Šta je novo?

C particija puna, HD Sentinel greske, found.000 i found.001 folderi?

Кад већ помињеш gparted, стартуј га па само помери D партицију скроз десно и после ћеш лако да повећаш С партицију. Ово прво ће мало да потраје јер мора да пребаци вероватно доста података али нема ту другог посла. У сваком случају је боље да направите бекап јер је свако репартиционисање деструктивно, ако нешто крене на лоше, може да буде и проблема. Ваљда неће.

To sam i uradio u gpartedu. Ne znam kako mi nije palo na pamet ranije, ali dobro sad. Sto se bekapa tice, nemamo uslova. Ja sam mu rekao da rizik postoji, drug je rekao da rizikujem, pa sad se nadamo da ce sve fino da bude.

Da povecavam C iz Disk Manager-a u Win-u ili iz GParted-a?

Могао си одмах у gpartedu да D скраћујеш са лева према десно и одмах би завршио, сада га само стартуј, иди на resize/move те партиције и шутни је до краја десно. Онда повећај С и готово. Не бих ја то радио из win.

Nije ni radjeno u Win-u, sve je preko gparted-a, samo sto sam ga skracivao sa desne strane.

Znaci ovo pomeranje D particije traje vec dan ipo. Jel da ocekujemo najgore?

Jel napreduju procenti? Ako ima dosta malih fajlova onda nije neočekivano a ako je neki bad sector...

Како може дан ипо када синоћ још ниси ни почео? ;) Све је то пипкаво, ја за такве ситуације бар позајмим од некога хард, ископирам и онда радим. Следећи пут немојте да стављате windows на само 35 гига.
Колико је % прошло?

Nisam ja dizao njegov sistem i jos jednom vam kazem nisam uzeo da majstorisem, jednostavno decku je malo hitno jer mora da napravi neki seminarski(podaci za fax su bekapovani), a nijedan serviser ne radi sad za novu godinu. Pusteno je juce oko 7 i napreduju procenti fino, ali neravnomernom brzinom(mada cak i kad malo ubrza uzasno je sporo). U pocetku je procenio da ce trajati 12 sati i ta procena je rasla sve do 2 sata sinoc od kada je krenula da se polako smanjuje i ocekuje se da ce da zavrsi danas oko ponoci.

Blago tebi ako imas nekog ko moze da ti pozajmi hard na par dana, ja takve drugare nemam, a kad ozbiljno radim imam 2 harda za bekapove.

Poslednja izmena:
Odakle si? Donesi da ti sredim :)

Zajecar.

Na 3GB pred kraj laptop se ugasio jer je nestala struja u zgradi. Ima li mu spasa?

E do ..... ccc, školski primer zašto se to ne radi sa punim particijama. Ima mu spasa ali za fajlove samo uz neki file recovery gde će ti opet biti neophodan dodatni disk :S:

Једино да пробаш, можда нешто и успе. Мада тешко. Ипак, рекох ја да је бекап обавезан јер ако нешто може да крене наопако, кренуће. А УПС? Батерија у лаптопу?

Ma nisu pune particije. Na toj D particiji ima jedno 100GB podataka(a particija je 210GB velika posle smanjivanja). Uspeo sam da nabavim dodatne diskove(navatali me jos neki da im sredjujem laptopove). Dajte varijante.

Gparted fajl menadzer se cini da vidi sve podatke(ili barem vecinu), ali je odziv uzasno spor. Prebacicu podatke na druge diskove, pa jedan low level format pa ce valjda sve da bude u redu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno