Šta je novo?

c45 ili a50

NCC-74656

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2002
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Trenutno imam ME 45, prezadovoljan sam, a kako mi to nije prvi Simens, hteo bih da uzmem, kao "drugi" telefon ili c45 (koji sam vec imao) ili a50.
Koliko znam, razlika izmedju ova dva telefona je:
C45 ima podsetnik za rodjendane i jednu igricu vise, mislim da je to ona sa balonima, dok A50 ima bolju, litijumsku bateriju od 650mAh, i zato je i laksi.
Sto se cene tice, u NS su oba telefona u rasponu od 90 do 100 Eura.
Da li neko zna jos koju razliku, i sta mi savetujete da uradim?!

Ako su ti potrebne funkcije C45 ili jos bolje M50 uz mali dodatak u novcu.

Radije bih uzeo C45 od A50 , mada mozda sam i malo subjektivan , obzirom da sam vlasnik prvog :)

Artz je napisao(la):
Ako su ti potrebne funkcije C45 ili jos bolje M50 uz mali dodatak u novcu.

Ma jok... Potreban mi je kao drugi telefon, znaci samo osnovno: razgovor, i mozda po koja poruka! Zato sam se i odlucio za jedan od ova dva modela!
Da mi treba bolji telefon, ni a50, ni c45, a ni m/mt 50 nebi dosli u obzir!
Iskreno, znam da je a klasa kod Simensa najniza, ali s obzirom na "skoro" iste funkcije, a bolju bateriju kod a50, isti malo prednjaci u odnosu na c45.

Onda bas tako, uzmi A50, a i malo je lepsi od C45.

A50 ima bolju bateriju, bolje navigacijske tastere, lepsi dizajn, noviji je...
Zar je ovde u opste mesto za dilemu!?
A50 rulez u klasi jeftinih-prfih mobilnih!

Nedjo je napisao(la):
A50 ima bolju bateriju, bolje navigacijske tastere, lepsi dizajn, noviji je...
Zar je ovde u opste mesto za dilemu!?
A50 rulez u klasi jeftinih-prfih mobilnih!

Nema dileme!
Trazio sam potvrdu svog izbora, mozda savet i to sam i dobio.
A50 kao drugi telefon bice sjajan!
Hvala lepo svima!

svetozar je napisao(la):
Nema dileme!
Trazio sam potvrdu svog izbora, mozda savet i to sam i dobio.
A50 kao drugi telefon bice sjajan!
Hvala lepo svima!

Ako si pazario taj A50, bilo bi lepo da napishesh utiske, dobre osobine a i mane...

Ajde "crni" Svetozare, pozuri malo...:)))
MOram zbog tebe da spamujem...

Evo "crnog" Svetozara.
Telefon je ok za ono sto ga ja koristim: znaci razgovori i po koja porukica.
Moram napomenuti da ga koristim iskljucivo u gradu (NS), tako da sto se prijema tice nemam nikakvih problema.
Tehnicki, kao sto sam i rekao, razlika je u jednog igrici manje u odnosu na c45, i u tome sto nema agendu rodjendana.
Svojevremeno sam imao c45, ver. 06, tako da su neke softverske stvari (npr. prikaz dana kada je alarm aktiviran) poboljsane.
Baterija je Li-Ion, od 650 mAh, za razliku od c45 gde je 550 mAh Ni-MNh, medjutim, u raksi to i neznaci mnogo: malo duzi stand-by, ali laksi telefon (mislim da sam negde naleteo na podatak da je tezak oko 95-97 grama) u odnosu na nekih 107 grama na c45.
Drugar ima a50 oko mesec dana i ono sto se pokazalo kao losa strana telefona je to sto se su se slova pocela polako skidati sa tastature.
Ja jos uvek nemam takvih problema, jer ga i malo koristim, a moram napomenuti da mi je drugar pravi sms manijak. verovatno ce ovo doci do izrazaja i kod mene za koji mesec, ali ipak je to najniza klasa Simensa.
Suma: za 90-tak eurica dobije se telefon koji radi, nista ekstra, za razgovor i porukice odlican, malo neprecizne tastature, za tu klasu dobrog ekrana, sa pristojnim, cak i dobrim stand-by vremenom, lak za koriscenje.
Mozda sam ipak trebao uzeti ponovo c45, ipak se oseti da je klasa vise, ali, s obzirom na moje potrebe, nezalim. Priznajem da je Li-Ion baterija prevagnula u odluci.
Licno tih ti preporucio c45, osim ako nemas nameru telefon da koristis samo bukvalno kao telefon za telefoniranje. Jedino jos da mu je seriska baterija Li-Ion.
No, i originalna Ni-MNh odradjuje super posao, a s obzirom da c45, a50 i m/mt50 koriste "iste" baterije, nece ti biti tesko da, posle odredjenog vremena nadjes Li-Ion bateriju kao rezervnu ili novu bateriju za c45.
Nadam se da sam ti pomogao barem malo.

Nazad
Vrh Dno