Šta je novo?

Buduca hardverska zahtevnost Windows Vista OS-a

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Elem... Znači kad instaliramo Betu1, negde mora dodatno da se enejbluje taj Aero GUI? Gde, kako?

Poslednja izmena:
Taj program je obicno ******.... i ne radi sa Beta 1 vec sa starijim buildovima, probao sam i njega i tvikove po reg. bazi i nista.

Cekajuci Godoa (transparencije)...

Heh, ne rade ni kod mene transparencije :)

Ma jebo Windows, vracam se na moj Mac. Tu mi rade sve te GUI munje i ne seckaju :D

Poslednja izmena:
Instaliran je directx9c, graficka je directx9, a u properties za grafiku stoji DirectX8.1 :trust: WTF!

Sada sam video na guru3d za tweakvista 0.6 pise:
Features

Tweak Desktop Windows Manager
Enable support for unsupported cards (Still need Vista LDDM drivers!)
Tweak Window Buttons
Tweak Window Transparency Blurring
Tweak Window Scaling

Prilozi

• what.JPG
    what.JPG
    115.3 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
Uspeo sam da dobijem transparency izgleda odlicno, medjutim radi sa nvidijinim alpha drajverima za vistu koji su LDDM i koju god rezoluciju da stavim prikazuje samo 640x480, ako je veca ostatak se ne vidi na monitoru, takodje nema nvidijinog control panela pa nema ni naprednih podesavanja. Verovatno ce se uskoro pojaviti bolji drajveri. Ako nekome trebaju drajveri

Kod:
http://download.nvidia.com/Windows/vista/beta1/75.03_winvista.exe

Instalirao sam u svoju masinu novi plocu (K8N Diamond) i X700Pro. nForce4 drajver 6.66 i Catalyst 5.6 uz instaliran Aero. Rade transparencije iz prvog pokusaja i rade jako dobro - ne secka nista :)

ForceWare 75.03 LDDM + ForceWare 77.77 WHQL

Extract 75.03, extract e.g. 77.77 (winrar, 7-zip etc.) copy the files from 75.03 to 77.77 (overwrite).

open the nv4_disp.inf (notepad) insert:

[SourceDisksFiles]

nvlddmkm.sys = 1
nvd3dum.dll = 1

[nv4_NV3x.Services]

AddService = nvlddmkm, 0x00000002, nv_Service_Inst

[nv_Service_Inst]
ServiceType = 1 ; SERVICE_KERNEL_DRIVER
StartType = 3 ; SERVICE_SYSTEM_START
ErrorControl = 0 ; SERVICE_ERROR_IGNORE
LoadOrderGroup = Video
ServiceBinary = %12%\nvlddmkm.sys

[nv.KMode]
nvlddmkm.sys

save nv4_disp.inf, execute setup.exe (ignore the "Security Alert" -> install now)

that's all?!

Napravio sam nove drajvere :d pa cu sutra da ih instaliram da probam.

Haha, ja imam celeron na 633 i 320 memorije, geforce 4 mx440 i 2007. cu docekati sa nekim FreeBSD 6 sistemom verovatno. :)

za Kutiju:
nemoras da probavas, meni je sasvim lepo bio ukljucio transparenciju jer imam karticu koja podrzava dx9. I nije samo transparencija, kad se gasi prozor on ga kao nesto okrene pa ugasi. Sto se mene tice samo gomila sminke.

jel moze meni neko da naraze tu Vistu pa da vidim kako radi?

Nazad
Vrh Dno