Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Ovo nije tacno. Ako gledamo centralnu gradsku zonu 1981. Beograd je imao oko 1.1 mil ili 1.5 mil stanovnika ceo grad. Danas je slucaj 1.2 centralna gradska zona i 1.7 ceo Beograd.

Ne štima tu nešto. Često se pominje dosta veća cifra, sad ko i kako računa, to je pitanje. Dosta je ovde ljudi na "crno".

Zaboravljas na veliki mortalitet

Možda, verovatno, tu smo jaki🙁

Ovo nije tacno. Ako gledamo centralnu gradsku zonu 1981. Beograd je imao oko 1.1 mil ili 1.5 mil stanovnika ceo grad. Danas je slucaj 1.2 centralna gradska zona i 1.7 ceo Beograd.
Da ali evo ti jedan primer na Vracaru zivi 60k ljudi a od toga 20k crnogoraca e onih koji su prijavljeni a sad ti izracunaj koliko jos ljudi ti imas iz crne gore koji nisu prijavljeni i koliko jos koji samo rade u bg-u i studenata itd. itd. video bi da je ta cifra preko 500k...

Na Vracaru zivi oko 60000 ljudi a od tog broja 40000 su metuzalemi u stracarama sa zajednickim dvoristem (tzv korali). Daleko od toga da su samo Crnogorci. Masa ljudi iz unutrasnjosti dolazi na tu opstinu jer je za mnoge Beograd krug od 2km od Terazija:d, a i blizu im mnogi fakulteti. Pogledaj popis iz 2002. i 2011, jer upravo ces tu videti da se bas na toj opstini broj stanovnika smanjio za 3000. Mislim da smo otisli uveliko u off:S:

Poslednja izmena:
Ne znam, ali nadam se da ovaj busplus neće zaživeti u Novom Sadu, mada kontam da će proširiti njihove "vidike" i na tu stranu da zarade još "malo" novca...

Inace u NS-u se većinom uvek otvore prva vrata, pa posle jedno 20 sekundi druga i treća... Na početku nije funkcionisalo, ali počelo je i ljudi su se navikli... Doduse mene najviše nervira, a to poludim onako baš baš oni koji čekaju da udju na srednja i na zadnja, čim se otvore srednja i zadnja vrata oni ulaze, a ja jos nisam izasao i jos mnogi ljudi koji su iza mene... Pa sačekaj majku mu, neće ti pobeći bus ili idi na prednja i udji kao sav normalan svet...

ajde jedno obicno pitanje: za odlazak na i sa posla jednim prevozom - koja je najisplativija varijanta? (naravno da je svercovanje najisplativije, ali ajde da preskocimo 😀)

Bicikl 😛

"Nemojte pogrešno da me razumete, ja ne tražim da ulazim na srednja vrata, ja ne tražim da ne plaćam kartu, ja tražim da kriminalno udruženje okupljeno oko projekta BusPlus krivično odgovara, da gradsko rukovodstvo podnese ostavke, a da nova gradska vlast raspiše pravi međunarodni tender koji će konačno rešiti problem gradskog prevoza u Beogradu na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana."

Pročitajte http://amitzdulniker.com/2012/07/17/busplus-beograd-u-haosu/

Bicikl da,ali `lektrični!BG ipak nije NS.

Ne zezajte, koliko je mesečna za zaposlene? Koliko košta plastična ili da idem na papirnu, pošto ću koristiti dve karte na dan?

Pa ti si ozbiljan igrač, na papirnu zaboravi, jer ti ne bi trajala ni 10 dana. Prva zona za zaposlene je 2680 iliti 44 vožnji.

Novi momenti bus plus kontrolora. Na stanici kod Dejtonke. Zaustavili 16 ticu. Uslo njih 8 i dok sve nisu iskontrolisali stajao bus. Kakvi jazavci.
Najsmesnije mi je sto ulaze sa recenicom. Ko nije otkucao kartu, molimo otkucajte sad.

Novo?

Old news 😀
Pa to mu dodje i logicno, jer ko nije otkucao, neka otkuca, firma dobije vise para. Ocigledno idu na to umesto na kaznjavanje... Idealna prilika za svercovanje do kontrole.

Meni je bicikl najisplativiji, samo malo kondicije i eto te na poslu za pola sata ako imas ~10km do posla kao ja.

Jel ta mesecna flat rate kao ranije ili mozes 44 voznje da obavis i onda kupujes novu?

u vozilima javnog gradskog prevoza u Beogradu postavljeni 3G ruteri, koji putnicima omogućavaju besplatan pristup bežičnom internetu.

Zar je moguce da tehnologijom opterecena bench zajednica nije ni jednim komentarom ovo pozdravila?! Meni ovo izgleda kao veliki benefit s obzirom na cene internet protoka mobilnih provajdera.

Baš bih voleo da vidim da ukinu neku liniju...

Sto, nikad to nisi video u zivotu?

GSP menja linije i trase kako im se cefne, iako je ovo ocigledno samo propaganda da bi se povecao broj legalnih prevoznika jer GSP barata itekako sa realnim podacima.

Nije mi jasno zašto se svi toliko protive toj ideji.

Iz mog iskustva redovnih neprijatnosti koje dozivljavam u GSP-u ovih dana, najglasniji su oni koji uopste i ne placaju, pa ih svaka promena koja olaksava kontrolu uzasava. Ali, desavaju se u najmanju ruku glupe situacije, kada kontrolori ne daju ulaz na srednja vrata, a svi se nabiju na prednja i zadnja gde onda ne moze da se udje. U autobusu se uvek nadje neki magarac ili gluva baba da blokira prolaz i ravnomerno rasporedjivanje putnika, pa onda kad se treba malo pomeriti krenu psovanja najmilijih, pretnje...

Inace, podrzavam izbacivanje svercera pa makar autobus stajao ceo dan… Mrs napolje.

Ovo nije tacno. Ako gledamo centralnu gradsku zonu 1981…

Ali ne gledamo i takva statistika nema nikakvog smisla, jer centrom cirkulise i stanovnistvo izvan centralne gradske zone.

Pa to mu dodje i logicno, jer ko nije otkucao, neka otkuca, firma dobije vise para. Ocigledno idu na to umesto na kaznjavanje... Idealna prilika za svercovanje do kontrole.

U sustini, tako je bilo i do sada ko ima karte za "kucanje". Neretko cak putnici daju kontroloru da otkuca jer ih mrzi da ustaju, dok su po mojim saznanjima nevalidirane mesecne ignorisali, ako vide da je dopunjena do sledeceg meseca. Mislim, oni u sustini i ne mogu nikoga da kazne ko nece da plati kaznu (a to hoce samo dobre i nevine duse koje su pale s Marsa) i onda samo mogu da ga lepo zamole da napuste vozilo.

Poslednja izmena:
Sve bi bilo u redu kada bi makar 5% napora koji čine u kontroli, učinili i po pitanju redovnosti i čistoće vozila, očigledno mora da budu osnovane i ćerke firme, "po redu vožnje+" i "čista vozila+".

Ps

Niko nije prokomentarisao, kako nova šema ulaska u vozilo i gužva koja se tom prilikom stvara ide u prilog džeparošima.

Ja sam prokomentarisao, doduse jos kad je uveden Bus Pljus, posto vecina vadi karticu iz novcanika koji zatim vraca u dzep/torbu i onaj koji to gleda onda zna tacno gde da gurne ruku. Ovo je jos pogodnije... Ali mislim da su nasi dzeparosi mala deca za svetske metropole, po tom pitanju.

Imam markicu za zaposlene, ali niti je validiram svaki put kad udjem, niti ulazim na prednja/zadnja vrata.

Kad STOKA napravi red voznje (kojeg ce da se pridrzava), za ovo sto joj placam, pocecu da postujem "pravila". Dok god gledam 3 slepljene 95ice, a posle i pre toga po pola sata nijedne, dok istovremeno "na plotu" pise da idu na par minuta radnim danima, a na 7 minuta vikendom i praznicima - nema pravila koje ce me naterati da postujem (osim kupovine karte).

Osecam tvoju bol ali istovremenost i veliku zluradost jer nema vece boli od saznanja da placas nesto toliko para mesecno sto neko drugi - koji pritom znatno tebi pogorsava uslove voznje - koristi potpuno besplatno, pa je meni uklanjanje svercera prioritet nad svim ostalim prioritetima, a posle cemo lako da pricamo o redu voznje, higijeni, wi-fi ruterima...

Poslednja izmena:
Citao pre neki dan na B92 da se autobus na Nepalu sa hodocasnicima preturio i izginuse silni ljudi u pretrpanom izandjalom autobusu, od kojih su se neki vozili na krovu autobusa.

Stoka koja postuje red bolja je od stoke koja ne postuje red.

Pa ti si ozbiljan igrač, na papirnu zaboravi, jer ti ne bi trajala ni 10 dana. Prva zona za zaposlene je 2680 iliti 44 vožnji.

sto mu dodje 22 radna dana, koliko ih i ima u mesecu. ako uzmem plasticnu nepersonalizovanu i uplatim isti iznos - uz povremena iskakanja validatora, svercovanje i sl. - dolazim da cu davati isto ili manje para za istu uslugu.

BTW, ukinuli su danas stanicu na Brankovom mostu - onu "ispod" podvoznjaka, cime teraju ljude da ili koriste jos jedan prevoz ili ne mogu tu da validiraju sa komunalcima jerbo bi napravili krkljanac.
smesno mi je i to sto se nijedan pisani ili elektronski medij ne oglasi kako su ova pravila za ulaske napravili haos u gradu, vec sve ono "Uvodjenje reda mora da se uradi, uz sitno nezadovoljstvo pojedinih putnika koji neplacanjem prave probleme nasem lepom zivotu u belom Beogradu..."

To uopste nije tacno. Citao juce preko B92 aplikacije za iphone, "nove mere izazivaju nezadovoljstvo i bes gradjana"...

Ono sto sam doziveo je upravo BES. Besni ljudi, samo sto ne pocnu da ujedaju.

Osecam tvoju bol ali istovremenost i veliku zluradost jer nema vece boli od saznanja da placas nesto toliko para mesecno sto neko drugi - koji pritom znatno tebi pogorsava uslove voznje - koristi potpuno besplatno, pa je meni uklanjanje svercera prioritet nad svim ostalim prioritetima, a posle cemo lako da pricamo o redu voznje, higijeni, wi-fi ruterima...

Aha, sverceri su prioritet,kazes? A to sto pare od karata idu u privatne dzepove, a grad, cijim ono parama, finansira,dofinansira gsp, to, je'l, nije problem? Ispada da smo mi vec platili voznje kroz raznorazne harace od strane grada. Primer, uplatnica za infostan. 1000 din za odrzavanje lifta, a lift je bio van stoja nedeljama, pa cak i mesecima, plus je i goreo zahvaljujuci komsijama kojima se digao pa su stalno palili dugme za ventilator... I za sve to vreme nije video majstora od infostana...

To uopste nije tacno. Citao juce preko B92 aplikacije za iphone, "nove mere izazivaju nezadovoljstvo i bes gradjana"...

Ono sto sam doziveo je upravo BES. Besni ljudi, samo sto ne pocnu da ujedaju.

aha, jedan naslov koji su preuzeli iz nekih dnevnih novina bez ikakve zelje da udju u pozadinu price kako se Busplus koristi za izvlacenje profita iz GSPa. Nigde se ne spominje da je to lose, vec samo kako pojedinici reaguju.... izem ti takvo novinarstvo.

Aha, sverceri su prioritet,kazes? A to sto pare od karata idu u privatne dzepove, a grad, cijim ono parama, finansira,dofinansira gsp, to, je'l, nije problem? Ispada da smo mi vec platili voznje kroz raznorazne harace od strane grada. Primer, uplatnica za infostan. 1000 din za odrzavanje lifta, a lift je bio van stoja nedeljama, pa cak i mesecima, plus je i goreo zahvaljujuci komsijama kojima se digao pa su stalno palili dugme za ventilator... I za sve to vreme nije video majstora od infostana...

Aha, sverceri su prioritet. Meni licno. Zato sto ti je pokvaren lift, ti treba da se vozis besplatno, a ostali koji placaju redovno, a kojima se liftovi ne kvare nikada i majstori nikada ne ispaljuju, su najobicnije budale. Ne, ne vidim problem u tome sto pare od karata idu u privatne dzepove, buduci da je ceo sistem naplate privatizovan.

aha, jedan naslov koji su preuzeli iz nekih dnevnih novina bez ikakve zelje da udju u pozadinu price kako se Busplus koristi za izvlacenje profita iz GSPa. Nigde se ne spominje da je to lose, vec samo kako pojedinici reaguju.... izem ti takvo novinarstvo.

Ne, nego ce da naprave celu teoriju zavere od jedne obicne vesti, i da napisu serijal knjiga "kako je busplus upropastio gsp". To je pravo novinarstvo. U svakom slucaju, ilustrovao sam time samo da je tvoja tvrdnja da "elektronski i stampani mediji izvestavaju samo o cvecu i prolecu" prosto netacna, ne zeleci nikakvu polemiku o tome sta je "pozadina price". Uz duzno postovanje, nemas ti o tome pojma.

Poslednja izmena:
ako je meni namenjeno, mislim da sam vec napisao da planiram da kupujem kartu i da se vozim istim autobusima. licno nemam nijedno dugovanje, ni prema drzavi, ni prema banci, ni prema privatnim firmama - ali osecam se sve vise ko budala upravo zbog toga.

Aha, sverceri su prioritet. Meni licno. Zato sto ti je pokvaren lift, ti treba da se vozis besplatno, a ostali koji placaju redovno, a kojima se liftovi ne kvare nikada i majstori nikada ne ispaljuju, su najobicnije budale. Ne, ne vidim problem u tome sto pare od karata idu u privatne dzepove, buduci da je ceo sistem naplate privatizovan.

Pa ti onda placaj i dalje ako ti nije problem sto je SISTEM NAPLATE privatizovan dok se SISTEM VOZNJE i dalje drzi na javnoj grbaci. Ovako njima ide veoma veliki procenat od prodaje karata u dzep dok su im troskovi minimalni. Cak i u svoj sistem ne ulazu pare. Imas primera na ovoj temi koliko hoces. Vozaci ne prodaju karte, na trafikama ili nema ili ne rade sistemi... Ti lepo i dalje placaj kroz gradske namete GSP, a kroz kartu neciji dzep :]

Nazad
Vrh Dno