ironmanbg
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2004
- Poena
- 935
Moja oprema
- Laptop
- Thinkpad T440
- Mobilni telefon
- A55
- Pristup internetu
- Optički internet
Kupio bih nov komp, neka kucna varijanta (net, filmovi i tako to, nista profi) do 30ak hiljada manje-vise, a nesto sam sebi uvrteo u glavu da probam sa Apple-ovim OS-om :smash:. Znam neke osnovne zahteve, da bude Intel, nVidia i GigaByte, ali mi treba savet, da bih dobio ono sto zelim za min para ,)
Elem, od ploca je u ponudi GA-G31/41M, ove su jako povoljne imaju i integrisanu grafiku (al sta ce mi to
), dalje imaju samo 2 slota za memoriju (opet dal' ce mi ikad- u nekoj doglednoj buducnosti i trebati vise od 4 giga), dok ne znam sta full ATX modeli ( poput GA-EP45-DS3L ili GA-EP45-UD3P, nude vise za toliko koliko vise kostaju-duplo/ troduplo , fireware i ostale fancy stvarcice mi nisu neophodne)
Procesor bi bio neki E5200/5300/5400 ili E6300, a zasto ne i Cel3200/3300 ako ispunjava zahteve( o ovome cemo malo kasnije)
Graficka bi bila neka najosnovnija nV9400/9500 pozeljno silent ( ili mozda neka polovnjaca kao 9600GT, ako se isplati, opet kasnije vise o tome)
Dakle memorija 2x2giga ( 800 ili 1066Mhz, mislim da ovi G31/41 modeli idu samo do 800Mhz, ali mozda je to samo oficijelno, mozda moze nesto da se ubudzi, ako skidamo djuntu:d)
Hard i optika neka klasika, naravno Sata, za pocetak 1HDD , a kasnije jos.
Kuciste bih uzeo neko novo ili polovno tako do 50€, a napajanje sam mislio ovo corsair od 400W.
Na kraju sve bi ovo islo na neki bestbuy TV fullHD od 32" (kasnije dok ne prikupim kintu, za pocetak Crt 17ica:wall
. Dakle od onih zahteva odozgo (CPU/GPU) dal mogu da pustaju bez problema 1080P rezoluciju ( naravno MKV, ne original blue ray pa da grafa dolazi do izrazaja) ili koji bi bio min zahtev, takodje mozda bih probao malo GTA4 (mada za igrice nemam afiniteta a ni vremena), da li bi imalo svrhe uopste pokusavati s ovim jeftinim grafama na 32":crash:. Naravno neki umereni OC se podrazumeva (za Intel) , tako oko 3ghz zavisno od procesora.
Ah da, dal bi mi u nekoj prodavnici sklopili komp, ako im se pojavim sa polovnim kucistem i grafickom, ili bih u tom slucaju morao sam da sklapam ( valjda i nije toliko komplikovano pored silnih tutorijala na youtube-u) i dal mi se tako vise isplati s obzirom na garanciju i da mogu da biram najpovoljnije ponude.
Hvala
Elem, od ploca je u ponudi GA-G31/41M, ove su jako povoljne imaju i integrisanu grafiku (al sta ce mi to
Procesor bi bio neki E5200/5300/5400 ili E6300, a zasto ne i Cel3200/3300 ako ispunjava zahteve( o ovome cemo malo kasnije)
Graficka bi bila neka najosnovnija nV9400/9500 pozeljno silent ( ili mozda neka polovnjaca kao 9600GT, ako se isplati, opet kasnije vise o tome)
Dakle memorija 2x2giga ( 800 ili 1066Mhz, mislim da ovi G31/41 modeli idu samo do 800Mhz, ali mozda je to samo oficijelno, mozda moze nesto da se ubudzi, ako skidamo djuntu:d)
Hard i optika neka klasika, naravno Sata, za pocetak 1HDD , a kasnije jos.
Kuciste bih uzeo neko novo ili polovno tako do 50€, a napajanje sam mislio ovo corsair od 400W.
Na kraju sve bi ovo islo na neki bestbuy TV fullHD od 32" (kasnije dok ne prikupim kintu, za pocetak Crt 17ica:wall
Ah da, dal bi mi u nekoj prodavnici sklopili komp, ako im se pojavim sa polovnim kucistem i grafickom, ili bih u tom slucaju morao sam da sklapam ( valjda i nije toliko komplikovano pored silnih tutorijala na youtube-u) i dal mi se tako vise isplati s obzirom na garanciju i da mogu da biram najpovoljnije ponude.
Hvala