza jedne od cetiri statue oko Hidre, i udaris (ne pritisnes Use, nego Attack) u polugu. Onda se udalji sa tim stvorom sto dalje od sebe, jer moras da ga ubijes kad prestanes da ga kontrolises.
Da ne bude zabune, ima 5 statua kojima treba spustiti poluge, a peta je naspram Hidre i tu polugu mozes sam da spustis. Kada spustis svih 5 poluga opet napuni alien pusku do maximuma i opali u bazencic u kome si stajao. To ce ubiti Hidru.

Ovo sam pisao na osnovu secanja, jer sam presao igru pre nekoliko nedelja, tako da moze negde da se provuce neka greskica :)

Poslednja izmena:
Tako je, to mi je bio najkomplikovaniji deo igre. Nakon toga jos 5min igre i the end.

MOLIM vas moderatori (a bogami i ostali):

Od sada pa i nadalje, ko ne upotrebi "SPOILER WARNING" prije postanja glavnih momenata bilo koje igre JEDAN veliki DOZIVOTNI ban i brisanje svega shto je dotichni postirao od vajkada pa do danas (a i ubuduce). :mad:

Mislim stvarno... :smash:

Poslednja izmena:
ako se ovo odnosi na moje postove, bio sam jednom napisao, a drugi put zaboravio :)
izvinjavam se :)

Rale45 je napisao(la):
Kad pogodis taj gong skroz napunjenom alien puskom (punis je dok se ne upali crveno svetlo) krenes da se penjes gore, pobijes cudovista koja se pojave, i stanes u mali bazen ispred Hidre. Onda ces moci na kratko da kontrolises jednog od stvorova.
Kada preuzmes kontrolu nad stvorom, skocis iza jedne od cetiri statue oko Hidre, i udaris (ne pritisnes Use, nego Attack) u polugu. Onda se udalji sa tim stvorom sto dalje od sebe, jer moras da ga ubijes kad prestanes da ga kontrolises.
Da ne bude zabune, ima 5 statua kojima treba spustiti poluge, a peta je naspram Hidre i tu polugu mozes sam da spustis. Kada spustis svih 5 poluga opet napuni alien pusku do maximuma i opali u bazencic u kome si stajao. To ce ubiti Hidru.

Ovo sam pisao na osnovu secanja, jer sam presao igru pre nekoliko nedelja, tako da moze negde da se provuce neka greskica :)

Izgleda da je kod mene neki bug, učinim tako kako si opisao. Pretvorim se u Aliena, skočim do jedne od statua i pritisnem Attack on udari po polugi ali se ništa ne događa.Probao sam sve statue, kad se jednom pretvorim u tog stvora više se nemogu nikako vratiti, a ti si napisao da je to na kratko.

Marac je napisao(la):
Izgleda da je kod mene neki bug, učinim tako kako si opisao. Pretvorim se u Aliena, skočim do jedne od statua i pritisnem Attack on udari po polugi ali se ništa ne događa.Probao sam sve statue, kad se jednom pretvorim u tog stvora više se nemogu nikako vratiti, a ti si napisao da je to na kratko.

E to jeste bug, naravno, pri sugavom portovanju.

Video sam da spominju to na neki stranim forumima, ali meni se nije desio, tako da nisam nista detaljnije citao o tome.

Neki spominu smanjivanje video podesavanja, dok drugi govore da moras da pokusas iz razlicitih uglova da udaris polugu.

Nabavio sam je tek juce, i jako mi se dopada. Obozavam Lovecrafta. Sto se tice grafike ona i nije najbitniji faktor igre. Neki pljuju grafiku, a atmosfera i prica su tu glavne stavke. Condemned (ne pamtim u skorije vreme da sam se toliko jezio i trzao na stolici) i Call of Cthullhu (brrr, kakav trip) su za sada po meni No.1 u buljuku koje kakvog pc game djubra. :-devil-:

Call of Chtulhu-Sta sad?

Znaci, stigao sam do kraja. Jos samo da pustim vodu preko cetiri preostala kipa, sto mi nikako ne polazi za rukom. Iako sam u demon modu i skacem iza postojecih statua i udaram po ruckama za pustanje vode prema Hidri, nista se ne desava, Ima li koja caka ili je to bug koji je nepremostiv da bi se ova, inace osrednje losa igra zavrsila? ! :smoke:

Isti problem imam i ja nemoze da se udari poluga, inace u igri postoji jako mnogo bagova, a imam i problem da se pretvorim u cudoviste stalno prica da mu neki zvukovi smetaju.

Sergio Inc je napisao(la):
Znaci, stigao sam do kraja. Jos samo da pustim vodu preko cetiri preostala kipa, sto mi nikako ne polazi za rukom. Iako sam u demon modu i skacem iza postojecih statua i udaram po ruckama za pustanje vode prema Hidri, nista se ne desava, Ima li koja caka ili je to bug koji je nepremostiv da bi se ova, inace osrednje losa igra zavrsila? ! :smoke:
Imao isti problem ali je uspelo nakon nekoliko transformacija i mahnitog udaranja po ruckama. Realno, nisam mogao da provalim neko pravilo kada uspeva to udaranje a kada ne.

Poslednja izmena:
Stigao sam pred sam kraj igre i ne mogu da je zavrsim. Kad pocne da se obrusava sve i kad treba da bezite, bezim i dodjem tamo gde vas je onaj March zatvorio pre, samo sto su sad tamo nema vise resetaka i prodjem tuda kroz taj mali hodnik i kad izadjem iz njega uvek padne stena neka na lika i on pogine.Probao sam vec desetak puta. Sta tu treba da se radi? Jel to neki bag? Ima li neki patch za igru? Znaci sam kraj igre.

Uspeo sam da prodjem taj problematicni deo. Otisao sam na gamecopyworld i skinuo patch koji ubacuje besmrtnost. I naravno presao igru. Odlicna je igra, stvarno, jedino steta za taj bag pred sam kraj, ali dobro i to je reseno. Dosta dugo sam igrao igru, ali nema veze, igrao sam i uzivao, i takva igra zaista zasluzuje paznju. Jos jednom da kazem odlicna igra, i ko voli horor igre a nije igrao Call of Cthulhu, neka proba, jer Call of Cthulhu ne treba propustiti.

Call of Chtulhu- Dark corners of the earth

Treba mi pomoc, ako neko igra ovu igricu i presao je nivo Temple of Dragon, mozeli da mi kaze kako je otvorio vrata iza statua pored sllomljene table sa simbolima....

ruska je napisao(la):
Treba mi pomoc, ako neko igra ovu igricu i presao je nivo Temple of Dragon, mozeli da mi kaze kako je otvorio vrata iza statua pored sllomljene table sa simbolima....

Obrati mi se na PM, ako hoces, da ti bacim walkthrough (oko250K); skinuo sam ga zlu ne trebalo. Inace nisam jos stigao do tog nivoa pa da ti odgovorim na pitanje (a wkthrgh da citam necu ;) )

Sergio Inc je napisao(la):

Kad se pojavi prvo "cudoviste" (ne mogu da se setim prikladnijeg naziva), ako ne uspes da mu udjes u glavu, moras opet dole da udaras zvono. Kad udaras zvono budi mu sto blize, da bi te zvonjava ogluvela i da bi iz prve komandovao "cudovistem".

S-man je napisao(la):
Uspeo sam da prodjem taj problematicni deo. Otisao sam na gamecopyworld i skinuo patch koji ubacuje besmrtnost. I naravno presao igru. Odlicna je igra, stvarno, jedino steta za taj bag pred sam kraj, ali dobro i to je reseno. Dosta dugo sam igrao igru, ali nema veze, igrao sam i uzivao, i takva igra zaista zasluzuje paznju. Jos jednom da kazem odlicna igra, i ko voli horor igre a nije igrao Call of Cthulhu, neka proba, jer Call of Cthulhu ne treba propustiti.

Eh i ja sam zaglavio na tom mestu.Dal to naci da ne moze da se predje normalno??? i koliko jos ima do kraja posle toga

marex je napisao(la):
Eh i ja sam zaglavio na tom mestu.Dal to naci da ne moze da se predje normalno??? i koliko jos ima do kraja posle toga

Ja sam presao sa tim patchem za besmrtnost, a do kraja oko pola minuta.

Nazad
Vrh Dno