Šta je novo?

C# i chartovi

• Začetnik teme valhalla
  • Datum pokretanja
V

valhalla

Guest
Radim neko programche za Magic:The gathering u C# i imam jedan problem: treba da prikazem u vidu charta odredjene podatke (broj karata koje kostaju 1 manu,broj karata koje kostaju 2 mane...) E,sad nisam video chart u ugradjenim kontrolama koje dolaze uz VS.2003...Pokusavao sam sa progress barovima i listboxovima ali ne izgleda bas naj...Any ideas?
Moze li nesto da se iskombinuje sa excelom? Vidjao sam neke kombinacije Excela i VB.Net koje su bile extremno glupo jednostavne za uraditi...

valhalla je napisao(la):
Radim neko programche za Magic:The gathering u C# i imam jedan problem: treba da prikazem u vidu charta odredjene podatke (broj karata koje kostaju 1 manu,broj karata koje kostaju 2 mane...) E,sad nisam video chart u ugradjenim kontrolama koje dolaze uz VS.2003...Pokusavao sam sa progress barovima i listboxovima ali ne izgleda bas naj...Any ideas?
Moze li nesto da se iskombinuje sa excelom? Vidjao sam neke kombinacije Excela i VB.Net koje su bile extremno glupo jednostavne za uraditi...

Izvini sto pitam bezveze, jel igras magic?

Chartovi

-U .NET-u mozes koristiti sve COM kontrole (ActiveX) preko COM interopa. Recimo Excel chart.

-Mozes koristiti namenske chart kontrole za .NET, kao sto su Dundas i Component One.

-Za ozbiljnije izvestaje, mozes koristiti report designere kao sto su Crystal Reports. Uz VS dolazi CR.NET.

Izbor zavisi da li su u pitanju izvestaji za stampu ili samo prikaz na ekranu; koliko treba da ima razlicitih pogleda na podatke; da li je potrebna interaktivnost; koliko su slozeni izvestaji; licenciranje; itd.

Vrh Dno