Šta je novo?

c2d e6300 problem

da. na modulima. i na kutiji pishe CAS6. e, ali kad u biosu namestim na default onda on ne namesti na 6-6-6-18 nego neshto svoje odvali.

evo ovo je taj proizoid http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/52
Sgta mu znachi 5-5-5-15/6-6-6-18?

Ni meni nije bas najjasnije. Gore pise kako "predstavljaju value 800MHz 5-5-5-15 modele", a dole i 5-5-5-15 i 6-6-6-18. Mozda nije za sve platforme isto.

A mozda postoje dve podvrste od kojih ti imas sporiju. Nista te ne kosta da probas na 5-5-5-15, pa ako nece onda ces morati da se zadovoljis sa 6-6-6-18 latencijama :smash:

evo me opet. Dakle, bios za default vrednosti nameshta 5-6-6-15. Bios vidi 3gb rama( jel se to mozhe promeniti nekako, idem sad da googlam). Probavao sam da stavim 5-5-5-15 i 6-6-6-18 i onda nece komp uopshte da se ukljuchi. Onda moram da izvadim te shtapove, stavim onaj bivshi shto je radio na 667 od 1gb, pa sa njim proradi i kazhe overclocking failed, onda ja namestim default vrednosti i nastavim za*banciju. Jel ima makar leka za ovo kad nece da se upali uopshte, pa da ne moram da primenjujem postupak sa chupanjem memorije?

evo me opet. Dakle, bios za default vrednosti nameshta 5-6-6-15. Bios vidi 3gb rama( jel se to mozhe promeniti nekako, idem sad da googlam). Probavao sam da stavim 5-5-5-15 i 6-6-6-18 i onda nece komp uopshte da se ukljuchi. Onda moram da izvadim te shtapove, stavim onaj bivshi shto je radio na 667 od 1gb, pa sa njim proradi i kazhe overclocking failed, onda ja namestim default vrednosti i nastavim za*banciju. Jel ima makar leka za ovo kad nece da se upali uopshte, pa da ne moram da primenjujem postupak sa chupanjem memorije?

Probaj da iskljucis napajanje na njgov prekidac na dvadesetak sec, upali ga ponovo i dobices istu poruku "overclocking failed" vrati na def i vozi.

evo linka i za moju muku sa istom masinom pa ako pomogne - super:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=158080&highlight=p5b+deluxe

pozdrav

za ova svoja pochetna podeshavanja sam i koristio taj tvoj post :), poshto nisam bash vichan ovom zanatu....komp sada radi na 2.8Ghz i sve je ok, ali memorija nece nikakvu promenu da prihvati, tako da sam ju stavio da radi na 800Mhz i 5-6-6-15. Nece chak ni svoje deklarisane 6-6-6-18 da prihvati. Radio sam test sa memorijom i kazhe da je sve ok.Samo da napomenem , da sam ja pokushaovao memoriju da dignem na 1000Mhz, jer sam kontao ako ona star od 667 se dizhe na 800 onda bi ova od 800 trebala na 1000. Da nije mozhda problem u onom nekom odnosu shto se spominje da treba da bude 1:1. Poshto mi je fsb 400Mhz, a kada bih memoriju stavio na 1000, (onda je njena frek 500Mhz), pa je to kao 4:5. Jel to mozhda problem?

Poslednja izmena:
MEmorije sa letencijama 6-6-6-18 su djubre neopevano i nemoj da se nadas bilo cemu dobrom lepom i pametnom od njih!!! Moj ocz je imao fsbwall vec na 360 tako da ti jos mozes i sretnim da se smatras!!!

a daj....pa morala bi bar na 1000 da radi je*em mu kevu :( .Ajde ajde smisli neko podeshavanje.Makar ju prikljuchio na akumulator iz auta od 12 v ima da ju nateram na 1000 :)

a daj....pa morala bi bar na 1000 da radi je*em mu kevu :( .Ajde ajde smisli neko podeshavanje.Makar ju prikljuchio na akumulator iz auta od 12 v ima da ju nateram na 1000 :)

Nekad i akumulator ne pomaze. Nisi imao srece, ja iskreno nisam ni znao da ima 6-6-6-18 modela Black Dragona :( Makar ti radi na cl5, moglo je i gore da bude...

Inace se slazem ocenom iz prethodne poruke - djubre.

Nazad
Vrh Dno