Šta je novo?

C# i fokus za dugme

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Imam jednu formu u kojoj se unose username i password i imam tri dugmeta od kojih je jedno ok. Pomocu tab dugmeta na tastaturi moguce je prebaciti se sa polja za unos username na polje za unos passworda i onda sa njega na dugme ok, ali ja hocu da kad unesem oba podatka i bez prebacivanja sa tabom pritiskom na enter pozovem dugme ok. Gledao sam malo help i primetio sam da je potrebno da dugmetu ok dam focus:
HTML:
this.btnOK.Focus();
ali to nece da radi, ne znam zasto!!!

A da obradiš event pritiska enter tastera u textbox-u za password i onda odradiš ono što bi inače sa OK dugmetom?
Nemam sada pred sobom Visual Studio da proverim, ali da li si možda probao sa Select() metodom umesto Focus()?

Poslednja izmena:
Po meni, nema potrebe da prebacujesh fokus na dugme "OK", vech da pozovesh metodu "click" od duugmeta "OK" i time si korisnicima ustedeo jedno kliktanje ili pritisak na Enter. Tako rade i skoro sve forme u kojima se vrshi logovanje korisnika.

Midgard je napisao(la):
Imam jednu formu u kojoj se unose username i password i imam tri dugmeta od kojih je jedno ok. Pomocu tab dugmeta na tastaturi moguce je prebaciti se sa polja za unos username na polje za unos passworda i onda sa njega na dugme ok, ali ja hocu da kad unesem oba podatka i bez prebacivanja sa tabom pritiskom na enter pozovem dugme ok. Gledao sam malo help i primetio sam da je potrebno da dugmetu ok dam focus:
HTML:
this.btnOK.Focus();
ali to nece da radi, ne znam zasto!!!

Na formi na kojoj ti se nalazi dugme imas property Accept Button.. Izaberi tvoje dugme i to je to..

@mdarco
Hvala ti, uspelo je.
Poz

Vrh Dno