Šta je novo?

Mobilni telefon Budžetlija do 180 evra

Koji mobilni telefon kupiti
Ako ne može da se nađe X3 NFC Realme 8 je sasvim dobra alternativa, keva ima 4/64 i više je nego upotrebljiv, primetno brži od mog RN8T.

EDIT: + po mom mišljenju bolje barata sa apdejtima OS-a, evo nedavno je stigao Android 12, nadogradnja je prošla lagano i fon radi perfektno, što se ne može baš reći za MIUI kada se menja verzija Androida, uglavnom mu je potreban fabrički reset da bi sve bilo OK. U principu mi deluje da su manje šanse da se nešto zezne nadogradnjama RealmeUI-a nego MIUI-a, moj utisak i iskustvo, neko drugi možda smatra ili je iskusio drugačije.

Poslednja izmena:
Bas neki dan uzeh zeni Poco M3 Pro 5G, bas toliko kostao. Isto trazio samo nov, ne skuplji od 200e.

Tesko da ima sta bolje za te pare. Dimensity 700 je mnogo bolji od Qualcomm verzije (obicno ide neki iz serije 400 ili 600 eventualno SD730/732) za te pare. Ima i 90Hz ekran IPS solidan, dobra baterija. MIUI standardno losiji naravno ali...ipak tecno radi, dokle...ne znam...

Ja ne bih Realme 8, MTK Helio 12nm, D700 mnogo bolji.

Bio sam razmatrao i Oneplus N10 malo je skuplji bio, ali kontam zena se svakako ne lozi na te stvari, svejedno joj da l' Oxygen ili MiUi itd

Poslednja izmena:
Mozda nije 'jaci' ali nije ni 'slabiji', a da ne govorim da je SD i skuplji.

Ja bih opet prije uzeo D700 noviji je (5G varijanta) i manji proizvodni proces (efikasnost).

D800 je malo nabrijaniji D700, u sustini slicno.

Poco M3 Pro za 170 eur, toliko sam platio (mada je vani i jeftiniji, pala je cijena) ne znam da li ima bolja kupovina.

Kako stvari stoje trenutno, odnos ulozeno/dobijeno, ja Qualcomm vise ne bih ni razmatrao pored Mediateka (Dimensity) ni u jednoj klasi telefona.

Sve telefone sto imam sada su Dimensity serije, i prezadovoljan sam, da ne ureknem. 21. Vijek, napreduju svi, pogotovo Kinezi...🤔😂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno