Šta je novo?

BX i GeForce 256, zašto neće?

V

VIA

Guest
Preciznije: GA-6BXC i Eagles GeForce 256 32Mb Ubrzo (< 2 min) nakon ulaska u Windows (Me), zamrzne računaljku uz svetlo plav ekran sa nekavim uspravnim nepravilnim štraftama. Dešava se sa raznim drajverima, pa čak i u safe modu, ne dešava se ako je dignut dos prompt u full screenu, ne desi se tokom cele instalacije windowsa, tek kad finišira - poveća rezoluciju. Grafička posve normalno radi na nekoj drugoj mašini, na predmetnoj ploči radi intel 740.
Da li nisam bio na času iz komtatibilnosti ili šta drugo? Da li bi mogao da očekujem slične neprijatnosti i sa Voodoo 2000?

Unapred hvala

Ja sam imao slicnu konfiguraciju ZX + GF256 DDR i sve mi je radilo OK. Takodje trenutno imamo Voodoo 3 2000 na istoj ZX polci i opet sve normalno radi. Ja sumnjam da sa tom grafickom nesto nije u redu. Verovatno RAMDAC.
Kao prvo izvadi sve ostale kartice iz masine (modem, zvucna) pa vidi hoce li da radi.
Probaj razlicite refresh rateove pa vidi da li blokira u svima. Takodje vidi hoce li raditi ako zamenis memoriju na maticnoj. I na kraju probaj da dodatno hladis graficku.

Ma, kao što napisah, sve komponente su ispravne. Nađoh na kraju na gigabajtovom sajtu ovo:
Q7. use Voodoo III AGP Card some time hangs?
A7. Please use PCB 2.0 or later GA-6BXC M/B and enable on board Voodoo III jumper
Q14. Why cannot use Geforce II MX AGP card on this motherboard?
A14. PCB 2.0 and above can support this AGP card , Please also close Jumper JP12 and JP13 to close.
Naravno, po Marfiju, ova ploča je 1.9 i nema opisanih džampera :rocket:
Neko je negde na forumu pominjao nekakvo prelepljivanje poslednjeg pina na GF2 kako bi iste radile na starim pločama. Ne znam da li da probavam isto sa ovom GF256

VIA je napisao(la):
Ma, kao što napisah, sve komponente su ispravne. Nađoh na kraju na gigabajtovom sajtu ovo:
Q7. use Voodoo III AGP Card some time hangs?
A7. Please use PCB 2.0 or later GA-6BXC M/B and enable on board Voodoo III jumper
Q14. Why cannot use Geforce II MX AGP card on this motherboard?
A14. PCB 2.0 and above can support this AGP card , Please also close Jumper JP12 and JP13 to close.
Naravno, po Marfiju, ova ploča je 1.9 i nema opisanih džampera :rocket:
Neko je negde na forumu pominjao nekakvo prelepljivanje poslednjeg pina na GF2 kako bi iste radile na starim pločama. Ne znam da li da probavam isto sa ovom GF256

Probaj, nista ne mozes da izgubis.

VIA je napisao(la):
Preciznije: GA-6BXC i Eagles GeForce 256 32Mb Ubrzo (< 2 min) nakon ulaska u Windows (Me), zamrzne računaljku uz svetlo plav ekran sa nekavim uspravnim nepravilnim štraftama. Dešava se sa raznim drajverima, pa čak i u safe modu, ne dešava se ako je dignut dos prompt u full screenu, ne desi se tokom cele instalacije windowsa, tek kad finišira - poveća rezoluciju. Grafička posve normalno radi na nekoj drugoj mašini, na predmetnoj ploči radi intel 740.
Da li nisam bio na času iz komtatibilnosti ili šta drugo? Da li bi mogao da očekujem slične neprijatnosti i sa Voodoo 2000?

Unapred hvala
Moze da se desi da tvoj GA ne moze da isporuci dovoljno A struje preko AGP slota gladnom GeForce256 GPU koji se greje kao furuna i trosi nenormalno mnogo struje.

Re: Re: BX i GeForce 256, zašto neće?

drfedja je napisao(la):
Moze da se desi da tvoj GA ne moze da isporuci dovoljno A struje preko AGP slota gladnom GeForce256 GPU koji se greje kao furuna i trosi nenormalno mnogo struje.
Ne bi trebalo da je to s obzirom da ortaku na istoj ploci (mislim da je u pitanju revizija 1.9 sa najnovijim BIOS-om) radi bez problema Asus 7100Pro/32, tj. MX400, a sto se struje tice trebalo bi da su priblizno isti potrosaci.

Ga_7avx

Imam slican problem nova ploca GA-VAX i ledtek a 170 gf 440 nece ni da vidi graficku.samo bipppp bip a ove noname ,rade ko besne ali im je 3dmark 2001 slabiji za 1500>>>RESENJE prodacu graficku.dok na matsoniku sa integrisanom grafikom radi ko satic!!!

Mislim de je pre do same ploce i da nema nikakve veze sa cipsetom. Ja na BX furam gts-a a i koju god karticu da sam ubacio radila je bez problema osim novijih koje rade na 1.5 ili imaju posebno napajanje

Struja (manjak iste) je izgleda jedino logično objašnjenje (ili su možda ipak gremlini). Uturio sam joj voodoo3 2000 i radi kao sat, kao i problematični GeForce na mašini koja je do sada držala voodoo-a.
Hvala vam svima

Ga_7vax

Prekljuce kupio novu plocu Ga_7vax i gle cuda nece da radi sa Leadteko A170 t,ustvari radila 10 puta i vise nece ni u prijavi posle restarta NECE i tacko uzmem ja igl novi u imtelu 64 ddr i radi ali mu je slika malo izreckana u UNREALU 2 a ona moja nece ni da cuje i ja resio da prodam ledteka po ceni ovog brand za istu cenu d 50 e iako u 3dmarku sije igl za 35 %ali staces TAKAV JE ZIVOT!!!!

Znam da je thread malo zastareo, ali tek sad sam ga video.
Na doticnoj ploci, iz iskustva, imao sam je, GF256 ne radi ni pod razno (nikakav patch koji je trebao bas taj problem da resi nije pomogao), ali zato GF2 u bilo kojoj varijanti radi jer jednostavno trosi manje struje (sitnija tehnologija).
Inace postoji (prijavljeno je) samo 5-6 ploca na kojima postoji ovakva nekompatibilnost i BXC je bas medju njima (jedina od GA). Inace to je i dokumentovano u GForce FAQ datoteci sa Guru3d sajta, koju sam nasao tek posle 2 nedelje *******cije sa doticnim komponentama)

poz.

Nazad
Vrh Dno