Šta je novo?

Buffer underrun NEC 7700 kako da ...

pikac

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2000
Poena
609
Imam NEC 7700 i kad snimam disk buffer underrun je negde oko 250. Sto znaci kad snimam disk na 12x treba mi negde oko 20 min sto je isto kao da imam 4x rezac.
Inace imam Abit KT7E + Thunder 1.2 i to se desava ...
Kada iskljucim UDMA na rezacu tada isto pada buffer ali tada rezanje traje oko 10 min na 12x.
Takve probleme nisam imao na Celeronu 433 i Intel chipsetu.
Probao sam i manualne promene buffera u Neru ali nista da li ima neke teorije da se ovo promeni.
Inace ovo navedeno je on fly rezanju kada je u pitanju sa hard disk-a nesto je malo bolje !

Kad bi malo citao F.A.Q. mozda bi ti se neke stvari i razjasnile. Valjda imas instalirane Via 4-1 drajvere, instaliraj i via busmaster 3.12 sa IDE TOOL-om. U njemu mozes da odredis u kom modu ce ti raditi CDRW. Ako ti ne bude dobro funkcionisao na Ultra-DMA modu 2, ti prebaci na Multiword DMA mode 2 i ne bi trebao vise da imas problema. :wave;

pikac je napisao(la):
Imam NEC 7700 i kad snimam disk buffer underrun je negde oko 250. Sto znaci kad snimam disk na 12x treba mi negde oko 20 min sto je isto kao da ima...

A koja je verzija firmwera? Ako je 1.01 setovan je kao UDMA33, i puca obavezno. Skini verzije 1.03 ili 1.05 sa stranice:
http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware/
imas uputstvo u zipu.

Samo iskljuci UDMA mod iz biosa za granu na kojoj ti je rezac i sve ce raditi bez ikakvih problema. Provereno radi imao sam na jednoj mašini isti problem sa istim rezacem. Drugo rešenje je update firmware-a...

Nazad
Vrh Dno