Šta je novo?

buljavi epox...

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
9NDA3+

bre sve sam joj dao, i vrhunski CPU (Venice 17. nedelja) i vrhunsku memoriju (TCCD) i opet nece HTT da radi preko 275 **piiiiiiip**jedna raspala.
Winchester radio na 272 max (rock stable, dan-dva non stop render), bio sam ubedjen da je do procesora, ali jok...
Ko je bre rekao da je epox do yaya plocha neka **piiiiiiip**
(yebo vas vodokotlic 😀)
znao sam da je krshina josh kad je propishtao onaj bangavi kuler na chipsetu.

dajte neku zamenu, di je onaj abit bre znao sam da cu da plachem za istim :beat:

Poslednja izmena od urednika:
Cuti cuce te Vule 😀

Ni meni epox nije hteo sinhrono da ide preko jedno 230fsb sa odlicnom memorijom. Onda sam probao sa Abitom i ladno 262fsb sinhrono bez problema. Ma samo mi vidi potpis. 😉
I to na Abitu sa oba modula DC i Performance Mode, dok na Epoxu se iz nekog misterioznog razloga Performance Mode sam disejbluje makar malo povecao fsb.

Poslednja izmena:
epox crko juche... jedan da ja znam

meni KDA3I radi na 270 sinhrono...nisam probao asinhrono, ne zanima me...ali kod mene je obican PQI sa def. vrednostima jedino sto je 2.8V...
naravno 2800+ je u pitanju...
jedina mana je mali vdimm-samo do 2.8V

inace cooler se ne cuje...nema ga 😀

Ma bre uzmi kao covjke DFI i uzivaj.Ja cu da je uzmem ali polovnu kod Monteboya ,pa ti vidi ima li sanse odnekle da je iscupas 😉
Poz...

cek da vidim sta ste mi odgovorili:

nitro - nista
diablo - pricha o intelu
maxa - 'na mene je jednom pao olimpijski tim DDR nemacke'
stevaman - pricha o s754
M3 - dechkic sa chaintech-om oce da postane chika kad dobije DFI...

daj bre ljudi, ozbiljno je pitanje bilo, jeste da sam ga neozbiljno postavio i u trenutku nervnog rastrojstva, ali daj nemojte me ****** u zdrav mozak

@Ji: Pa nije mi jasno. Sve vreme pricas kako te ploca zeza i kako nista ne valja. Posle si na kraju kao postavio pitanje i zatim sam sebi dao odgovor da zelis staru plocu (Abit). Pa uzmi ga onda. Ja sam thread razumeo kao neku tvoju frustraciju... izliv besa koji svako od nas kad-tad dozivi zahvaljujuci nekoj komponenti, crkavanju iste ili zbog neke nekompatibilnosti. Zato sam i odgovorio da asm takodje svog epoxa zamenio starom IC7 i da mi je sad super.

Poz

pa ne, ponadao sam se nekom odgovoru koji ima veze sa temom a da nije 'uzmi DFI'
a takodje sam mislio da se vidi da ne pricam o epoxu kao epoxu vec epoxu kao proizvodjachu ploca za 939 podnozje koji nije pola godine izbacio sveziji BIOS.

btw, ne zeza me ploca kao ploca (na defaultu ili malo OC), nego za klok pitam, treba mi neka alternativa, al da nije ono 170E....
I ploca je ok, stvarno, nego nece preko 275 ni sinhrono ni asinhrono, 8KDA3J npr. hoce i na 320 asinhrono, ali to je 754 ploca, jel...Mislim, ne treba mi nista bolesno, samo 9x300 🙂
I zasto li mislis da je trenutno bitno da si ti zamenio epoxa za IC7 kad je intel u pitanju? 🙂

Mislio sam da je samo VIA jadna ali sada vidim da vlada epidemija. Iz licnog iskustva da potvrdim da Abit NF8, Abit KV8 Pro i Abit AV8 ne mogu stabilno da rade sa memorijom na > 250Mhz. Sve rade bez problema na preko 250 ako memorija ide asinhrono. Za eksperimente sam korisio Venice koji se sali na defaultu sa frekvencijom od 2G5 i Corsair CMX512-4400C25. Ostaje mi jos jedna nada DFI LanParty NF3 Ultra-D, jer ne zelim da menjam AGP kartu.

PA nisam ja reko da kupujes plocu od 170 eura da se sporazumijemo..nego sam ti samo predlozio da nju prodas i da kupis nesto tipa DFi.I mene drug mnogo vise zeza ova moja ploca sto se tice veceg o/c ali sta je tu je,ubo si los primjerak i ca😵pet mi nije jasno sta ocekujes da ti ljudi kazu bez da prodas to i da kupis za iste pare nesto bolje...

Evo i konkretan savet:

Kao prvo,ova ploca cesto ima problema stikovima sa 512MB pri visokim magistralama.Ovo ne vazi za module od 256MB,tako da pretpostavljam da imas prvo pomenute.Ovaj je nazalost najvise izrazeno sa TCCD cipovima,a manje sa BH5. Moguce je da bi flash najnovijeg biosa pomogao,za ovo nisam siguran posto ovaj ,,problem,, nije bio ispravljen poslednjom dostupnom verzijom,barem kada sam je imao na testu pre par meseci.Jedno od nepopularnih resenja(koje je meni upalilo) je setovanje 2T parametra,no gubitak u performansama je znatan.Takodje,imao sam dosta problema prilikom rada dva modula u dual-channel rezimu,i to u slotovima 1 i 2.Premestanje istih u 3 i 4 je pomoglo,tako da bi mogao i ti da probas ovo,ili neku slicnu kombinaciju.Za magistrale preko 260 je preporucljivo staviti HTT na 3,meni se ova kombinacija pokazala najstabilnijom.Opet kolega je imao dosta uspeha sa setovanjem HTT-a na 4,te ne bi bilo lose da probas obe solucije. Prilikom testiranja sam primetio i jednu cudnu pojedinost.Naime tokom dugih i zamornih igranja sa A64 Tweak-rom primetio sam da mi Ras# to Cas# Delay setovan ispod vrednosti 4 obavezno daje BSOD,naravno kada je magistrala preko 250.Sve vrednosti(ukljucujuci i 4) su savrseno stabilna.Mozda je ovaj ,,issue,, samo slucajnost,no valja ponekad obratiti paznju i na detalje.Probaj i da iskljucis fast writes iz biosa,ova opcija mozda i nije direktno povezana sa memorijom,ali moze doprineti stabilnosti celokupnog sistema(potvrdjeno u jednom slucaju) Nadam se da ce neki od saveta pomoci da se resi problem..

Poslednja izmena:
sve sam to redom vec probao, zato i kazem dajte neku alternativu, nesto klot, ne treba mi nista tipa platinum, diamond, a ni SLI...
a sto sam pomenuo abit, ma to je bezveze, znam da to nije vise sto je bilo, a ja sam uvek od abita dobijao ono sto sam i planirao: stabilan OC na 'klot' plochi.

a da probas onaj dfi nf4 dagf....kosta 100€,trebalo bi da izdrzi 300HTT,nema sata2 i jos po nesto,za 100€ nema bolje nf4 s939 pcie ploce...

Ji 4Tze je napisao(la):
cek da vidim sta ste mi odgovorili:

nitro - nista
diablo - pricha o intelu
maxa - 'na mene je jednom pao olimpijski tim DDR nemacke'
stevaman - pricha o s754
M3 - dechkic sa chaintech-om oce da postane chika kad dobije DFI...

daj bre ljudi, ozbiljno je pitanje bilo, jeste da sam ga neozbiljno postavio i u trenutku nervnog rastrojstva, ali daj nemojte me ****** u zdrav mozak

Smarachu, Nedji je juche crko epox... ko zna zna, mogao si da me pitaš na MSN, a i mislio sam da će se sami javiti...

Prosto mi je neverovatno da nece ni asinhrono preko 275!?!?! :zgran:

Vecina s754 ide preko toga, ja sam sa 9NDA3J isao na 367... Sinhrono na 275 jer Kingmax HC nije mogao vise... 9NPA+ nisam ni probao koliko moze asinhrono...

Kick ass je EpoX. Meni je 9NDA3+ crkao posle 6 meseci rada 🙂 Ma **** me EPoX 🙂

Ji verovatno 'oce 300 MHz HTT i dobar OC (9x300)?
Ja sam 'teo isto i dugo sam to 'teo i uvek sam bio na domak cilja, ali nikad nije potrajalo na duge staze, na kraju se zavrsilo jednim smrtnim slucajem 🙁
Na kraju sam dig'o ruke...
Nazalost nema ultimativne nF4 ploce... mozda ce to biti nova revizija LanParty-a... ona sa 4-pase naponskom i 3 PCI slota?!

Problem je u tome sto se stice utisak da to sve lepo radi, a kada se bilo ko od nas osloni na to dodje do zakljucka da je daleko od istine. Ja sam samo zeleo platformu koja moze 250Mhz sinhrono, ali to je postalo nemoguca misija. 300Mhz sinhrono je jos dalje od realnosti.

ma radila je meni sihnrono na 272, kad su stigle vrucine, spustio sam malo na 270, sad sa Venice-om vratio na 275; meni treba CPU gore da ide, za memoriju mi vise nije ni bitno, ionako uzimam 2x1GB a ovaj corsair 4400c25 ide na dobosh, premalo mi je 1GB postalo.
Zato kazem, nije bitno vise sinhrono/asinhrono 🙂
a 8KDA3J je recimo radi i na 320 asinhrono, samo ovaj s754 ne moze da izgura vise od 2.5GHz stabilno (meni stabilno, jel, opet kazem to je npr. jedan dan konstantnog rendera, ne 20min prime ili superPI)

@Ji 4Tze

Mozes li, molim te, da uradis test rendering jednog frame iz 3D Studio Max sample scene foldera, neki koji ima ray trace, sa tom tvojom novom "Venice" mashinom, i to sto pre 🙂

Znacilo bi mi...

Thanks!

Super... hvala ti!
Hocu samo da uporedim moju A64 masinu da znam sta mi je ciniti 🙂

Nego, izgleda da je Delimir nesto menjao, plus je koristio Radiosity.
Na netu su testeri za tu underwater scenu dobijali oko 245 za 3800 a oko 127 za X2 tako da je Radiosity verovatno odneo dosta resursa.

Inace, moj stari A64 3000+ na 2.0 renda za 281s a na 2.25 (vise ga nisam ni dizao) radi za 251s tako da ono... Nije ni lose. Tvoj Venice je oko 21% brzi.

Thanks!

ma kakav crni radiosity, uopste nije primenljiv za ovu scenu, sa ovakvim svetlom. Sem ako je delimir tweak-ovao nesto, a garant nije. Verovatno je samo rezolucija u pitanju.
sto se tiche uporedjivanja, evo i ovo na par razlichitih scena/rendera, newcastle 2.5GHz vs Venice 2.7GHz :

brazil render: 538s <> 502s - 7.17%
vray render: 290s <> 235s - 12.44 %
mental ray (ambien occlusion): 37s <> 33s - 12.12%

a 8% vishe MHz + SSE3 na strani Venice-a (intel je inache jak u ova poslednja dva rendera)

Poslednja izmena:
pa sta znam. Mogao je da ga izabare iz padajuceg menija,
Preset: 3dsmax.scanline.radiosity.high

Tako renderisana scena kod mene je gotova za oko 6 minuta, obzirom da radim nesto, pa je procesor zauzet. Sada, istina da slika ne lici ni na sta, ali mozda je covek hteo da optereti procesor... 🙂

Nazad
Vrh Dno