Šta je novo?

Buka hdd

dejan2311

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poena
170
Imam samsung f3 1tb, cuje se po malo medjutim pronasao sam na forumima raznorazne inovacije kojim ljudi resavaju buku. Koriste lastiz, unutrasnju gumu... i uspevaju da smanje vibracije. Moja iskustva su pozitivna, sada mi se cuje samo kuler na procesoru pa me interesuje da li na ovaj nacin postavljanja steti radu hdd. Evo jedne slike koje sam pronasao na netu.

http://i154.photobucket.com/albums/s268/vule_ns/IMG_1844.jpg

Poslednja izmena:
Ja koristim F3 i istu foru sa gumom jer mi je nepodnošljivo kako vibrira i kako se zvukovi koje glave proizvode pri seeku prenose na kućište i sve odzvanja. Jedini potencijalni problem je pregrevanje jer hard nije u kontaktu s kućištem pa se toplota slabije odvodi i ume sad leti da mi naraste do 45-46 kad je dosta toplo u sobi. Ne znam koliki je to problem, pretpostavljam do 50 nikakav ali kad opet udari vrućina hladiću ga osmicom i žrtvovati tišinu, pogotovo kad nisam za kompom a downloaduje nešto.

Stavi osmicu na 5V odole da duva u disk, to je vise nego dovoljno. Lastis ima isti efekat i na ventilatore, pa nema buke (zvuka uopste tj.)

Vrh Dno