Šta je novo?

Cable + Router + AP - how to?

supermenx

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2003
Poena
619
Cable + Router + AP - howto?

Imam kablovski modem Motorola, na njega prikacen router ASUS RX3041 i onda u comp, i sve funkcionise kako treba (imam javni IP).
Sad bi hteo jos da prikacim AP (Ovislink WL-5460AP) na drugu mreznu na kompu i da mi sheruje Internet, kako bi mogao preko wireless da prikacim i laptop.
Probao sam neke varijante, ali mi nije uspelo.
Molio bih za pomoc kako sve ovo podesiti. Hvala.

Detalji: na ruteru mi je clonuvana mac adresa od compa.

pa nakaci AP direktno na ruter.

Samo postavi racunarima da imaju ip adrese iz opsega rutera i AP-u promeni defaultnu IP adresu posto je verovatno ista kao i ruterova 192.168.1.1 kada to uradis trebalo bi sve da proradi bez ikakvih problema.

Ma adresa na AP je 192.168.1.252 ali ipak nece, cak ne mogu ni da pristupim AP-u kad je ruter prikacen, mogu samo direktno, tj kad ruter iskopcam.
Dalje me jos interesuju podesavanja za AP, kako postaviti da se ponasa kao AP, posto i kad ga stavim da je AP, ne mogu da ga nadjem sa laptopom.

Isključio si pristup APu preko wireless-a, pogledaj u opcijama :)
Podešavanje:
Wireless
Basic Settings
ALias name
i SSiD stavi šta hoćeš
Band 2.4 G
Mode AP
Kanal: Menjaj pa ćeš da vidiš sa kojim LapTop ima najbolji signal (nema smetnje od drugih uređaja na tom kanalu)
APPLY Changes i rešeno :)

Onda:
Wireless
Access Control

Dodaj Mac Adresu LapTop-a
i gore selektuj Allow Listed

to ti je sva umetnost podešavanja :)

Poslednja izmena:
Hvala puno, uradio sam tako, i radi, stvarno je jednostavno.
ALI prvo sam morao da upgradujem firmware, posto do tad nije htelo da mi radi, iako je pristu AP-u preko wirelessa bio ukljucen.

Sve u svemu, mnogo sam srecan sto je ovo proradilo,
odoh do bazena sa laptopom :banana:

Hehe, aj daj link ka firmveru da i ja spucam ovog mog :)

Vrh Dno