Šta je novo?

Bulletin board

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Video sam nekoliko razlicitih bulletin board-ova izmedju ostalog phpBB, Yabb, vBulletin, Invision Board i zanima me razlika izmedju njih. Zasto se npr. vBulletin placa dok su ostali free? Po cemu je on onda bolji i sta je to sto nudi vise od ostalih? Zasto se phpBB uvek izbacuje u "osnovnom" izdanju bez npr. attachment mod-a, dok Invision Board ima sve integrisano (attachment mod, birthday mod, calendar itd itd), a pri tome su oba besplatna? Koji se bulletin board pokazao kao najbolji u radu, a koji je najzastupljeniji? Ovi detalji me zanimaju kao pocetnika, a pretpostavljam da ovde ima ljudi koji se dobro razumeju u to i imaju dosta iskustva. Pozdrav.

i mene zanima zashto je linux besplatan a windows ne?:mig:

phpbb je po meni najbolji. ima taman toliko opcija koje su neophodne i potrebne za funkcionisanje jednom ozbiljnog foruma, nije saren kao ovaj vbull, i kosta 50$ manje godisnje :)

modovi su odlicna stvar, koji malo prosiruju mogucnosti svakog foruma, to su ti kao aplikativni softver koji skines sa neta za windows

zasto se vbull placa? zato su ljudi odlucili da malo zarade, a tehnucka podrska je nikakva. ne bi im ja dao ni dinara a kamoli dolara ili eura

Samo vas citamo :)

Peca je napisao(la):
Samo vas citamo :)
nije moguce da je moj post uticao da dan-dva nakon objavljivanja predjete na phpbb :D

stvarno svaka cast meni na uticaju :D

vBulletin je QL sto ima sve potrebno integrisano, nema cimanja sa dodavanjem MOD-ova. Zato se i placa.

Pravi primer da i za free moze to isto (cak sta vise mnoogo bolje) da se dobije jeste Invision Board. To je apsolutno trenutno najbolja free forum aplikacija koja postoji. Kakav phpBB kakav Yabb.... Problem je sto su Invision momci jos u izgradnji, odnosno nemaju veliki community volontera kao sto to ima phpBB npr. Ali polako bice. Onda ce biti i vise tema, slicica, MOD-ova (mada nisu ni potrebni)... :p
phpBB prvenstveno igra na sigurnost, mada eto ni on nije otporan na "SQL injection" napade, dok se za Invision malo zna o bezbednosti coda. (barem ja nisam upucen toliko).
vBulletin je vise za korporacije, velike forume... Ljudi su sigurniji ako su platili za nesto, i imaju kakvu-takvu podrsku nego za nesto sto je free... ;)

Vrh Dno