Šta je novo?

BX Master i celer na 600

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Nesto mi ne ide kolokovanje ovog celera. Jel dovoljno dici samo magistralu ili treba i nesto oko napona menjati?

Koju memoriju imash

...

NCP PC133

Prvo digni napon za +10% pa rebutuj, pa onda ponovo udji u bios pa podigni magistralu na 100. Ako ovako nece onda nece nikako...

Da bi ti pomogao treba mi vise informacija, koja magistrala, koji adapter, kakvo hladjenje, sta se desava....

Bax je napisao(la):
Da bi ti pomogao treba mi vise informacija, koja magistrala, koji adapter, kakvo hladjenje, sta se desava....
Adapter je izuzetno bitna stavka u overklokovanju. Rekao bi bitnija od svega.
Problem ti osim loseg adaptera moze stvarati i sam Master,jer zbog njegovog promisa moze biti prilicno nestabilan na svim magistralama sem na osnovnim (66,100,133). A drzanjem HD na promisu i drndanjem po egzoticnim magistralama moze ti puci FAT hd-a.

Na ovo moram da reagujem, Promise-ov kontroler na BX Masteru jednostavno nije imao adekvatno zamenu tih dana, tj. najbolji je koji su mogli da ugrade.
Koristio sam tu plocu 2 godine sa 3 razl. procesora i savrseno je radila u normalnom i oc. radu.
To da "pukne FAT" mi se nikad nije desilo, mada jeste da se osteti Registry, kada PCI magistrala predje 41MHz a sistem ne uspe da se podigne do kraja. Mada to moze da bude i zbog lose memorije...
Uglavnom proveri kako su komponente ubodene, narocito adapter, podigni napon na procesoru na 1.85V i probaj prvo sa 100MHz, ako nece los ti je primerak procesora...

Pozdrav...

dj13 je napisao(la):
Problem ti osim loseg adaptera moze stvarati i sam Master,jer zbog njegovog promisa moze biti prilicno nestabilan na svim magistralama sem na osnovnim (66,100,133).
Bogami, taj Promise je mnogo bolje resenje za O/C od bangavog HighPoint-a na mojoj bivsoj BE6...

dj13 je napisao(la):
A drzanjem HD na promisu i drndanjem po egzoticnim magistralama moze ti puci FAT hd-a.

Tell me about it... 🙁

dj13 je napisao(la):
Adapter je izuzetno bitna stavka u overklokovanju. Rekao bi bitnija od svega.
Problem ti osim loseg adaptera moze stvarati i sam Master,jer zbog njegovog promisa moze biti prilicno nestabilan na svim magistralama sem na osnovnim (66,100,133). A drzanjem HD na promisu i drndanjem po egzoticnim magistralama moze ti puci FAT hd-a.

Kod mene nije takav sluchaj. Mislim da je Master keva za OC od Bx plocha. Kod mene radi na magistrali od 150 super stabilno.

Nazad
Vrh Dno