Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
https://www.audiophileon.com/news/tin-hifi-p1-review
https://headfonics.com/2019/07/tinhifi-p1-review/
https://www.headphonesty.com/2019/06/review-tin-hifi-p1/
https://primeaudio.org/tin-hifi-p1-review-wonder/

E sad, da li opravdavaju primetno visu cenu od T2/DT6.. Ali kapiram da ce sledece godine cesto biti ispod 100$ na snizenjima.

Ovaj review mi je posebno zanimljiv, pre svega jer su prilicno ''teski'' na ocenama i ostri sa kritikama: https://audiofool.reviews/2019/09/25/tinhifi-p1/

Valjda ce Senfer ili neki drugi Kinezi napraviti sluske slicne P1 (po svim kvalitetima) i prodavati ih za 80-100$. Ako DT6 mogu da budu jeftinije od T2 (na snizenjima i duplo jeftinije a podjednako su dobre zvucno) onda je i ovo realno.

Poslednja izmena:
Koje bi mi žičane slušalice preporučili do 50e ali da nisu in ear, tj da su kao one stare što su pre išle uz telefone? Ako uopšte ima neke razlike u slušalicama do te cene, koristio bih ih za muziku na telefonu

@orchard sumnjam da ce neko to da tera sa BT adaptera. vis da kuka covek na review-u da nisu tako lake za poterati.

@hsv stigli kablovi za DT6. Kinezi spakovali i stiglo za cirka 7 dana. Sad isprobavam Nicehck 8zicni srebrni i mogu ti reci da deluje bas fino. :)

Da napisem svoje utiske, probao sam na bajsu juce i danas Samsung U Flex. Jeste da cu i dalje koristiti samo jednu, ali kupicu ih. Za 30e mislim da su ok kupovina. Ne osecam traku oko vrata, sama bubica je cudnog oblika i nece svakom odgovarati. Osecam da me plastika od kucista bubice malo pritiska, ali sa gumicama srednje velicine posto moram malo vise da nabijem bubicu da bih izolovao sredinu. Mislim da ce sa broj vecim gumicama ovo biti bolje, samim tim i udobnije za visesatno koriscenje. Druga mana su kontrole, iz nekog razloga za next/previous moram da pritisnem dugme jednom vise da bi prihvatio komandu. U powerampu sam podesio 2/3 pritiska za next/previous, ali moram da pritisnem 3/4 puta. Da li je dugme lose osetljivosti, ili bi bolje radile sa Samsung telefonom, ne znam. Ne smeta toliko, malo promenim naviku i to je to. Ostale kontrole su ok. Zvuk nista wow ali za moje potrebe sasvim zadovoljavajuci. Kabl od bubica nisam siguran koliko ce biti trajan, dvoje kolega ih koristi vec duze i nemaju zamerki, videcu koliko ce na bajsu trajati. Posle nekih ~1h 30-40min slusanja, baterija koju je mob prijavljivao je i dalje bila na 100% za sluske, ne znam koji prvi inkrement prikazuje kad padne kapacitet, sumnjam da je linearno, ali autonomija obecava.

stigle zs 10 pro, prethodne zs7 stigle za 10 dana a 10 pro za 70 :) od istog prodavca.
razlika u zvuku na istom kabelu (upgrade kz kosta oko 15$ dosta bolji od fabrickog)je zaista minimalna za prosecnog korisnika.ali 10 pro dosta bolje lezi u usima bar meni, i kad legnem ne zuljaju i ne štrče kao zs7 . cak ne bole usi posle 3 sata slusanja na max kao sto je bio slucaj kod zs7.kinezi vratili pare i ako su po otvaranju dispute-a stigle na carinu.i ako sam dobio na poklon paket tipova od pene, fabricki silikonski dosta bolje leze i daju bolji zvuk.

Imaš od KZ modela dosta toga na KP za tu cenu. Vidi na KP ponudu pa onda na netu utiske i odluči šta ti odgovara.
Imaj na umu da je to skuplje nego kad bi naručivao sa Alija + su npr. Senfer DT6 bolje od od KZ modela za te pare, iz ličnog iskustva ti kažem. Pojave se i DT6 na KP, ali retko valjda.

Uzmi u obzir da dt6 mogu biti jako neudobne. Iako im je zvuk odličan za cenu, mene zuljaju I ne mogu vise od pola sata da ih nosim, što užasno frustrira.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

hvala, pogledacu. kz modeli mi ne odgovaraju, vise sam za klasicne in ear bubice. naisao sam na Xiaomi Hybrid Pro 2 za 2900 din, do sada sam koristio mi in ear pro, to je cini mi se noviji model.

Imaš oglas koji u naslovu glasi ovako:
"Sennheiser cx 3.00 in-ear slusalice SNIZENO"
Cena je 2000rsd što je za ove slušalice smešno. Doduše, ja sam malo fan Sennheiser zvuka pa su mi one uvek prva opcija, ako voliš masniji bassy zvuk i ne treba ti mikrofon...

Probao DT6. Sa crvenim gumicama sto dodju nisam nikako mogao da ih namestim.

Sto se tice zvuka deluju mi poprilicno bledo i mrsavo sa bass-om, doduse testirao sam na integrusi.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Aibo.

Sonata, MU1 ili (verovatno zvucno najbolji model u $50 klasi) - iBasso DC02. Postoji i DC01, postoji vise testova tog modela ali on je sa 2.5mm balanced pa ce vecini vise odgovarati DC02 (3.5mm dzek).

Komentar za DC02 vs LG G7:
DAC was tested on Windows 10 pc and LG G7 with Etymotic ER3XR and Capfire Andromeda.

It sounds a bit better than Hires DAC in LG G7, especially in bass range and voices. With Andromeda the background remains sufficient quiet.

Ali taj korisnik je dobio primerak sa QC problemom:
The internal body part from one side was not glued at all.
An epoxy glue for metal helped.

On Windows works DAC without iBasso driver but with the drivers it sounds better.

Incidentally, I advise the drivers not to install, because after deinstallation, was, for example, WLAN card for Windows not visible any more. I had to do network reset.

MU2 je malo skuplji, zvucno je bolji od MU1 a mene najvise zanima poredjenje sa DC02, jos nisam uspeo da nadjem.

MU2 je prema merenjima otprilike u rangu sa LG G7, u praksi mozda zvuci i bolje bolje, punije.
https://moonstarreviews.net/musiland-mu2-usb-type-c-to-3-5mm-dac-amp-adapter-review/

Comparison:

Hidizs Sonata HD versus Musiland MU2

The Hidizs Sonata HD has a pretty neutral and bright tonality compared to the warmer prsentation of the Musiland MU2.

The Musiland MU2 has more subbass amount and depth than the Sonata HD, which lacks some depth. The Musiland MU2 has also a stronger / greater midbass presentation, while the Hidizds Sonata HD is slightly faster and tighter in the bass department.

Both of those DAC/AMP cables are capable to produce a clean midrange presentation. The lower midrange of the Musiland MU2 shows more depth and sounds thicker than those of the Hidizs Sonata HD, which makes it more successful with male vocals. The upper midrange of the Sonata HD is more pronounced and neutral compared to the softer and more controlled presentation of the MU2. The female vocal presentation of the Sonata HD is slightly more transparent, detailed and shows better extension.

Both the Musiland MU2 and the Hidizs Sonata HD are showing an successful treble performance and airy presentation. The Musiland MU2 has a slightly warmer and thicker tonality, while the Hidizs Sonata HD is sharper and brighter in this area. The lower treble range of the MU2 is more pronounced and shows better extension, while the Sonata HD has more upper treble brilliance and extension.

Both cables have a soundstage that is suitable for a fairly precise instrument placement. The main difference in is that the Hidizs Sonata HD has the wider stage, while the Musiland MU2 is superior in terms of soundstage depth.

Neko nepisano pravilo je da DAC/AMP, koji zvuci kao Sonata, malo vise odgovara slusalicama koje zvuce punije, toplije, bassy a da DAC koji je zvucno kao MU2 vise odgovara neutralnijim slusalicama. Naravno, MU2 je zvucno ocigledno bar malo bolji od Sonate, ma koje slusalice da se povezu. Npr. pod uslovom da postoje dva takva uredjaja (a da su zvucno izjednaceni), onaj koji zvuci malo svetlije bi vise odgovarao slusalicama kao sto su Sennheiser CX5.00, Klipsch R6 (i ostalim sa warm/bassy zvukom) dok bi malo topliji MU2 zvuk vise odgovarao T2/DT6 i slicnim slusalicama neutralnijeg zvuka
Ovde imas Aibov test.

I dalje razmisljam, da li da narucim DC02 ili MU2. Dok cekam prve konkretne uporedne testove mozda ce se pojaviti jos neki podjednako dobar (ili cak bolji) model u toj klasi.

Poslednja izmena:
Malopre sam pokupio Blon BL-03 i drugi par Senfer DT6 za sebe (pošto mi je devojka otela prve). Blon su kao dobre KZ, čisto je to i raslojeno, ima jak bas... međutim tu je i vrlo suva sredina, napanjeni visoki... glasovi mi zvuče kao da neko stegao pevače za vrat pa reko pevaj... Da ne postoje TIN T2 i DT6 pa da pričamo, ovako su meh. Mada ko nije u fazonu hi-fidelity već želi baš taj V-shape, to je to.

EDIT: Blon su mi odavde stigle u rekordnom roku za 9 dana. Kutija je vrlo velika ali su prošle bez troškova na neki način (a obe Senfer su mi otvarali npr. iako su manje kutije).

Poslednja izmena:
Ja već dugo čitam ovde šta pišete pa imam jedno pitanje. Nikada nisam imao ništa bolje od standardnih slušalica tipa QKZ dm1 i ostalih 3-5e tog tipa. Razmišljam se već duže vreme da uzmem DT6 (nemam nikakve DAC i ne planiram za sada uzimati). Šta mogu da očekujem od tih slušalica u poređenju sa ovim da nazovemo ih običnim? (Koristio bi ih na telefonu i kompu) Da li će biti neke drastične razlike u zvuku ili se to postiže uz DAC-ove? (Muzičar sam, ako je to bitan podatak za uzimanje u obzir)
Edit: Da preformulišem pitanje, da li se isplati za namenu koju sam naveo kupiti ovakve slušalice?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Aibo

Bedak. Iskreno, nisam imao bas neka prevelika ocekivanja od tih Blon (i pored hajpa), pre svega jer ih ovaj sajt nije nista posebno pohvalio (mada su po ocenama svakako bolje od ZS6) https://audiofool.reviews/2019/08/10/blon-bl03/
Bass 6.5/10, Mids 6/10, Highs 5/10, Soundstage i Imaging 6/10.

Ali dobro, kada prodje hajp i kada pojeftine, bice dobra kupovina, bolja od vecine KZ.
Mozda neke druge gumice mogu malo da poprave zvuk.

Vecina kineskih slusalica je v-shaped, uglavnom vaze za ''vristece'' i sa nizom drugih mana i bas bi bilo dobro da konacno ponude jeftine in-ear sa toplim, punim bassy a opet dovoljno detaljnim zvukom, nesto na fazon nove Sennheiser CX serije, nekih DTX Beyerdynamic, raznih Sony ili Klipsch R6.

Poslednja izmena:
Veoma tesko pitanje.. To bi trebalo uporediti a zavisi i koje slusalice se koriste. Zvucno ne verujem da postoje vece razlike izmedju DC02/MU2 i DF Black, prednost za DF je to sto moze da se kupi u SRB (7990 din na snizenju, garancija 2 godine) a uz odgovarajuci usb-c adapter takodje moze da radi i u kombinaciji sa smartfonom. (ipak treba proveriti, a izgleda da trosi dosta baterije mada ni MU2/DC02 nisu mnogo bolji na tom polju)
https://darko.audio/2016/04/go-anywhere-with-audioquests-dragonfly-black/

MU2/DC02 imaju USB adapter za PC pa mogu da se koriste i kao klasicni USB DAC/AMP tako da su po funkcionalnosti izjednaceni sa DF Black s tim sto su ocigledno malo prakticniji za povezivanje sa telefonom.

USB-C to 3.5mm adapters (DAC) - Let's find the best

Poslednja izmena:
Praktičniji su i u smislu mobilnosti. DF prvo zakačim na onaj adapter pa slušalice na njega... u hodu mi to štrči iz džepa skroz bezveze. DF mi je super za po kući i šetanje sa laptopom... sa telefonom nosim Sonata HD dongle, tj. zakačen mi je na slušalice i motam ga sa njima jer 1. mnogo je praktičniji i tretiram ga kao deo kabla 2. sa in-ear slušalicama tipa DT6 i T2 daje ekstra zvuk, sad da lupim npr. ~90% zvuka koji daje DF.

Stvar sa većim slušalicama je drugačija: Takstar Pro 82, AKG K92 - tu se DF već odlepi značajnije i zvuči primetno bolje od Sonate jer im baci energiju i dinamiku koju Sonata u tom slučaju ne može.

mislim da svaki crnogorac umire od smeha upravo... :)

ništa o sluškama,nemam pojma kakve su,samo mi brend bio smešan. :) sabbat još putuje... :/
Jel stigao Sabbat E12?

Jel se zna kakva je razlika između običnih, Ultra i Pro?

Gledam koje true wireless da uzmem za ~60€ pa ako neko ima neki savet neka javi.

Kvalitet ako je kao Meizu EP51 meni su ok.

P.S. Neko je pomenuo da Meizu ima i true wireless. Koji je to model i kakve su u odnosu na EP51?

Nazad
Vrh Dno