n1tr0
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.07.2007
- Poena
- 480
Koristim D-Link DIR-655 trenutno i dobar je ruter, medjutim ima problem - opcija QoS(odnosno podesavanje prioriteta) radi samo za upload (nema opcija za download) i uz to maximalno do 2Mbps. I ako se stavi auto-detect isto ne moze preko 2Mbps da radi i bukvalno odsece upload svih nakacenih na router na ukupno 2Mbps. Proverio sam i svuda na forumima od D-Linka pise da je to ustvari limit, ali nigde na router-u ili manual-u nisu to dokumentovali sto stvarno nije OK od njih obzirom da su QoS na njemu reklamirali skoro kao revoluciju.
Da li postoji neki budzet router (do 100 eur) koji ima bolji QoS management. Treba da izgleda pristojno, a da ne bude mikrotik budzenje i slicno sa kantom na stolu
Linksys "Cisco" varijantu sam probao i nije uspeo da mi pokrije dvospratnicu od 150 kvadrata - preciznije jedva se iz prostorije pored router-a moglo nakaciti na njega jer je bio ocajan signal.
Da li neko zna da li kod ostalih D-Link tipa DIR-850L postoji taj limit na QoS i koliki je?
Da li postoji neki budzet router (do 100 eur) koji ima bolji QoS management. Treba da izgleda pristojno, a da ne bude mikrotik budzenje i slicno sa kantom na stolu
Linksys "Cisco" varijantu sam probao i nije uspeo da mi pokrije dvospratnicu od 150 kvadrata - preciznije jedva se iz prostorije pored router-a moglo nakaciti na njega jer je bio ocajan signal.
Da li neko zna da li kod ostalih D-Link tipa DIR-850L postoji taj limit na QoS i koliki je?