Šta je novo?

c.f.l. brzi punjac?

alexey

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2002
Poena
665
Danas sam uzeo na buvljaku c.f.l. brzi punjac pa me interesuje kako se kod njega formatiraju nove baterije posto mi je posle 2 sata upalio zeleno svetlo da su baterije pune(dolaze sa njim 4x2300mah).Da li da ih ostavim jos ili ne?

Ne znam za taj tvoj, ali na mom pise npr. za 6h, a posle 4h se upali crvena (na mom je obrnuta logika :) ). Takodje, pise i da ide struja od 800mA, tako da kad podelim 2500mAh/800mA=4h -otprilike je to to. Koliko sam skapirao, oni u uputstvu namerno stave duze da bi se iskoristila ta mala struja posle punjenja za fino dopunjavanje baterija. Ne verujem da to moze nekako da osteti baterije, tako da mislim da ne moras da brines ako stoje duze od toga...

Brate, ovi obicni iz radnji su lesevi. Ako to stvarno puni tako dobro ( citaj brzo ) potvrdi zato sto se ovaj moj vuce i po 15 - 20h dok napuni 4 x 2500mAh baterije ..

ma slobodno vadi baterije kad se ugasi, ja imam GP-jev koji napuni za 1 sat 4 baterije, važno je da SMART punjač, to najviše utiče na trajanje baterija. Inače baterije koristim već preko 2,5 godine i ništa im ne fali.

Alexey, na fujiju sa CFL sporim punjachem i 2400mAh baterijama, izdrzava 500 fotki u cugu bez blica (slikash dok ne potroshish, i ne gasish aparat uopshte), ili oko 400-450 fotki na nekoliko dana, ako pola koristish blic. LCD ugashen sve vreme...

Kad smo vec kod baterija: ove brzo punjive imaju neke rupice kod + pola, verovatno da bi se smanjio pritisak koji nastaje usled brzog punjenja, pa me zanima da li mogu da umesto njih stavim obicne? (na struju od 800mA) Mislim, ne znam koliko te rupice znace...

Nazad
Vrh Dno