Šta je novo?

c2d e6300 problem

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Mashina je iz potpisa. Namestim bios na sledece...
Advanced Menu
JumperFree Configuration:
CPU Frequency: 400
DRAM Frenquency: DDR533
PCI Express Frequency: 105MHz
PCI Clock Synchronization Mode: 33.33MHz
Spread Spectrum: Disabled
Memory Voltage: 2.25v
CPU Vcore Voltage 1.325 (to je default)
FSB Termination Voltage: Auto
NB Vcore: 1.25
SB VCore, ICH chipset voltage: Auto
CPU Configuration:
Sve na Disabled..
Chipset configuration:
Northbridge configuration:
Memory Remaping Feature: Disabled
Configure DRAM Timing by SPD: Disabled
parametri memorije. 5-5-5-15
Inache ta podeshavanja sam nashao ovde na benchu i prepisao.... Problem je shto se vrti orthos 2 sata i onda prijavi greshku. Temp na load je 62-63 stepena, tako da to nije problem. Inache smanjivao sam cpu napon na 1.3175 i1.3 i podizao na 1.4 i opet isto. I napon memorije sam menjao od 2.1 do 2.25 i tu se situacija nije menjala. Jel imate neki savet???

Podigni NB na 1.27v i FSB VTT 1.3v pa onda probaj pa javi dali je pomoglo.

ok. FSB VTT sam stavio na 1.3, a NB na 1.45 (nadam se da nece biti mnogo) jer su mi ponudjene vrednosti 1.25, 1.45, 1.55 i 1.65 i pokrenuo orthos. Javljam kad zavrshi shta je bilo...

Stavi PCI Express Frequency na 100, (ne znam zasto je 105), pa javljaj sta se zbiva.

I cudan mi je FSB - Memorija ratio, ali probaj prvo ovo.

POZ

Stavi PCI Express Frequency na 100 i digni josh FSB voltazu,cpu napon stavi oko 1.375,pa probaj onda:wave:

Skini sa neta memtest pa nek vrti jedno 200 posto da vidimo da nije memorija. Znaci pokrenes dva memtesta jedan na 1000mb drugi kolko ostane rama da rade istovremeno.

jel ima neshto drugo sem memtesta , jer nece da mi se instalira jer imam xp pro 64bit ?

memtest86+ ili Goldmemory, programi od kojih se napravi butabilni disk, verovatno moze i USB Flash da posluzi...

Skini ovaj memtest86 ili goldmemory narezi na CD pusti da odradi minimum 100 posto.

Neznam sto radi ili ne radi, ali mi nije jasno sto memoriji koja radi na tako smesnoj vrednosti dajes napon 2.25V pri 5-5-5-15?! Tu je i 1.95V puna kapa!

Kako mislis smesna vrednost 1066MHz znaci ako je fsb na 400 nemoze biti manje od 800MHz vrekfencija memorije.

Au, ako je to 1066MHz, nek smanji memoriju na 800MHz (tj da bude 1:1)
POZ

PS. I javljaj za ovaj PCI-E.

memorija je na 800mhz . Sad sam skuinuo goldmemory, pa cu da ga pustim.a, da ...smanjio sam v memorije na 1.95

Daj nam sliku cpuz i cpu i memory nesto se ovde debelo neslaze kako sam racuno nemoze mu memorija raditi na 1066mhz neslaze se a isto nemoze raditi ispod 800MHz jedino ako ima omer manji od 1:1.

Ups nisam vido da je covek napiso da radi na 800MHz.

ok. skinuo sam goldmemory, pokrenuo ga, radio je 4,5 sati , doshao do 99% i kad je prebacio na 100%, pocheo je da svira i pokazao 1 error.Inache napon memorije je bio 1.95v, a odabrao sam rough tip testa(onaj opcija posle normal). Jel ima daljih saveta? Da dignem memoriju na 2.0v? Evo josh jednom da ponovim da memorija radi na 800 MHz

Povecaj napon na 2.0v pa probaj ponovo ali prvo probaj testiraj orthosom ili linx-om u winu.

MA covece koji ce mu djavo 2V za 800mhz i 5-5-5-15?! Moguce da je neispravna memorija, to bar nije problem, posudi od nekog ili najbolje testiraj jedan po jedan modul (ako imas 2)!!

I ja sam bas to pomislio da nije riknula memorija da pokaze gresku na 800MHz 1.95v garant naceti cipovi pa brljave

ali chime bi bili nacheti, kad sam prvi put kloknuo komp pre 2 dana, a pre toga je 2 godine radio na defaultu???, aj probacu prvo da ga dignem na 2.0, pa da testiram.
aj jedno offtopic pitanje...recimo da je mem riklnula.
Kad sam je kupovao ,lik je neshto naprichao o lifetime warranty. Jel to neka fora ili bih ja sad njega mogao da nazovem i i kazhem daj mi novu memoriju :) ?

Lik ti je dao garanciju na memoriju. Ako je life time to znaci do god se memorija ta proizvodi ako ti crkne dobices novu. I poslusaj pa probaj sa jednim po jednim stapicem da odradis test

Odradi ko sto rece covek prvo jedan pa drugi modul, mozda samo jedan nevalja.

fuckkkkkk. Jedan modul ne valja. Jel ima smisla da trazhim da mi menja memoriju. Ipak je proshlo 2 godine... Ne znam da li lifetime i kod nas znachi dozhivotno ili samo 1 god :). Jel imao neko slichan problem pa da je menjao?

Ima onih koji daju i 10 god garanc na memoriju tako da nevidim sto bi bio problem da menjas ako imas garanciju!

Probaj da zamenis nista te nekosta da probas.

Zasto ne bi odneo na garanciju? Ionako je danas standard neke tri godine, a kao sto napisa Proday, za neke memorije ide i 10god.

Verovatno ces dobiti 800MHz model, ne znam kako bi islo kasnije sa uparivanjem i dual channel-om, ali trebalo bi da radi. Mozda da ti zameni jedan modul, a drugi identican na 800MHz kupis sam. Taj ispravan na 667 prodaj, zadrzi, pokloni, odnesi u radnju mozda ga otkupe ili tako nesto...

evo nabavio sam Geil 2 x 2gb na 800Mhz, pa cu to da zabodem. E, al sad pishe da su default latencije 6-6-6-18. Kako sad da ih promenim ako hocu da ju clocknem. Pretpostavljam da ne treba da bude 5-5-5-15?

Nazad
Vrh Dno