Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Pitanje je da li je zbog lenjosti kontrolora ili zbog toga što naplata prelazi na gradsko javno preduzeće, a dobro znamo kakva su naša JP po pitanju modernih tehnologija. Ne bi me čudilo da se vratimo na papirne karte...

I da vrate u vozila one stare velike narandzaste aparate-kutije za kucanje pantljicara, to bi bio pravi retro vibe

Zdravo svima,
Prešao sam sa starog na novi telefon i želeo bih da sa bus plus aplikacijom prenesem i svoje obeležene stanice sa komentarima (favorites). Znate li možda koji je to file?
Hvala!

^ Pisao sam BusPlus-u, ni oni ne znaju. "Obratite se svom operateru". Grrrr.

^ odgovor podrške:
"Ne postoji mogućnost prebacivanja sačuvanih stajališta sa starog telefona na novi. Jedina mogućnost je da se uradi kloniranje samog uređaja.
Svakako je savet da na novom telefonu napravite ponovo listu omiljenih stajališta."

Posle 12 godina postojanja app. :mad:

meni su na twitteru, zbog nečeg drugog, javili da uradim fabrički reset telefona 😁
preko mejla predlažu kloniranje mobilnog 🤯

@momsab
Kloniranje celog moba da sa starog androida preneo na novi android i uređaj listu omiljenih stajališta? U 2023.? Mogli su makar Expot i Import da naprave, a format tog fajla ne moraju ni da menjaju. Bzvz.

Kao što je najavljeno u temi, ukida se plaćanje prevoza Mastercardom:

Mesečne karte koštaće 3.000 dinara za jednu zonu i 3.500 za dve zone. Godišnja karta koštaće 30.000 dinara za prvu, odnosno 35.000 dinara za dve zone. Karta će se kupovati preko SMS poruke, aplikacije i na prodajnim mestima Javnog preduzeća „Naplata prevozne usluge“. Ukida se prodaja u vozilima, na trafikama, preko interneta i platnom karticom, preneo je Telegraf.

ovo ce se menjati na dnevnom nivou,jer ni sami ne znaju sta rade i kako.
ono juce je bilo katastrofa a ovo danas ipak prihvatljivo.
Doduse nema nigde info o nezaposlenima i koliko ce kostati karta za njih.
kao ni o pracenju autobusa preko aplikacije i sl

Pracene dolaska autobusa ce biti da zaustavis belog pripradnika sluzbe komunalnog reda pa on motorolom zove kolegu koji je u vozilu koji dolazi.

Ovo sa 50 din u jednom pravcu je vise nego korektno i placacu, ako moze preko aplikacije ili sta vec..

koliko razumeh, nisu više podržane kartice, samim tim ni plaćanje preko NFC-a

I dalje je dostupno plaćanje Mastercardom. A što ti telefon nije prihvatio ne znam.

Da li neko zna da li ce biti nova app za pracenje prevoza,jer ova je uzas koliko je ne precizna i losa.

Nema se saznanja još. Po svoj prilici neće ni biti aplikacije po ovim pričama za sada.

Možda će roboti da nam javljaju kad dolazi bus.

Da li neko zna da li ce biti nova app za pracenje prevoza
trebalo bi da bude konkurs za novu aplikaciju
tako se pisalo prvog dana

opet promena cena karata: dnevna 120 umesto 200 dinara

Mene cudi sa pravnog aspekta laika ako je nesto vlasnistvo nekoga kako to neko drugi kontrolise a da mu vlasnik to nije omogucio mada dobro znamo gde zivimo. No da se vratimo malo na ict deo da li se neko seca da je bio plan da ova aplikacija bude deo zvanicnog sajta grada pa da tu bude javan i besplatan pristup bez tarifiranja ussd-om no 2016.je grad od toga odustao jer se tada pricalo da grad nije vlasnik sistema.

Biće nedeljna 500 kinti ;)

Figure It Out What GIF by CBC

Nazad
Vrh Dno