Šta je novo?

Bug u WIndowsu ili sta vec?

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovo se odnosi na Windows 2k i Xp...
Idite u TasK Manager - Performance. Dvaput kliknite na dijagram zauzeca CPUa...trebalo bi da se poveca. E sad to isto uradite i sa dijagramom za zauzece memorije...ne uveca se taj vec dijagram za CPU. Jel ovo bug ili sta vec??

Postoji bug u prikazivanju zauzeca procesora u Windows-u 98/ME.

Gledaj npr. samo zauzece procesora u Task Manager-u. Ako je veliko, u idle-u kad bi trebalo da bude skoro 0%, samo pocni da pomeras misa. Odmah ce se drasticno smanjiti !

Ovo za bug w98/me si sasvim u pravu.
Medjutim kUdtiHaEX ne misli na pogresno (vece ili manje od realnog) prikazivanje zauzeca procesora ili memorije - nego na to sto 2xklick na "PF Usage" maximizuje CPU usage (a trebalo bi da maximizuje pf usage). Vidim, i kod mene je tako. Nemam instaliran SP1 za winXP.

A da neko ko ima winXP-SP1 ili (w2k SP3) proveri.

Kod WinMe-a to nije bug, vec se radi o softverskom hladjenju procesora najcheshce od strane samog BIOS-a. Hladjenje se vrshi tako shto se procesoru shalju HALT instrukcije, pa zato izgleda da je procesor non-stop zauzet. Za razliku od Win9x, WinXP prepoznaje HALT instrukcije, poshto ih i sam shalje, te ih ne prikazuje kao procesorsko zauzece.

Takodje, ni kod WinXP-a to nije bug, poshto PF Usage ni ne moze da se uveca, tj. ni u jednoj beta verziji nije moglo, te se najverovatnije radi o nameri.

Bane

Nije bug, posto nije bitno da li klikces bas na CPU dijagram nego mozes da dvaput kliknes bilo gde. Inace radi i na Applications i Processes stranama.

Nazad
Vrh Dno