Šta je novo?

C2D 6600 na DS3, DQ6, P5W ili?

Sir Giles

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
301
Da li je 965 DS3, "dovljno dobra" za C2D 6600, ili je mozda bolje ici na DQ6 ili P5W DH Deluxe?

P.S. Mislim... definitivno je bolje, a da li se isplati?

DQ6 mislim da je glupost uzeti mnogo nalickana po meni asus p5b e plus ili delux DFI p965 infinity kad stigne abit quad GT a od gore navedenih P5W DH Deluxe ona ima 975 cip set a ove ostale 965

Ako mislis na svoj xbx, toga u ovim krajevima nema, ili ti znas nesto sto ja ne znam?

Nemislim na svoj XBX nego na novi XBX2 i ima ga naravno i po ns a i po bg koliko sam čuo! Za 200 e dobijaš vrhunsku ploču, izuzetne stabilnosti i mogućnosti :wave: Mada eno vidim da i dark side prodaje njegovu xbx jos u garanciji (ako se nevaram), pa možeš i sa njim videti. Obzirom da imaš 9 množilac više od 400fsb ti neće ni trebati!

QuadGT trenutno najbrza ploca775 i ima je kod nas...ako imas vremena,kao sto su vec rekli,sacekaj dfi inf p965,ali i to cekanje moze da potraje ,barem kad je zemlja Srbija u pitanju :smash:

Zavisi koliko cenis svoje pare i za sta koristis PC. Ako hoces da potrosis sto vise i juris SuperPI, onda znas sta ti je ciniti. U suprotnom, DS3 ce ti sasvim korektno zavrsiti posao.

:wave:

Ovako stoje stvari ne postoji ta P965 ploča koja će po performansama biti bolja od jedne X975 ploče, zatim ako se ipak odluciš za neku P965 ploču moras da znas da svaka ima odredjen pad napona pri overkloku u full load modu, gde se priča zavrsava, a trenutno bolje ploče od intel XBX2 nema (nema vdropa) naravno u svom cenovnom rangu. ABIT Quad GT nema strapa i svakako preko FSB-a memoriski protok je veci u poredjenju na neke druge 965 ploče, ali opet manji nego na XBX2 (primera na istim latencijama memorije na 433MHz FSB-a XBX2 tuče GT-a na 500MHz u mem protoku), a još na to ima odredjeni vdrop i što je najgore ploča traži vise napona za odredjeni oc u poredjenju sa XBX2.

Moj savet ti je uzmi XBX2 i uzivaj, ako ti se ne zuri kroz mesec,dva pojavitice se ploče sa novim P35 čipsetom ( pravljenim u 65 nm) sa dva X16 slota, a kako ce one da se klokuju veruj mi ne mozes ni da zamislis;)

Poslednja izmena:
Ne nego sa DDR2, ploce vec postoje, 22.4 je NDA za cipset. Tako da se medvedi vec proizvode (na cebitu su bile aktuelne Gigabyte ploce). Sto ce reci pre pojave penruna i DDR3 memorije P35 ce raditi i na DDR2 nekoliko meseci (po mom nahodjenu do septembra).

Nazad
Vrh Dno