- Učlanjen(a)
- 02.02.2003
- Poena
- 349
9x333 na 1.3250v posle 5 sekundi orosa ili Tata temperatura ode do 82 stepena i raste Box kuler namesten na Max obrtaje pa sam prekinuo . Mislim da je bolje da ga ostavim na 250*11 bez dizanja voltaze . Hvala na pomoci i savetu Nikolas61
Meni takodje posle 5-6 sekundi T ode na 83C u TAT-u. Ja imam E4400 @3GHz, ali ja ga drzim ovako vec vise od 2 meseca i nemam nikakvih problema. Napon u biosu sam stavio na AUTO, ne znam koliki je, ali znam da je veci od 1,4V, jer kada rucno stavim 1,4V onda udje u Win i posle par desetina sekundi se resetuje. Dakle ploca mu je dala sigurno vise od 1,4V.
Ali, kao sto rekoh ja ga drzim ovako na 3GHz vec vise od 2 meseca, pre toga mi je bio na 2,7GHz i onda mi je T bila 80C posle par sati Orthosa (proslog leta), dakle i tu se dosta grejao.
E sad pitanje je koliko nam, meni i tebi prcko, novi cooler moze pomoci.
Recimo Hyper TX ili TX2, mislim snizice on maximalno 7-8C, ali ce nam T opet biti prevelike. Tako da se ja uopste ne brinem. Jednostavno ne pokrecem Orthos ili TAT test, a u igrama mi je max T=70C, i procesor se ne buni oko ove T, jer mi se nikad nije desio iznenadni restart/zamrzavanje.
Tako da ti je moj savet da ga drzis na tih 3GHz (ako su ti T u igrama ili tokom onog testa u 3DMark06 za procesor ispod 70C), a na leto kupimo recimo bolji cooler i nema brige ,).