Šta je novo?

C2D i Vista Overclock

Ja danas instalirao Vistu ultimate x86, sitem overclockovan, sve radi bez greske. Instalirao sam je na vec overclockovan sitem, da ne bude zabune. Restartovao vise puta zbog instalacije raznog software-a (i zbog crackovanja samog OS-a :)), i sve radi kao podmazano. Jedino sto sam primetio je da sama Vista ne prikazuje brzinu cpu-a pravilno, ali zato cpuz lepo vidi takt procesora.

Ja danas instalirao Vistu ultimate x86, sitem overclockovan, sve radi bez greske. Instalirao sam je na vec overclockovan sitem, da ne bude zabune. Restartovao vise puta zbog instalacije raznog software-a (i zbog crackovanja samog OS-a :)), i sve radi kao podmazano. Jedino sto sam primetio je da sama Vista ne prikazuje brzinu cpu-a pravilno, ali zato cpuz lepo vidi takt procesora.

koji ti je BIOS na ploci? Pretpostavljam da je instalirao na WD disk?

Bios je najnoviji. Instalirana je na treci WD 250GB, serial, onog maxtora iz potpisa sam prodao. Inace je sve radjeno pri taktu proc od 2940mhz, fsb 420 koliko drzim 24/7.

Poslednja izmena:
playerPA, hajde probaj aktivno hladjenje northbridge-a, usmeri neki kuler na njega pa pokreni instalaciju viste... mozda ti puca zbog toga!

Normalno mi radi Vista na overklokovanom kompu iz potpisa.

Ipak postoji neki problem sa ovom plocom i Vistom...evo danas ni meni nije htela da se digne dok ne spustim na default...oc iz Viste moze do nekih 340 fsb, bilo preko clockgena bilo preko onog biostar oc software-a...sve preko toga blokira. Na netu nista ne kazu o mogucem resenju, a vidim da ima jos ljudi sa identicnim problemom.

update: evo sad mi ponovo radi...u medjuvremenu sam instalirao onaj driver za plocu koji dolazi na biostar cd-u, restartovao sistem, digao sam prvo server 2003 (to mi je drugi OS, na drugom hdd-u), restartovao ponovo, digao Vistu i sad sve ponovo radi, evo igram se nekoliko sati sa njjom, vise puta restartovao i nju i naizmenicno dizao i nju i server 2003. Naravno sve je oc na 420 fsb u biosu.

Da nebi ostvarao novu temu. Mozda malo odem u OT...
Imam Vista 64 bit RC1 build 5600 verziju (znaci ona probna). Valjda je krekovana, posto kad istekne period za registraciju da mi extra 11 dana!???

Ono sto me interesuje je na koji nacin (kojim programom da pratim temp procesora). Na XP-u (32bit) koristim CoreTemp i savrseno radi, dok na Visti (64bit) temp je 100? i prijavljuje error pri samom startovanju programa.
Da li ima neka alternativa?

update: evo sad mi ponovo radi...u medjuvremenu sam instalirao onaj driver za plocu koji dolazi na biostar cd-u, restartovao sistem, digao sam prvo server 2003 (to mi je drugi OS, na drugom hdd-u), restartovao ponovo, digao Vistu i sad sve ponovo radi, evo igram se nekoliko sati sa njjom, vise puta restartovao i nju i naizmenicno dizao i nju i server 2003. Naravno sve je oc na 420 fsb u biosu.

Gde si instalirao driver za plocu? Pod Vistom?

Instairao sam rucno sa CDa driver za chipset (\Driver\Chipset\Intel\Infinst\Infinst.exe) i opet nece da butuje sa FSBom preko 300mhz...

Meni danas sve normalno radilo, oc sistem iz biosa i boota normalno, fsb 420.

Opet od prekjhuce nece da boota Vista, sve preko fsb 300 blokira pri boot-u. Interesantna stvar je da u safe modu mogu uvek da dignem Vistu, i cak mi lepo prikazuje brzinu jezgra (2,94ghz). Problem nastaje kad hocu normlno da je dignem.

Opet od prekjuce nece da boota Vista, sve preko fsb 300 blokira pri boot-u. Interesantna stvar je da u safe modu mogu uvek da dignem Vistu, i cak mi lepo prikazuje brzinu jezgra (2,94ghz). Problem nastaje kad hocu normlno da je dignem.

Masina iz popisa fsb 400 i sve radi savrseno i instalacija radjena tako. vista ultimate 64

Uradio sam clear cmos i sad opet boota Vista normalno sa fsb 420. Mozda ovo pomogne drugima.

Potpisujem sve sto je receno ranije. Najveca fora je sto je meni na zimu Vista radila na 430fsb bez ikakvog problema 24/7 ali sam je skinuo, a sada nevidjeno komplikuje. U medjuvremenu nisam menjao bios i dozivljavam sve sto i vi.

Ajde da probam da clearujem cmos...

Toshiba P200 14H

Meni nece da se startuje 3dmark 6.1.1. samo stoji onaj screen 2 sata i to je to.
Sve sam probao i da iskljucim firewall itd.

CD2 Santa rosa na 2Ghz
2G rama
Ati radeon 2600 HD
Vista home premium

Sta da radim.

Meni nece da se startuje 3dmark 6.1.1. samo stoji onaj screen 2 sata i to je to.
Sve sam probao i da iskljucim firewall itd.

CD2 Santa rosa na 2Ghz
2G rama
Ati radeon 2600 HD
Vista home premium

Sta da radim.

Desni kilk na ikonicu 3d mark06 i otvorice ti se prozor u kome imash target pa u nastavku otkucaj " -nosysteminfo", uostalom evo ti slika ;)
:wave:

Prilozi

• 3d mark.JPG
    3d mark.JPG
    31.6 KB · Pregleda: 62
Imao sam isti problem kao i vecina vlasnika Biostar 965 PT ploche:
Vista se zaglavljuvala ( kad je procesor overclockovan ) u delu gde "crv' ide preko ekrana....
Igram sluchaja pre 4-5 dana sam zaboravio da vratim BIOS na default kad sam ulazio u Vistu x64 i za divno chudo podigla se bez problema..... Razlika izmedju one situacije od pre kad Vista nije htela da se podigne i sad od pre pet dana je to da je tad CPU bio na 2.4 GHz sa ugashenim opcijama C1E & EIST a sad mi je CPU overclockovan na 2.7 GHz sa ukljuchenim C1E & EIST....
Neznam dali je to do C1E & EIST opcije ili do kloka ( 2.4 vs 2.7 GHz ) ali meni sad Vista x64 radi normalno.....
Eto mozda nekom pomogne ova moja situacija :)

:wave:

Vrh Dno