Šta je novo?

C&C: Generals - fps 20 u strategiji?

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Na AXP 2000+, 512 ddr-a, ti4200 u recimo 1024-768 sa svime na max dobijem 20-25 fps kako kad stim sto kad je guzva padne na 15-16.Ovo sam merio Fraps-om.Sa ovakvim fps-om deluje sve uzasno sporo a grafika je u odnosu na zahtevnost igirice smeshna.na 1024x786 peshadija deluje ko sprajt obichan, tenkovi ko 2 sprajta itd.Eksplozije su ok ali nishta spec. voda srednja.Kad spustim u 800x600 ode fps na 30 ali opet kad je guzva pada.Ali i na 30 fps jedinice se krecu uzasno sporo.Citao sam u nekom ranijem threadu da probam da ukluchim/iskljuchim Dynamic LoD ali isto je dal ga ja ukluchio ili iskljuchio.Jel to neshto do mene ili je zaista igra smeshna?
Takodje jel patch 1.03 sadrzi sve shto i patchevi 1.01 i 1.02 ili moram sva tri da instaliram.Jel ispravljaju neshto bitno poshto sam ja odma stavio 1.03 patch i tako igram.

Po meni nekog sustinskog pomaka u odnosu na Emperor i nema!
Izgleda kao da je to isti engine, samo malo nabudzen, nesto slicno kao razlika izmedju warcrafta2 i starcrafta!!

Najvise sto mi se svidelo od grafike u celoj igri je lepo uradjen teren sa dosta poligona i ona drva sto se njisu na vetru!! :)

Koje ****** nista mi nije jasno!!

Imam XP na 2.2Ghz, ATI RADEON 9700PRO, 512ddr, nforce2 dual channel mode.....

Znaci konfiguracija je ludilo i sta sad, toliko sam se iznervirao u tom glupom C&C G.
U poslednjoj misiji gde igram sa kinezima ima milion jedinica i u pojedinim delovima igre frame mi padne na 3 -4 mislim smesno!

Particles i texture su mi na pola ukljucene i katastrofa.
Jel zna neko sta je problem ?
Ili da netreba da kupim Silicon Graph. mozda?

Skloniji sam da posumnjam da kod nas kruzi neka neoptimizovana beta verzija igre, nego da na tvojoj konf. imas 3fps. Ne bi bilo prvi put.

Ma i ja sam mojom konfig. sad moram da igram na 800x600 sa particles i details na pola.Stim sto sam provalio da kad se zumira ladno dobijem na fps-u i nekako ide technije.
Inach esamo igra je - O.Tachnije Ocena koju bi mogli da joj damo je Lim od 0/oo -> 0 tj. beskonachno malo_Ono je smeshno.Prvo grafika je apsolutno odvratna i za teren i za jedinice i eksplozije War3 moze da joj bude i mama i tata sa sve babama i dedama po obe linije.Zatim pricha je toliko ofucana i smeshna da je to uzas.Neko treba da se nalozi da igra kad mi nekakav kvazi-kineski glas kaze idi i unishti tamo neku fabriku jer je ono tamo a nama malo dosadno itd.Znachi prema zepletu i prichi u War3 sad bi dao nizu ocenu od prethodne ali ne znam dal moze.Sve u svemu uzas od igre zali boze 260 din. sto sam dao jos sam se mislio dal da uzmem to ili IGI2.Izgleda da sam se presho.

Mene je najvise iznervirala preterana zahtevnost igre a sto se tice ostalih mana to je vec posebna prica.

Vrlo glupa "strategija".
Bolje uzmite da igrate nesto drugo sto moze da se nazove strategija, a ne ovaj bioskopski festival od igre.

face je napisao(la):
Ma i ja sam mojom konfig. sad moram da igram na 800x600 sa particles i details na pola.Stim sto sam provalio da kad se zumira ladno dobijem na fps-u i nekako ide technije.
Inach esamo igra je - O.Tachnije Ocena koju bi mogli da joj damo je Lim od 0/oo -> 0 tj. beskonachno malo_Ono je smeshno.Prvo grafika je apsolutno odvratna i za teren i za jedinice i eksplozije War3 moze da joj bude i mama i tata sa sve babama i dedama po obe linije.Zatim pricha je toliko ofucana i smeshna da je to uzas.Neko treba da se nalozi da igra kad mi nekakav kvazi-kineski glas kaze idi i unishti tamo neku fabriku jer je ono tamo a nama malo dosadno itd.Znachi prema zepletu i prichi u War3 sad bi dao nizu ocenu od prethodne ali ne znam dal moze.Sve u svemu uzas od igre zali boze 260 din. sto sam dao jos sam se mislio dal da uzmem to ili IGI2.Izgleda da sam se presho.

Naravno da dobijes na brzini kad umesto, na primer, deset objekata i veceg dela terena, nakon zuma komp ti renderuje znatno manji broj objekata i manji deo terena.

Ukratko manje poligona je potrebno izrenderovati,sto rezultuje vecim frame rate-om !! :)

Prica je bljutava do bola, tipican proizvod americke demokratije(I'm hungry!!! Give me some shoes!!! Can't we live in peace!!!, dalji komentar potpuno suvisan)

Grafika je po meni zadovoljavajuca i dosta lepo mi sve to, al samo za oko, igleda!!

Imam r9000 i igre mi neovisno od rezolucije otprilike isto rade, tj. samo je razlika dal' ce mi max fps negde biti 56 u 640x480 ili 52 u 1024x768, dok je min fps ugalvnom isti u svim rezolucijama(frejm dva u korist 640x480 u odnosu na 1024x768), a to je slucaj i sa ovim C&C. To vazi i otprilike za nivo detalja cijim smanjivanjem dobijam nesto malo na brzini, ali zato komp mnogo manje swapuje!!

Inace benchmarci( prvenstveno 3dmarkovi ) govore drugacije sto zanaci da oni i nisu neka pouzdana orijentacija!!!

Mozda zato sto se u njima ne radi nikakav AI i ceo sistem se uposljava iskljucivo za rendering!!

Pozdrav type;

Hm ne znam jel si siguran da ti je u 1024x786 frejm rejt 56 sa r9000?Tj. dal si merio fraps-om?Meni je graf. odvratna vojnici su bukvalno ali mislim bukvalno 1 sprajt.Mozda je drugi sprajt """"pushka"""".Inache igre je toliko odvratna,toliko nema radnju ma nishta.Kako cu sad sa zadovoljstvom da uradim unistall.Kad bi makar neko nekad napravio strategiju gde amerikanci ne bi bili jadan,napacen narod koji se brani od terorista,krvozednih rusa itd.

Hteo sam da kazem da mi je fps u igrama otprilike isti neovisno od rezolucije!!

Taj primer sa 56 fps sluzi samo kao ilustracija
i ne odnosi se na C&C!!

Fraps nemam tako da ni ne znam tacno kako mi se krece frame rate u Djeneralima!

Pozdrav :)

Meni se igra dopala. Onako... opustajuca je. Grafika je pristojna, eksplozije su dobre (pogotovo kada drmnes Nuke negde ;) )
Igra mi je sasvim pristojno radila, R8500, 800x600, medium details. Mozda je trik u tome sto imam 512MB ram-a?

Zavisi sa kojom vojskom igras, meni sa Amerima i na 9700 secka sa low detaljima sto je smesno, dok na primer sa Kinezima na poslednjem nivou ubija, jedva scroll-ujem ekran.
Mislim igra je O.K., ali mislim da je mnogo bolja u multiplayer rezimu!!
Ali jedno je sigurno nesto sa tom igrom nije bas nezvao se ja Lorimer, a i tako se i ne zovem.

Pa i ja imam 512 rama.Izgleda da je igra prosto,naprosto preterano zahtevna.

Ma dajte ljudi. Presao sam igru, P42.4, Ti4200 285/580, igra radi opusteno na najvisim detaljima u maksimalnih 1280*1024.

Mislim da je problem u tezini jer ako si igrao u biginner rezimu mozda, ali kao ja na brutal gde ima 3x vise jedinica onda od komocije nema nista.Moze biti jos da treba i patch neki da se instalira, mozda je do podrske za Ati-ja ili.....?

Dandy je napisao(la):
Meni se igra dopala. Onako... opustajuca je. Grafika je pristojna, eksplozije su dobre (pogotovo kada drmnes Nuke negde ;) )
Igra mi je sasvim pristojno radila, R8500, 800x600, medium details. Mozda je trik u tome sto imam 512MB ram-a?

Meni isto :)
Na D900 i GF2MX400, Win98SE savrseno lepo radi u 800x600 sve low.
Na XP 2000+ 512 RAM-a i Ati 9100 sve high, 1024x768, takodje odlicno. Win XP na ovom kompu.

Mozda se nesto igra tripuje, pa ja imam srece ili..

Kao igra, pa razlicita je od War3, pa je zanimljivo dok se uci. Svidja mi se sto jedinice lakse ginu, malo podseca na SC po tom pitanju, solidan damage jedinica i malo healtha.

Pozdrav!

Ma ja na normal igram pa uzas secka u 1024 sa svime na max.Mozda imam neku kpipjt905902j5t verziju.

Nazad
Vrh Dno