Šta je novo?

C= Commodore ponovo jashe :)

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
IF YOU remember Commodore 64 that means you are not a teenager any more.

We certainly spent a piece of our life playing with that machine in the dawn of PC gaming.

Now, the Commodore brand sits on a range of high-end PCs equipped with Nvidia's 7950 GX2 card and an AMD FX 60. Commodore is now a Dutch company and is testing the waters to see is there a market for such a PC with this legendary brand on it.

The company picked a nice looking case packed some high-end hardware to beef up ye olde Commodore logo.

We we're able to try out the the old games on the beast.

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33922

PS: Commodore je bolji od Spectruma :)

:Klanjanje Commodore
uvek bio i bice :rtfm:

Ehhh, "debeljko"... Nostalgija me 'vata :D

A ja cu da ubedim komsiju kome sam ga prodao pre 8 godina da mi ga vrati, samo ne znam koju simbolicnu sumu da mu ponudim... Any suggestions?

Pa ako si ga prodao pre 8 godina, neka '98... onda moras da platis istu sumu koju je on tebi platio, obzirom da mu se upotrebljivost od tada do danas nije smanjila... :)

Ja sam svoj poklonio, a sad me blam da trazim... a sto je najgore klinac (koji vec i sam punoletan) je posle nedelju dana dobio segu ako se ne varam, i pre par godina sam cuo da moj Commodore nije nikada ni povezan....

GOXY83 je napisao(la):
...
Ja sam svoj poklonio, a sad me blam da trazim... a sto je najgore klinac (koji vec i sam punoletan) je posle nedelju dana dobio segu ako se ne varam, i pre par godina sam cuo da moj Commodore nije nikada ni povezan....

Sega, sega...koje SRA*E! A jel sega ima stelovanje glave na kasetofonu? Ili ucitavanje turbo-a, pa onda load "",...kako bese vec. Ili mozda char otkrivanja da ofucana kaseta koja je mogla da bude i hit koncert Miroslava Ilica krije plejadu fantasticnih igara za koje nikada niste culi i koje su pravili neki entuzijasti u svojim sobama. Nothing beats that.
:bottle:
Danas je sve industrijalizovano, sterilno, ispeglano, ubacis cd i pocinje maltene bez tebe...

Nemoj da te bude blam, trazi nazad C64:)

He, he ja moj primerak jos uvek cuvam uredno spakovanog u fijoci :p

Poslednja izmena:
Samo cekam da se sada desi neko okupljanje nostalgicnih komodorasa :)
A pre toga naravno razviti neki mrezni hardver pa udri...

ja sam moj dao nekom malom ganciju.... koji ga je razje*ao....

Sad ću da bacim jabuku razdora ZX Spectrum 48KB zakon :)
Speki je bio laptop u odnosu na c64. Stara dobra vremena još mi čuči jedan ispravan u fioci, nekada su mi nudili 100 dem za njega a ja nisam hteo da ga prodam eto šta ti je sentimentalnost. :) Da sam znao da će da naprave emulatore...

Jos jedan C64 fan odaje postu debeljku.
I moj C64 je jos uvek citav sa svom pratecom opremom (Flopy, dva kasetofona (jedan crko), stampac (izgubio kabl, ali je on ispravan), i punim dzakom dzojstika (trenutno mislim da samo dva rade)).
Ali sto je najvaznije je da je sam C64 ispravan i radi kao sat.
Jednom sam hteo da ga raskomadam i da nabudzim neku mini plocu i sve ostalo mini u njega, ali mi je bilo zao, jer je ispravan. Tako da cu sacekati neko vreme dok mi neko ne pokloni neispravan.

ko je za okupljanje C64 nostalgicara? Predlazem da svi igramo Winter games i world games triad (ili kako vec), tu je moglo do 8 igraca istovremeno da se bori za medalju.

GOXY83 je napisao(la):
Brate mili, ako ga već to ne interesuje, lepo mu kaži "mićo, sećaš se onog kompjutera od pre hrista što ti ne treba i što ga ne koristiš - e vrni mi ga sad odma!" :)

Elem, moj C64 je počelo da nagriza vreme... a kabl do televizora se istegao pa se javljaju parazitne kapacitivnosti i slika na TV-u je krajnje loša...

Ja moj jos cuvam :)
Tu je celokupna oprema cak i srafcuger za podesavanje glave kasetofona ;)

Koji ste offtopic napravili :)

Inace, Commodore je i u vreme C64 imao neke PC masine. Meni su u to vreme ta kucista bila gas gotivna - tada je Apple bio ruzan do bola :)

Inace, moj C64 je polu-ispravan, ali zato Amiga 500 fercera. Jel ima neki emulator C64 koji radi pod XP kako treba (ako ima za Mac jos bolje :) )

delimir je napisao(la):
PS: Commodore je bolji od Spectruma :)
Jeste. Ali samo za bubuljičave tinejdžere koji tamane marsovce. :-devil-:

@skydiver021 cheers

I moj stoji u fijoci, ispravan.

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Inace, moj C64 je polu-ispravan...
Reci sta mu fali pa da ga opravljamo:crash: , steta da se baci;)
Btw, jel neko za
CommodoreSoccer.gif

edited:
pic

Poslednja izmena:
...za sta? ne ucitava ti se slika...

emaniac je napisao(la):
...za sta? ne ucitava ti se slika...
Ispravljeno;)
Rekoh, mozda je neko za fudbal, al' svako sa svojim joystickom:p

jel ima neko turbo 250.. mozda mi pomogne oko harda

genuine je napisao(la):
jel ima neko turbo 250.. mozda mi pomogne oko harda
:d
Probaj da nakrivis kuciste:p
Odosmo u totalni Off

delimir je napisao(la):
Koji ste offtopic napravili :)

Inace, Commodore je i u vreme C64 imao neke PC masine. Meni su u to vreme ta kucista bila gas gotivna - tada je Apple bio ruzan do bola :)

Inace, moj C64 je polu-ispravan, ali zato Amiga 500 fercera. Jel ima neki emulator C64 koji radi pod XP kako treba (ako ima za Mac jos bolje :) )

Jos jedna preporuka sa CCS64 v3.0 (zahteva directx 9.0 - bez zezanja :d :d :d )
Pogledaj po netu, ima mali milion igara koje su za ovaj emulator.
Samo kad vidis Usagi Yojimbo, Bomb Jack, Pirates!...oci se iskre, ma nije nista, muva upala u oko...:d

Back to topic:
Ja se secam tih PC masina koje je Commodore pravio, uz C64 sam dobio brosuru sa svim njihovim produktima. Lako je sada videti da sve konvergira ka x86 platformi. Kad je Apple postao jedan fancy PC, nije nista neobicno da neko pod Commodore brendom prodaje PC.
U ono vreme ako se dobro secam pojavila se posle Amige 500 i Amiga 600, koja je imala slotove za PCMCIA kartice i izgledala je cool i onda i Amiga 1200 koja je imala superiornu grafiku u odnosu na Amigu 500...Ali sve to , izgleda, nije bilo dovoljno da se te masine suprotstave nadolazecoj plimi jeftinih PC "kompatibilaca".
Ovaj novi Commodore ce u moru drugih brendova , ako cena ne bude konkurentna, verovatno kupovati nostalgicari sa dubljim dzepom.

GOXY83 je napisao(la):

Ista prica, samo sto je klinac dobio PC... :wall:

Mene je privuklo ovo kuciste sa commodore logom !
Znachi nepitam za cenu za ovakvu kutiju !
Dakle ako neko naleti na ovakvu kutiju neka me kontaktira da mu izborijim sve novce ovog a Sveta !

Spectrum je oduvek bio moj izbor...rodio sam se sa njim u kuci i matorg je mrzelo da se njime igra...ali znate kada vas nesto vuce...mislim da sam sa 7 godina vec uveliko igrao igre na njemu...

Nedostaje mi taj Spectrum i oni zvuci kada se kaseta ucitava...i dan danas mogu da ga zamislim u glavi..mislim da ga je malo pokvario zvuk dial-up modema...ali i dalje je sveze...
Jos uvek je u mome stanu, uredno cuvan... :)

Commodore X86-64 :d

Svasta ce se jos desiti u ovom ludom IT svetu. Vratio nam se Commodore (X86)64 brend, sa FX60 procesorom i 7950GX2! Sta sve nece uraditi da prodaju stvari! :d
http://theinquirer.net/default.aspx?article=33922
Tu je naravno i emulator dobrog starog "debeljka" :D

Sad cekamo da se vrati Atari sa parolom "power without the price" i kako bese ona druga "za mase, ne za klase" ili nekako slicno :banana:

Poslednja izmena:
Vrh Dno