Šta je novo?

c55- formiranje baterije

Zare

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
630
Interesuje me kakva su vasa iskustva se formiranjem baterije na Simensu C55. U servisu kazu 12-15 sati jedno punjenje (li-jo) a u uputstvu pise oko 2 sata dok se ne napuni. Posto vidim da su velike razlike u trajanju baterije od 2-4 dana, kako ste vi formirai bateriju?

Ti u srevisu nemaju blage veze jer je taj nacin punjenja prevazidjen pre 10 godina. Uostalom ti ces staviti da se puni i mozes da je pustis tako 15 dana da se puni - ona ce se puniti koliko treba i onda ce telefon sam prekinuti punjenje...dakle nezavisno od tebe telefon ima blokadu posle punjenja.

Ta blokada nikad nije potpuna i uvek prolazi malo struje, tako da se baterija puni i kad kaze da je puna.Za tih 2 sata baterija se napuni 90% ali za tih 10% treba mu najmanje 5 sati i tako se pravilno formira baterija. Ako si primetio nekad kad ti je baterija skroz prazna nece da se startuje punjenje. Ali ako ga ipak ostavis na punjacu punjenje ce poceti normalno posle pola sata ili vise (zavisi koliko je baterija ispod 3.6v koji je nominalni napon prazne baterije kad se tel sam gasi) upravo zbog te struje koja ce dopuniti bateriju do nivoa potrebnog za start punjenja (telefon ne registruje bateriju ako je napon suvise nizak, te zbog toga i ne puni) .
"Ti u srevisu nemaju blage veze"...Broz, ovo sam ti zapamtio :rtfm:
cheers

E kada sam već tu, a vidim Veljo da si stručan...
Brzi punjač za 7110 kada napuni bateriju ona traje 2 dana. Sa punjačem od 3210 traje 5 dana. Zašto, i kako ja da pravilno formiram bateriju na 7110 kada je standardno pakovana sa brzim punjačem.
Nemoj pogrešno da me shvatiš da te prozivam, čisto me interesuje, pošto ni ja baš ne verujem u te priče za formiranje baterije.

2 i 5 dana je ogromna razlika, samo neispravan punjac moze da bude logicno objasnjenje.

Veljko dragi komsija pa nisam ja tako misliooooooo:)
Ozbiljno, mislim da je 15 sati zastrasujuca cifra! Upravo mi je stigao punjac iz USA i 4 baterije (komplet Energizer) i baterije imaju 1650mAh i pune se 1 sat (jedan sat)!!! |To je nesto najnovije i cudo jedno:) Posle toga baterije traju 100 godina iako sam ja mislio da ce posle jednocasovnog visokointenzivnog punjenja to biti mnogo manje. Dakle to je mozda nekad vazilo a danas vise ne. Uostalom-vise verujem u ono sto pise u siemensovom uputstvu/sajtu nego miki i ziki uvoznicima mobilnih telefona;)

Wakizashi je napisao(la):
Brzi punjač za 7110 kada napuni bateriju ona traje 2 dana. Sa punjačem od 3210 traje 5 dana. .

Ni ja se bas ne razumem u sve ovo zato sam i pokrenuo ovo pitanje ali ima jedna stvar kod automobila (nije bas mozda mnogo slicno ali) majstori i to dobri (100%) tvrde da je sporo punjenje sa slabijom strujom mnogo bolje i da bolje puni akumulator nego jak punjac.
Mozda je slicna stvar i sa telefonima.

Vrh Dno