Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Vidi ovako, autobusi sluze da bi se smanjila gustina saobracaja plus ti isti autobusi trose gorivo i ako ti je stvarno mnogo da dajes 40 dinara dnevno a pritom se vozis barem 2-3 puta dnevno, a znas koliko kosta gorivo za kola onda bi trebao dobro da se zapitas : "Zasto mi je mentalitet takav da sve hocu za dz?"
Ja sam student, stariji od 26 godina, nisam iz Beograda. To znaci da nemam prava na benificije - ne mogu mesecnu za nezaposlene, ne mogu mesecnu za studente, za mene to kosta 3500 dinara.

Ajde sada realno - da li ovakav prevoz vredi 30 evra mesecno? Toliko kosta u Austriji npr, sa sve njihovim standardom. Je l' ste videli vi taj prevoz??!

Najbolji su ovi koji rade na 30 min. od kuce i guraju se po 50-ci, 31-cu i slicno, a uz to stalno gledaju da li ulazi kontrola.
Sednete na bajs i polako do posla. Nema izgovora hladno je, oznojicu se itd. Kad moja komsinica sa 53. godine ide na posao biciklom, onda zamislite koliko zenu za bole za kontrolu i njihove tarifne sisteme.

Najbolji su ovi koji rade na 30 min. od kuce i guraju se po 50-ci, 31-cu i slicno, a uz to stalno gledaju da li ulazi kontrola.
Sednete na bajs i polako do posla. Nema izgovora hladno je, oznojicu se itd. Kad moja komsinica sa 53. godine ide na posao biciklom, onda zamislite koliko zenu za bole za kontrolu i njihove tarifne sisteme.

Meni je posao 15km od kuće...čim dođe proleće i leto ja u autobus i kola ne ulazim...pešaka 30tak km (na posao i sa posla) i uživancija a i dobro je za zdravlje....nemam bajs (još uvek) ali mi i ovako prija šetnja....

Prestao sam svojevremeno da kupujem markicu zbog bahatosti vozača i loše organizacije koje sam jelte, lakše podnosio ako ne plaćam a i nekih 10% od plate mogu bolje da iskoristim.
E sad druga stvar je koliko košta markica za zaposlene, jer finansira firma, pa i da je 10k, šta me briga, svojevremeno smo se zezali naposlu, dobijemo povišicu samo kad poskupi prevoz.

Tema je bus plus TEHNOLOGIJA, a ne fakulteti i dal treba placati kartu.

hvala

Meni je posao 15km od kuće...čim dođe proleće i leto ja u autobus i kola ne ulazim...pešaka 30tak km (na posao i sa posla) i uživancija a i dobro je za zdravlje....nemam bajs (još uvek) ali mi i ovako prija šetnja....
Za 15km relativno brzim hodom ti treba oko 2h u najboljem slucaju. (ako ides 1m u sek, to je 3.6km/h, da mozes cak 2m u sek ici, sto vec ide u domen trckanja, a ne brzog hoda, to je 7.2km/h, sto znaci minimum 2h).
Ti dnevno 4h provedes u hodu od i do posla? 😀

ti mozes bilo koji faks da upises bez prijemnog? da li si svestan koliko je ovo glupa izjava?
Nimalo? I ja sam mogao bilo koji IT faks da upisem bez prijemnog. Prijemnog su oslobodjeni bili svi koji su imali na republickom ili visem takmicenju neku od nagrada (1/2/3) iz oblasti matematike i informatike. (u moje vreme se samo matematika polagala 😀)

E sad druga stvar je koliko košta markica za zaposlene, jer finansira firma, pa i da je 10k, šta me briga, svojevremeno smo se zezali naposlu, dobijemo povišicu samo kad poskupi prevoz.
Ne bas 🙂 To ulazi u istu korpu kao i prekovremeni rad i "placeno bolovanje". Takve stvari poslodavac, barem uspesan, ukalkulise u cenu rada, i onda je osnovna plata manja. Nikada to u praksi ne ide u korist radnika, to je samo zabluda, koja je vazila jedino u drzavnim firmama.

I sto se tice dnevne karte mislim da samo kod nas vaznost te karte poconje da tece od trenutka kupovine karte a ne od trenutka ocitavanja iste...
Mislim da u Nemackoj dnevne karte mogu samo kod vozaca da se kupe? One vaze od trenutka kupovine.
Nedeljne karte vaze od trenutka kupovine, ne kucanja.

@alfaunits

Evo ti samo delić logova od letos 😀

I nije ovo svaki dan obzirom da radim po smenama...ali generalno 3-4 sata hoda 😛

Obzirom da sam utreniran to mi uopšte teško ne pada

Što se tiče dnevnih karata kod nas nema nedeljnih samo dnevnih a one važe kao što rekoh od trenutka kada ih kupiš na trafici.
Kod naših vozača možeš da kupiš samo jednokratne karte za jednu vožnju..

Prilozi

• Screenshot_2015-12-19-15-29-38.png
    Screenshot_2015-12-19-15-29-38.png
    233.1 KB · Pregleda: 166
  • Screenshot_2015-12-19-15-30-18.png
    Screenshot_2015-12-19-15-30-18.png
    225.2 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Nije mi jasno zašto ovo funkcioniše preko mts aplikacije, a ne preko neke njihove. Čemu toliko komplikovanje jednostavnih stvari...
Generalno mi se ideja sviđa, ali mi je logično da ima neka app preko koje kupiš kartu (kao npr. za parking), karta se čuva u toj app i kasnije kada uđeš u prevoz, izabereš vrstu kupljene karte i preko te iste app validiraš je.
Naravno, i da postoji opcija da kupim i više komada karata, kao i više vrsta karata, pa ih trošim kad i kako mi zatrebaju.

Poslednja izmena:
NC, to je uglavnom 10-ak km dnevno, ponekad 15, sto je daleko manje od 15 u dva pravca 😉 Dobro, toliko i ja prohodam cim je lepo vreme svakodnevno, ali svojom voljom - da do posla tako svaki dan moram... nema sanse pesice.
A i znojav da odem na posao, pa da mi nos bude zatvoren ceo dan, i da prespavam prvih sat vremena zbog dehidracije... nije efikasno.

Ja mislim da ce inace sada jako cesta situacija biti u autobusu da se karte kupuju telefonom, i tu ne racunam pomodarstvo da se isproba nesto novo.

Nimalo? I ja sam mogao bilo koji IT faks da upisem bez prijemnog. Prijemnog su oslobodjeni bili svi koji su imali na republickom ili visem takmicenju neku od nagrada (1/2/3) iz oblasti matematike i informatike. (u moje vreme se samo matematika polagala 😀)
ti ne vidis razliku izmedju "bilo koji faks" i "bilo koji X faks"? jesi mogao da upises medicinu bez prijemnog? a hemijski? farmaciju mozda? ja sam isto vise puta osvajao top 3 mesta na republickom takmicenju, pa sam opet polagao prijemni, jer na konkretnom fakultetu koji sam upisao sam mogao da se slikam sa time. a mogao sam da upisem na nekoliko drugih fakulteta bez prijemnog. stvar je u tome da izjava "mogu da upisem bilo koji faks bez prijemnog" ima ogromnu tezinu, koju vidim ne shvatate.

sto se tice setanja do posla i nazad 4 sata dnevno, nije problem u setnji, vec u tome da bih imao mnogo pametnijih stvari da radim za ta 4 sata...

Poslednja izmena:
Za faks, da, mada nisam ocekivao onakav "moze mi se" odgovor, kakav je on dao, niti bas "svaki faks", nego tip faksa... ***, razmisljam u mnogo normalnijem svetu 😉

Za hod, na to sam i mislio, ima boljih primena 4h od hoda svakog dana.

posle je objasnio sta je po sredi, da ima vezu da moze da upise svaki faks na samofinansiranju. elem, to moze svako? doduse ja sam za moj faks morao da oznojim d*pe i za samofinansiranje, imao sam 95.5 poena od 100 na prijemnom i jedva sam upao na samofinansiranje. a za diplome sa republickog nisu hteli ni da cuju.

Ljudi, u pitanje je mentalno poremecena osoba ...

Kakve veze i upisivanje fakulteta ..

Video sam nakon sto sam napisao odgovor na tvoj post, i rekoh, nije mi ni palo na pamet da na taj nacin razmisljam, vec mi je jedino i palo na pamet preko takmicenja 🙂

Back to topic: da li postoji nacin da se personalizovane Bus Plus kartice, tipa za zaposlene, dopunjuju sa dodatnim kreditom za jednokratne voznje? (tipa hocu da povezem jos nekoga na moju karticu, legalno?)

Jel postoji neka aplikacija koja na telefonu može da očita karticu? Tipa koliko je kredita ostalo,dokle važi kartica i sl?
Probao sam preko nekih nfc readera ali dobijam samo tehničke podatke

Nije mi jasno zašto ovo funkcioniše preko mts aplikacije, a ne preko neke njihove. Čemu toliko komplikovanje jednostavnih stvari...
Šta komplikovano? Brzo i lako čoveče, brzo i lako!

Evo gle:
1. uđeš u MTS centar aplikaciju (ako ju kojim slučajem držiš na početnom ekranu to ti je onda samo jedan klik/dodir)
1a. upišeš svoj broj telefona
1b. sačekaš SMS sa potvrdnim kodom (MTS aplikacija je najmodernija od najmodernijih pa može da ti čita SMS-ove tako da će sama da učita kod i ne moraš ti da se mučiš i unosiš)
2. klikneš na usluge
3. klikneš na "Bus Plus Beograd"
4. klikneš na kupi kartu
5. ovde je sada gomiletina teksta, između ostalog i onaj deo sa "brzo i lako" tako da ne znam šta pričaš da je komplikovano, elem ovo sad moraš da scroll-uješ do glavnog dela
5a. uveriš se da je karta još uvek samo 99 dinara
5b. klikneš na "KUPI"
5c. klikneš na "U redu"
5d. sačekaš potvrdu preko SMS-a
6. sada možeš da uđeš u bus (u roku od 24h od kupovine naravno... jer karta može da se ukvari a i bilo bi glupo da ne mogu da te za'ebu i na vreme kupovine)
6a. upališ NFC
6b. očitaš kartu

Dodatna pogodnost za korisnike je da ima i vežba memorije jer nigde u aplikaciji ne piše da li si kupio, koliko karti si kupio, a naravno ni da li si potrošio kupljenu kartu.

Jel postoji neka aplikacija koja na telefonu može da očita karticu? Tipa koliko je kredita ostalo,dokle važi kartica i sl?
Probao sam preko nekih nfc readera ali dobijam samo tehničke podatke

Ne znam tačno kako funkcioniše sistem, ali verujem da na kartici ni nemaš ništa od podataka, već se čuvaju na serveru. Samim tim, nemaš ni šta da očitaš sa nje.

@IgorHW Hvala na detaljnom i iscrpnom pojašnjenju. Zaista jeste brzo i lako 🙂🙂
Ono, jeste da jednostavnije izgleda čekiranje telefonom na aerodromima u Evropi nego validacija karte u gsp, ali kod nas je to ipak najmodernije 😀

Poslednja izmena:
Banovan user, izbrisani postovi.

Aha, ok 😉

Negde procitah da isticu plasticne busplus kartice valjda krajem godine pa da nas ocekuje opet armagedon...

Plasticne kartice traju 3 ili 4 godine. Da li rok pocinje od prve dopune ili kupovine nisam siguran. U svakom slucaju vidi se na slipu kada istice.

Negde procitah da isticu plasticne busplus kartice valjda krajem godine pa da nas ocekuje opet armagedon...

Vecina prvih istice pocetkom sledece, da. Jednu sam uzeo jos na pocetku i istice 31.1. Bezobrazluk sto moraju nove da se kupuju opet, a nista se ne menja 🙁

Mene interesuje zašto ne isključe rutere u autobusima kad ionako neta nema.

Pa da bi pomislio da je do tvog telefona - ako ih iskljuce, onda nema dileme da lazu.

Nazad
Vrh Dno