Imam problem sa BX Master plocom i P III procesorom na 667 mhz (5x133).
Sve radi OK, dize sistem, rade normalno i 98-ica i XP, sve dok ne pokrenem neki program koji upotrebljava AGP (igre, filmovi...).
Onda sam u Sandri video da agp clock radi na 89 mhz, sto je 23 mhz vise od normalnog (66mhz).PCI radi normalno na 33.
Bios ne podrzava stelovanje FSB/AGP delitelja, vec ga racuna automatski.
Kad spustim FSB na 126, AGP radi na 84 mhz i onda mi igre i filmovi (AGP kartica) rade potpuno normalno.
Pri FSB-u od 100 mhz AGP radi normalno na 66.
Graficka je GF2MX400 32mb.
Probao sam i sa Riva Tuner-om da prebacim sa AGPx2 na AGPx1, ali isto se desava zbog osnovnog takta AGP-a(89mhz),
sto je nenormalno, znam da treba da bude 66 iako mi radi i na 84 (sa FSB 126).
Jumperi na ploci su nastelovani na 133 mhz FSB.
Cak sam ga i overklokovao na FSB 140 i radi super ali agp mi onda 90 i nesto mhz i onda ista stvar kad pokrenem igru ili film.
Disable-ovao sam i AGP texture acceleration u dxdiag-u ali ni to nije pomoglo.
Bios koji koristim je V5.6 od 13.4.2001. skinut sa MSI-jevog sajta.
Pomozite ljudi ako znate kako da resim ovo, jer sam vidjao na forumima (ne secam se gde) da kod nekih vlasnika BX Master ploca,
AGP radi na 66 pri FSB-u od 133 mhz.Sto kod mene nije slucaj.
Kako da ga nateram da pri FSB-u 133, AGP radi na 66(ili priblizno)Mhz?
Unapred hvala.
Sinisa Grandic :smash:
Krusevac
Sve radi OK, dize sistem, rade normalno i 98-ica i XP, sve dok ne pokrenem neki program koji upotrebljava AGP (igre, filmovi...).
Onda sam u Sandri video da agp clock radi na 89 mhz, sto je 23 mhz vise od normalnog (66mhz).PCI radi normalno na 33.
Bios ne podrzava stelovanje FSB/AGP delitelja, vec ga racuna automatski.
Kad spustim FSB na 126, AGP radi na 84 mhz i onda mi igre i filmovi (AGP kartica) rade potpuno normalno.
Pri FSB-u od 100 mhz AGP radi normalno na 66.
Graficka je GF2MX400 32mb.
Probao sam i sa Riva Tuner-om da prebacim sa AGPx2 na AGPx1, ali isto se desava zbog osnovnog takta AGP-a(89mhz),
sto je nenormalno, znam da treba da bude 66 iako mi radi i na 84 (sa FSB 126).
Jumperi na ploci su nastelovani na 133 mhz FSB.
Cak sam ga i overklokovao na FSB 140 i radi super ali agp mi onda 90 i nesto mhz i onda ista stvar kad pokrenem igru ili film.
Disable-ovao sam i AGP texture acceleration u dxdiag-u ali ni to nije pomoglo.
Bios koji koristim je V5.6 od 13.4.2001. skinut sa MSI-jevog sajta.
Pomozite ljudi ako znate kako da resim ovo, jer sam vidjao na forumima (ne secam se gde) da kod nekih vlasnika BX Master ploca,
AGP radi na 66 pri FSB-u od 133 mhz.Sto kod mene nije slucaj.
Kako da ga nateram da pri FSB-u 133, AGP radi na 66(ili priblizno)Mhz?
Unapred hvala.
Sinisa Grandic :smash:
Krusevac