Šta je novo?

Bucan CPU Kuler

aca85

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
319
Malo pomoci jer sam na granici ludila...
Kuler od cpu-a mi je toliko bucan da cupam kosu.Nije problem u samom kuler i njegovom mehanizmu rotiranja,nego u celoj skalameriji,nozice ,drzaci...Npr kad pritisnem na kuler (ne prejako) odma prestane :) Cim dignem prst...eto opet.:wall: imam osecaj da se sve to razdrmalo ,posteno... >_> ffs
Skidao sam ga i stavljao nazad,ali opet isto...sta da radim a da odg nije :crash:
Cpu je e5200 Intel + fabricki kuler.

AMD nema takvih problema :d

Problem je najverovatnije u tome sto push-pinovi vise ne drze kako treba. Najbolje bi bilo da ulozis neku paricu i kupis nov kuler koji ima montazni kit.

Malo smesno ali ne mora uopste da bude do kulera, mada nije nemoguce da je stvarno dobilo "luft". Jesi li probao da dotegnes plocu? Imao sam taj fenomen da je celo kuciste brujalo dok ne pritisnem kuler na cipsetu, cim sam dotegao plocu sve se vratilo u normalu.

Hmmm...ajd samo objasni termin "dotegao plocu" ?

Pretpostavljam da dotegnes srafove kojima je maticna fiksirana za kuciste...

Skini plocu, pa proveri sa zadnje strane kako stoje pinovi unutar belicastih nozica kulera, ako je to sve ok, onda proveri kako stoje mesingani srafovi na kucistu za koje se srafi ploca, i naravno dotegni RUKOM ako treba, i onda srafovi koji stezu plocu, i njih nemoj preterano stezati. TO bi bilo to, e sad koje je kuciste u pitanju, jel ako se skida ploca na koju se kaci maticna onda moze i to da bude problem

E da, i vidi kako stoji ventilator na aluminijumskom hladnjaku, mada ne bi trebalo to da bude problem>
Pozdrav

Poslednja izmena:
AMD nema takvih problema :d

Problem je najverovatnije u tome sto push-pinovi vise ne drze kako treba. Najbolje bi bilo da ulozis neku paricu i kupis nov kuler koji ima montazni kit.

Podržavam, ipak je u pitanju fabricki kuler

dobićeš bolje hlađenje i mnogo manju buku

Vrh Dno