Šta je novo?

C2D i Windoza XP media centar

Stojcha

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Doticna verzija windoze ladno nema podrsku za vise jezgara ?

Jel pokusavao neko da je koristi sa C2D (ili nekim drugim visejezgarnim procesorima) ?

Ja imam Xp media centar 2005 i radi bez problema na oba jezgra 🙂

Doticna verzija windoze ladno nema podrsku za vise jezgara ?

Jel pokusavao neko da je koristi sa C2D (ili nekim drugim visejezgarnim procesorima) ?

Koliko se secam, kada sam koristio, MCE 2005 u about panelu eHome aplikacije uredno je ispisvao koliko ima procesora, jezgara itd...

U samom Windows-u takodje ne bi trebalo da bude problema, jer je u pitanju obican Windows XP Pro SP2 kome je pridodat eHome.

Instaliraj obavezno Update Rolup 2 - mozda ti zato pod eHome softverom ne vidi dva jezgra, mada ne znam sta podrazumevas pod "ne podrzava dva jezgra”. Meni je radilo sasvim normalno na Core 2 Duo E6700, Core 2 Duo E4300 i Core 2 Duo T7600... Pre toga sam koristio Athlon 64 3800+ (Newcastle).

Znaci, nesto drugo ti ne valja, ako sistem ne moze da se instalira...

Koliko se secam, kada sam koristio, MCE 2005 u about panelu eHome aplikacije uredno je ispisvao koliko ima procesora, jezgara itd...

U samom Windows-u takodje ne bi trebalo da bude problema, jer je u pitanju obican Windows XP Pro SP2 kome je pridodat eHome.

Instaliraj obavezno Update Rolup 2 - mozda ti zato pod eHome softverom ne vidi dva jezgra, mada ne znam sta podrazumevas pod "ne podrzava dva jezgra”. Meni je radilo sasvim normalno na Core 2 Duo E6700, Core 2 Duo E4300 i Core 2 Duo T7600... Pre toga sam koristio Athlon 64 3800+ (Newcastle).

Znaci, nesto drugo ti ne valja, ako sistem ne moze da se instalira...

Ma sistem je instaliran, stos je da drugo jezgro sto se tice Windowsa ne postoji.

Task Manager vidi jedno jezgro (nema uopste affinity opcija za procese), properties prijavljuje jedno jezgro, CpuZ i slicni isto vide tacno ime procesora ali samo jedno jezgro, Prime nece da podigne dve instance (tj. uopste ne daje opciju za cpu affinity), S'n'M radi test za jedno jezgro (nema pojma za drugo), itd.

Moguce da je covek instalirao neku sakatu verziju, ali je nebitno, instaliracu to lepo od nule sa proverenom windozom.

Cisto me je interesovalo kakvo je iskustvo po tom pitanju jer sam bio ubedjen u to sto si naveo, tj. da je to obican 'malo sareniji' WinXPsp2 :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno