Šta je novo?

Bucni kuler na grafickoj

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pozdrav imam PCI-E GAINWARD, Ultra/1760, GeForce 6600 , 128 MB graficku i iznenadila me svojim velikim zujanjem ventilatora. Nervira me jer se ne moze regulisati brzina okretanja, probao sam iz Riva tunera, ali on ga moze samo ili ugasiti ili upaliti u full speed. Ima li kakve pomoci, tj da nekako regulisem obrtaje kulera bez vecih hirurskih zahvata (ne bih da gubim garanciju :d )...usput kakve su max temperature ovog gpu-a? meni pri full loadu (igranje heroja 5 :D ) bude oko 55, jel to ok?

Poslednja izmena:
ma isti slucaj kod mene(a i kod vecine) sa sparkle 6600gt...

ni ja nisam uspeo da smanjim obrtaje coolera sa rivom ili mi daje 100% ili 25 % druge nema...neko mi je preporucio da probam sa Nibitorom....sto jos nisam uradio..... :)

cak sam se razmisljao da zamenim cooler (sto bi u tvom slucaju moglo da znaci gubitak garancije)ali bilo mi je mnogo da iskesiram 25-30 evrica.

Ja sam isto dugo trpio ... na kraju sam ipak stavio VF700AlCu, bez obzira na garanciju. Makar ... nije teško vratiti stari cooler ako grafička u međuvremenu bude išla na reklamaciju.

@ stoske

Ako ti je puno da iskesiras 25-30 evrica kako kazes,imas uvek opciju
jedne pasivne coolvive.Negde sam video coolvivu za hiljadarku
(PCbeza mali oglasi,yu.oglasi,Bench mali oglasi).Zalman Vf 700,900
su najbolji univerzalni kuleri za graficke karte.

znam...coolviva je nova oko 1700 din ~ 20 evrica...pre bih se oducio za Zalman varijantu.

malo sam se navikao na turbinu... :) a i planiram upgrade na pci-e tako da necu sada da menjam nista.....

Koja je to fora da sa Rivom ne moze da se smanjuje RPM? Otkad?
Nemojte pogresno da me shvatite... Imao sam Sparkle 6600GT i radila je Riva savrseno. Bio je bucan cooler uzasno pa sam ga smanjivao na 75% da bih mogao da ga trpim. Da nije neki bug sa novijim verzijama Rive? Ili je bios problem? A Gainward ima sasvim dobre hladnjake, cudi me da se cuje toliko...
To je super temp. Isti je GPU kao na 6600GT a meni je isao do 91c. Izdrzljiv je to GPU, nemas brige! ;)
...Na kraju sam uzeo Zalmana

moja Sparkle 6600gt radi ok...malo sam promenio termalnu pastu (coolermaster nano) i sada mi je u idle oko 50 C.

sto se tice Rive i Fana - nema sanse da se namesti....ja pokusam da spustim (u 2D/3D) i za 1% on automatski spusti na 25% .... rako da imam samo 2 opcije 100% ili 25%.... :)

malo sam se navikao...i nije tako strasno, a kao sto rekoh ide upgrade za koji mesec pa ce barthon i sparkle da pronadju novog vlasnika...

stoske je napisao(la):
sto se tice Rive i Fana - nema sanse da se namesti....ja pokusam da spustim (u 2D/3D) i za 1% on automatski spusti na 25% .... rako da imam samo 2 opcije 100% ili 25%.... :)
Na koju foru? Znam da je to lepo radilo. Jeste pojurili na netu razlog tome? Mora da se pricalo po stranim forumima

nisam imao vremena ....ali cini mi se da je jos neko na ovom forumu imao isti problem....

dobio sam savet da probam sa nibitorom....ali nisam bas najvestiji tako da nisam ni uspeo....

ma sada ce veliki upgrade..... :)

ako imas para (oko 20 eura) najbolje ti je da uzmes neko hladjenje sa heat pipe-ovima, joj kako je lepo kad se racunar ne cuje

A Gainward ima sasvim dobre hladnjake, cudi me da se cuje toliko...
konkretan model izgleda ima los cooler; imam identicnu - kuler radio 3-4 meseca pa stao

slazem se...moglo je to i bolje...mada grafulja radi perfektno.....

Ja imam Club 3d 6600GT kuler nije toliko bucan i mogu sa rivom da smanjim brzinu obrtaja.Klokovana na 535/1100 mi u idle 47

diab10
A jesi li probao sa Speed Fan-om da regulišeš brzinu ?

Zalman кошта, то бих оставио као последње решење, нека прво проба са SpeedFan-ом и ATITool-ом.

Nazad
Vrh Dno