Šta je novo?

c++ 6 i C.net - Koliko se razlikuju?

Iguana

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
efektivno kolika je razlika izmedju C++ 6 i C++ .Net? Zanima me jer imam knjigu naucite C++ 6 za 21 dan od Davida Chapmana (sams publishing) pa ako je razlika mala koristio bi je u savladavanju barem osnova jezika.

silvereye je napisao(la):
efektivno kolika je razlika izmedju C++ 6 i C++ .Net? Zanima me jer imam knjigu naucite C++ 6 za 21 dan od Davida Chapmana (sams publishing) pa ako je razlika mala koristio bi je u savladavanju barem osnova jezika.

Verovatno mislish na knjigu Visual c++ za 21 dan od davida chapmana.Sto se tice te knjige ne bi ti preporucio sa njom da savladavash osnove c++ jer ta knjiga nije namenjena tome nego sa upoznavanjem windows programiranja(podrazumeva se da imash fundamentalno znanje iz c++).
Ako do sad nisi programirao u c++ onda bi trebao da uzmesh neku knjigu koja te uci osnovama c++ pa cesh tek kasnije moci da se prebacish na win programiranje tj visual c++.

a koju kjnigu preporucujes sto se tice programiranja u C++ , bilo 6 bilo >net mada sumnjam da je jos ista izaslo za .NET , pogotvo kod nas

Poshto , znaci nikad nisi programirao u c++ onda bi ti bilo najbolje da uzmesh c++ za 21dan posto kod nas nemoze nista bolje da se nadje.
To ti je samo da se upoznash sa jezikom tj da te startuje.
Posle toga bi ti preporucio Thinking in C++ (imash na netu da je skinesh de ocesh ) ,knjiga je mnogo dobra .
Posto vidim da ti se zuri sa win programiranjem , eto to su koraci koje morash da predjesh da bi uopshte mogo da krenesh sa win programiranjem jer ce ti ovako biti nerazumljivo totalno.

Sto se tice knjiga za visual c++ 6 i 7 (net) kod nas mozesh da nadjes samo za c++ 6.0.
Izbor ti je nikakav za .NET ko shto si i pretpostavio a za 6.0 imash par knjiga kolko znam (dobra je special edition using visual c++ 6.0)

knjigu naucite c++ 6 za 21 dan imam ali ona nije za potpune pocetnike u c++ progrmiranju vec imas osecaj da te odma' baca in media res. DA li ce mozda koristi knjiga od Vladana Vujicica "c jezik" . izdala je vinca, ali je jedini problem sto je knjiga stara 11 godina. Da li uceci c mogu da steknem znanje, barem osnova u C++?

Uzmi slobodno ( "običan" :) ) "C++ za 21 dan" od Jesse Liberety (mislim da se tako zove). Knjiga ima da se nadje i na netu, ja sam iz nje učio C++. Služiće ti da shvatiš osnovne koncepte C++, i objektnog programiranja. C++.NET ne postoji, postoji C#, i on je veoooma sličan Javi (koja je opet veoma slična C++ samo što nema pointera), tako da nećeš pogrešiti ako malo provaljuješ Javu dok normalna literatura ne stigne kod nas (što će možda i potrajati). Ali, nikad ne izbijaj iz glave da se kroz praksu najbolje uči!

Nazad
Vrh Dno