Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Plasticne kartice traju 3 ili 4 godine. Da li rok pocinje od prve dopune ili kupovine nisam siguran. U svakom slucaju vidi se na slipu kada istice.

Na kom slipu? Na računu koji dobiješ kada dopunjavaš karticu?

Mene interesuje zašto ne isključe rutere u autobusima kad ionako neta nema.
Ja sam na negde 10% uspešnosti. U jednom je radilo, u 9 nije. Na kraju sam izbrisao SSID iz telefona da se više ne bi sam kačio na mrtvu mrežu.

Vecina prvih istice pocetkom sledece, da. Jednu sam uzeo jos na pocetku i istice 31.1. Bezobrazluk sto moraju nove da se kupuju opet, a nista se ne menja 🙁
Hmm, i moja ističe 31.1. jel to svima isto?
Nije da se ništa ne menja, sada imaju novi logo 😀

@Markosmi
Ako si na Androidu samo odčekiraš opciju "Autoconnect" tako da se u tom slučaju neće više sam povezivati, ali će ti javiti kad si u dometu te mreže (ukoliko želiš ponovo da pokušaš 🙂 ).

Imam jednu nepersonalizovanu plasticnu karticu i na njoj ne pise do kada traje. Gde to moze da se vidi?

Ja nemam vise slip. Kako mogu to da saznam, a da ne idem kod njih?

Možda da probaš na bilo kom mestu gde se vrše dopune? (nisam siguran, samo predlog)

Hmm, i moja ističe 31.1. jel to svima isto?
Cini mi se da je moja kartica (izdata pocetkom 2012) isticala 16.1. ali sada pise 31.1. Verovatno je neko ukapirao da bi bilo bezveze da platis 3000+ dinara a onda kartica istekne na slucajan datum. Nepersonalizovane mogu da isteknu bilo kad - moja je istekla 8.10.2015, tacno nakon 3 godine.

I moja na kredit dopune, personalizovana, istice 31.1. (znaci nije za zaposlene ili neka druga personalizovana, vec ona za jednokratne voznje, ali je personalizovana zbog popusta u Tempu)

Možda da probaš na bilo kom mestu gde se vrše dopune? (nisam siguran, samo predlog)

Zvao sam BusPlus. Samo na kiosku i moze. Nije vredelo da im izdiktiram serijski broj kartice. Kredit sa stare moze se preneti na novu.

Vazno: uz pomoc MTS centar app moze da se kupi samo jedna karta koja vazi 24h od trena kupovine. Tek kad se ona potrosi moze opet da se kupi jedna karta. Izvor: BusPlus.

Znaci po tome se za 100 din vozis ceo dan? Ako vazi 24h...ispade jeftinije nego ona dnevna larta od 300+ din

aj neka neko proveri ovo molim vas.

ako se vozis celi dan za 100 kinti, onda da trazim nacin da premostim nedostatak nfc na telefonu (ako je to uopste moguce).

Naravno da ne možeš da se voziš celi dan za 100 din. Već imaš 24h da aktiviraš tu kartu koju si kupio. Verovatno će tada da prestane da važi i moraš da kupiš novu.

Mene interesuje zašto ne isključe rutere u autobusima kad ionako neta nema.

Zato što im se može, zato što nema nikoga ko će javno da postavi to pitanje, zato što nikome ne odgovaraju,
zato što mediji već duže vreme "kleče", eto zato. U normalnim zemljama se to što grad radi sa wifi free nalepnicama
po autobusima naziva lažno oglašavanje. Može im se.

Vezano za plaćanje preko telefona, trebali su da ostave vremenski rok od barem mesec dana od kupovine karte preko
aplikacije a ne samo 24 sata.

Naravno da ne možeš da se voziš celi dan za 100 din. Već imaš 24h da aktiviraš tu kartu koju si kupio. Verovatno će tada da prestane da važi i moraš da kupiš novu.
Aktiviras je u bus u koji udjes i kada je ocitas na validatoru. Po pravilima ta karta vazi 90 minuta.

A ovde se kaze da vazi 24h....kako ja to vidim znaci da ako kupis kartu a ne ocitas je ona vazi 24h a ako je ocitas onda vazi 90 minuta

ako je ne ocitas a udje ti kontrola situacija je ista kao da imas papirnu ili plasticnu koju nisi ocitao. jedino sto mlzes da se vadis na: "nisam znao da treba"

Pa da. Ali ne vidim tvoju poentu. Kakve veze ima što važi 24h, ako je ti ne poništiš?

Edit: Evo reče ti čovek.

Pitanje u vezi ovoga. Jel se kontrolorima daje telefon, pa oni prislone na njihov aparat?

Verovatno, ne znam kako bi drugačije proverili.

I šta ako im ispadne telefon iz ruke 😀

Opušteno, ti si kriv. 😀

Pa i jesi. Ako verujes da je ovo napravljeno tebe radi 😀

Opasno im zinulo d za ovih 1.8rsd (doduše, puta xy), jer app više ne radi, nego što radi.

Pa to je bilo evidentno kada su zabranili rad 3rd party aplikacija.

Nazad
Vrh Dno