Šta je novo?

C & Q problem

OZZY1983

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
604
1) Procesor je Sempron 3100+
2) Ploca Chaintech Vnf3-250

Flashovao sam bios i pojavila se opcija za aktivaciju cool and quiet-a i namestio sam je na auto (postoji jos samo disable). Takodje sam snimio i drajvere a o njima cu jos u daljem textu. u power opcijama probao sam minimal power menagement i max batery ali nista ne pomaze. e sad u system opciji u control panelu mi stvarno pokazuje da mi je takt procesora pao na 1.1ghz ali je temperatura ostala ista a takodje i broj obrtaja ventilatora. Sto se drajvera jos tice, ponekad mi se desava da mi komp blokira posle jednog ili dva minuta rada.
Hvala na bilo kakvoj pomoci :wave:
p.s. Interesuje me da li c & q radi na overklokovanoj masini?
napominjem da to nije problem jer sam pokusao i sa overclockom i sa default-om.

OZZY1983 je napisao(la):
1)
p.s. Interesuje me da li c & q radi na overklokovanoj masini?
napominjem da to nije problem jer sam pokusao i sa overclockom i sa default-om.

Savet je da se Cool’n’Quiet iskljuci kada se masina overklokuje...

Thanx, ali kao sto sam i napisao ne radi ni kada je oc ni kada je na defaultu

Posto pretpostavljam da neces drzati masinu na defaulty tj.da ces gledati da sto vise o/c procesor, neces mnogo izgubiti nedostatkom ove opcije jer bi je u svakom slucaju iskljucio radi stabilnosti sistema...

Kod mene (A64) CnQ spusti clock na 1000 MHz (možda je i 1100, ne sećam se više, po papirima AMD-a je 1000) a napon na 1.1V. Da li kod tebe spušta napon? Po AMD-ovoj specifikaciji napon bi morao da bude 1.1V na 1000 MHz (pričam za A64, za Sempron 3100+ nisam gledao, ali trebalo bi da je ista specifikacija)

Evo, sad sam pogledao dokumentaciju... Da, za Sempron 3100+ je 1000 MHz/1.1 V

Poslednja izmena:
U pravu si, clock mi padne na 1.1 ghz a napon varira ali je najcesce 1.1v. Ali problem je u tome sto se temperatura procesora ne spusta kao ni broj obrtaja ventilatora! :smash:

OZZY1983 je napisao(la):
U pravu si, clock mi padne na 1.1 ghz a napon varira ali je najcesce 1.1v. Ali problem je u tome sto se temperatura procesora ne spusta kao ni broj obrtaja ventilatora! :smash:
Ja u BIOS-u imam opcije "fast" i "turbo". Kad stavim na "turbo" benchmarci daju praktično isti rezultat ali se CPU greje k'o blesav. Proveri da nije i kod tebe uključeno nešto slično.

Ali opet je čudno da sa naponom 1.1V ne pada temperatura, šta god da je čekirano.

Nazad
Vrh Dno