Šta je novo?

C-Media 8738 On-Board 5.1 Problemi

• Začetnik teme Wezza
  • Datum pokretanja
W

Wezza

Guest
Kako da instaliram 5.1 zvuk na pomenutoj kartici(C-Media 8738 na Chaintech 6oja3 ploci).Pokusao sam sa tri vrste drajvera(skinutih sa C-medijnog sajta,sa cd koji sam dobio uz plocu).Zvuk ide samo iz Prednjih i Zadnjih satelita,a iz centrnlnog i Sub-Woofer-a ne.Moze li neko da pomogne?
Hvala unapred

Ja imam isti chip, doduse na MSI maticnoj ploci, i ovde je moguce menjati standard konektora za BAS i prednji zvucnik, to jest moze se menjati polozaj pina za masu, Mozda je i kod tebe isti problem.

Nisam te u potpunosti razumeo.Ako taj standard moze da se menja na koji nacin to da uradim.Da menjam nesto na ploci,na drajverima,gde?

Uputstvo za moju plocu (MSI KT-4 ultra) kaze da se neki proizvodjaci zvucnika ne drze standarda za raspored kontakata na bananici za bass i prednji zvucnik. Ako je tako, onda se manja polozaj dva jumper-a na ploci.
Ako je i kod tebe isto, pokusaj.

Pozdravcheers

Ili potrazi da li u driverima ima opcija za kreiranje bass i center kanala (LFE, bass redirection, ili vec kako ga nazovu). Cini mi se da CMI ponudi te opcije pri instalaciji drivera (bar verzije koje sam ja sretao),gde te pita dali je karta onboard ili sa posebnim ulazima za svaki kanal.

Ok,sve to sa drajverima sam ja uradio,stavio daje chip n-board,da line-in i rear speakers dele jack i da center/subwoofer i mikrofon dele jack i posle to namestio u opcijama,ali se iz jack-a za sub i dalje nista ne cuje.Sto se tice jumper-a,jedini koji imaju veze sa zv. kartom su oni koji iskljucuju/ukljucuju istu.
E sad,u nekom uputstvu koje sam nasao za chip stoji da neki pin na chipu (pin kojim se valjda chip ubada u plocu ),ako je podignut onda je ukljucen 6 ch,a ako je spusten onda je 4 ch,medjutim to je toliko malo(oko 1/5 mm) i meni se cini da tesko moze da mu se menja polozaj,ko ce to sad znati....... :confused: :( :confused: :confused: :confused: ++:confused: :confused::confused: :confused: :confused:

Jesi li probao ovo sto ti je Mancha rekao. Meni definitivno miriše da je to problem
Ili potrazi da li u driverima ima opcija za kreiranje bass i center kanala (LFE, bass redirection, ili vec kako ga nazovu).

Takodje u control panelu podesi da su ti zvučnici 5.1 a ne desktop speakers!!!

Ma sve sam ja to pokusavao i nista...
Pa sam posumnjao da li zvucna uopste podrzava 5.1 pa sam otvorio kuciste i na chip-u pise 6-ch,ali nista....
Probacu da instaliram novi win. 2000 ili XP.Sta vi mislite?:confused:

Pretpostavljam da si probao zvicnike, da li rade uopste?
Pokusaj sa srafcigerom da utvrdis koji je kontakt na bananici za koji zvucnik (trebalo bi da se cuje pucketanje).
Pokusaj da ubodec bananicu za srednji-bass u neki drugi audio-jack da vidis da li je isti standard.
Problem trazi analizuctp; da bi se na kraju ustanovilo da je :hump: trivijalna.

Znam da bi bilo bolje da mogu konkretno da ti pomognem sta da uradis, ali mogu samo da ti prenesem svoja iskustva. Posle iskusavanja slicnih problema probao sam razlicite kombinaceije drajvera, directxova i OS-ova, i nekako uspeo da nateram da to radi, sa drajverima koje sam skinuo sa C-Medijinog sajta. Problem je po mom iskustvu iskljucivo u CMEDIA drajverima i ja sam sa instalacijom jedne verzije resio problem i NIKADA vise nisam cackao nista u vezi njih i za sada je ok. Znaci visi sto mozes vise verzija, probaj da nadjes neku koja ti radi i ako to uspes ne cackaj vise. Srecno...

Oziris je napisao(la):
Znam da bi bilo bolje da mogu konkretno da ti pomognem sta da uradis, ali mogu samo da ti prenesem svoja iskustva. Posle iskusavanja slicnih problema probao sam razlicite kombinaceije drajvera, directxova i OS-ova, i nekako uspeo da nateram da to radi, sa drajverima koje sam skinuo sa C-Medijinog sajta. Problem je po mom iskustvu iskljucivo u CMEDIA drajverima i ja sam sa instalacijom jedne verzije resio problem i NIKADA vise nisam cackao nista u vezi njih i za sada je ok. Znaci visi sto mozes vise verzija, probaj da nadjes neku koja ti radi i ako to uspes ne cackaj vise. Srecno...

CMEDIA inace ima problema sa driverima pogotovo za 98-icu. Probao sam gomilu doticnih drivera i svi do jednog nisu hteli da rade kako treba. (Doduse bila je u pitanju obicna ISA zvucna).

Inace Ziveo Plug&Play......:p

Pozdrav!

P.S. Wezzo druze, nemoj mnogo preko 041.....:beat: :D

Oziris je napisao(la):

Pre svega izvinjavam se sto podizem ovaj topic iz istorije
Drug (Wezza) me je zamolio da tebe zamolim :) ako mozes da mi posaljes te drajvere ili da mi okacis link jer jos uvek nije uspeo da namesti.
Puno pozdrava.

Vrh Dno