Šta je novo?

Bye Bye Microsoft Word, Hello ajaxWrite

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
U poslednje vreme se desavaju velike stvari npr.

web video cuter http://www.eyespot.com ili
text editor http://www.ajaxwrite.com (potreban FireFox) ili
tinymce http://tinymce.moxiecode.com (opera 9).

web aplikacije vise nisu buducnost vec realnost. polako se desava da za njih browseri postaju OS, sve jedno je da li koristim desktop Windows PC ili svoju Symbian Nokiu.

i komentar na sve to: "Bye Bye Microsoft Word, Hello ajaxWrite"

btw trebali bi da implementirate tinyMce na forum 😉

Poslednja izmena:
Meni se ovo niš' ne sviđa...
Ne ajaxWrite kao program već ceo koncept web aplikacija koji treba da zameni desktop aplikacije. Vraćamo se na mainframe paradigmu, stim što je sad mainframe Internet.
Želim ovome isti uspeh koji su imali Network Computeri u drugoj polovini 90tih :angel:

Pa ovaj Ajax radi super. Poneses sa sobom na Flash disku (ili jos bolje koristis online storidz) i gde god da se nalazis mozes da radis na svojim dokumentima i da su ti uvek dostupni.

Samo ne kapiram zasto moras da imas Firefox? Poneses sa sobom na flash disku, i mozes da radis na svojim dokumentima gde god ima instaliran Firefox. Pa lakse mi je da ponesem dokumenta na flash disku, lakse cu naci racunar sa Word-om, nego sa Firefox-om.

Mada, moram da priznam da mi se sama ideja izuzetno svidja.

Poslednja izmena:
Fina ideja, ali pitanje kakva ce da bude realizacija... U svetlu legalizacije, jeftinije je platiti net nego kupiti originalan office. :wall:

Apostol je napisao(la):
Fina ideja, ali pitanje kakva ce da bude realizacija... U svetlu legalizacije, jeftinije je platiti net nego kupiti originalan office. :wall:
Zašto misliš da, kad dođe vreme, MS neće da izabci WebOffice ili nešto slično koji će koštati $xyz godišnje/trajno/po_broju_otkucanih_karaktera?
I sada za desktop imaš besplatni OpenOffice.org...

Poslednja izmena:
Stvarno super stvar. Odmah se ucita, stabilan je... jedva cekam sto vise ovakvih applikacija...

Mrki Jovica je napisao(la):
Samo ne kapiram zasto moras da imas Firefox? Poneses sa sobom na flash disku, i mozes da radis na svojim dokumentima gde god ima instaliran Firefox. Pa lakse mi je da ponesem dokumenta na flash disku, lakse cu naci racunar sa Word-om, nego sa Firefox-om.

Mada, moram da priznam da mi se sama ideja izuzetno svidja.

Pa ponesi Firefox na flash disku 🙂

jddipqd je napisao(la):
Zašto misliš da, kad dođe vreme, MS neće da izabci WebOffice ili nešto slično koji će koštati $xyz godišnje/trajno/po_broju_otkucanih_karaktera?
I sada za desktop imaš besplatni OpenOffice.org...

Pa i ako M$ izbaci tako nesto (a najave su da hoce) to ne menja pricu sa pocetka da je ovo koncept koji ce u buducnosti biti sve zastupljeniji. Isto tako i Google najavljuje svoj web-based OS...

BTW: NetPC je propao pre zato sto u to vreme nije postojala adekvatna infrastruktura i naravno zato sto to M$-u nije islo u prilog, pa je na sve nacine minirao takvu ideju. Danas, hvala Bogu, MS nema takve pozicije (tu je npr. Google) pa mora da, ako se ideja Internet Based aplikacija pokaze dobrom, da se i sam prikloni tom koncpetu iako im to u ovom trenutku mozda i ne ide u prilog.

Sa druge strane, veca upotreba web-based aplikacija (suludo je govoriti o napustanju desktop programa) ce dosta znaciti proizvodjacima i zato sto smanjuje problem piraterije...

Poslednja izmena:
AJAX vs .NET 😛
jeste M$ odavno mora da prati trendove a sve mi se cini da gubi polako korak.
Bill je skoro rekao u nekom interview vezano za popularizaciju Linuxa da je Linux "samo OS". e sad kako ovo tumaciti 🙂 kao: a) windows je vise od OS-a ili b) OS vise nije bitan koliko su bitne pratece tehnologije npr. virtualne mashine (.net), browseri...
kako bilo ja polako ludim od silnih sinhronizacija mailova, fajlova, adresara... na tri racunara. sad mi je jasno zasto je bitno da je mailbox 1GB velik 😀

Чика Били и ујка Сем :d

Ono što bi definitivno moglo ponovo oživeti ideju mainframe računara su video igre. Uz brzu Internet vezu bi tako na svom slabašnom računaru (da ne kažem terminalu) mogao da pikaš ultra zahtevne igre koje bi renderovao udaljeni server. Nikada ne bi morao da ulažeš u apgrejd računara, samo kupiš jednom i gotovo.

da, a windows je inache siguran u PM... valjda ga zato i banuju iz evropske administracije :d
jeste da ce ovako fajlovi biti na izvolte ali.. :/

@morbius da, samo ce ti trebati 1TB link da gura HDTV rezoluciju 😀

morbius je napisao(la):
Ono što bi definitivno moglo ponovo oživeti ideju mainframe računara su video igre. Uz brzu Internet vezu bi tako na svom slabašnom računaru (da ne kažem terminalu) mogao da pikaš ultra zahtevne igre koje bi renderovao udaljeni server. Nikada ne bi morao da ulažeš u apgrejd računara, samo kupiš jednom i gotovo.

Da, i sve hardverske firme ce tek tako da kazu "ma doooobro" 🙂

Hardverske firme postoje da bi vam uvalile novi hardver, a Microsoft postoji da bi napravio softver koji ce da trazi taj novi hardver. Sve drugo je sporedno, iz ugla tih firmi.

Kupac: Dobra dan koliko, bi kod vas kostalo mesecno iznajmljivanje na mainframe kompu 4 CPU-a 8 GB ram-a i 200 GB mesta na disku sa ono 500 GB mesecnog protoka. Ono treba mi da za igranje najnovijoj igrica
Prodavac: 36 evra sa PDV-om
Kupac: Uff nista onda cu da uzmem samo 2 cpu-a 4 Gb ram-a i 100 GB mesta
Prodavac: ok 20 evra mescno da li zelite da vam mi admistriramo tu masinu da uvek bude sa najnovojim drajverima, cistom registry bazom i svim najnovijim pachevima za OS i igricu koje imate za jos 5 e mesecno
Kupac: moze ja se iovako samo igram na njoj!

hhihiihihihihihihi

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno