Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Prvi utisak ZS10, toplije od ZS3 i to mnogo a kvalitet zvuka odlican. Glasnoca skoro ista, bar ma Galaxy S6. Bas je ok, nisu zamorne na visokim i glasnim pa su bolje za duze slusanje. Nije problem sa velicinom kako neki kazu, s tim da mislim da ce mi trebati penasti tipovi za bolji seal jer je nozzle prekratak xD

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

P.S. Ako neko bude zeleo trade za neke slusalice ovog kvaliteta, ja sam otvoren za dogovor XD Kvalitetne su nema sta samo su mi neudobne bez penastih nastavaka. Porucicu penaste nastavke ali ako neko zeli otvoren sam za neku zamenu...
Edit: Ili ako neko zeli da proda par penastih da probam da vidim pomaze li

Poslednja izmena:
Ja sam malopre kupio rock zircon slusalice. 1450 na kp...na aliexp su 1000. Kvalitet mi se svidja, dzek je pod uglom nije knako prav, i to mi je plus jer mi se lomi u dzepu...kabl mi ne deluje tanko i kao da ce se pokidati u roku od dva dana.
Bas mi se svidja..al Jedina stvar je sto negde visoke tonove cujem prejako i planiram to da resim preko vipera al mi treba pomoc..ako neko zna da barata sa tim nek mi se javi na pm :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

To mozes bar da pokusas da resis, na vise nacina. Ali je tesko napraviti neki univerzalan ''profil'' jer ta naostrenost visokih zavisi i od same produkcije, ako audio fajl iz studija izadje sa secivima u treble podrucju onda nije bas lako redukovati secu usiju :)

Viper ne koristim na telefonu (imam na kompu ali ni tu bas ne koristim :d) ali su mi poznate mogucnosti.
Lako ces se snaci, najlakse ti je da preko klasicnih EQ (u viperu ili bilo kom plejeru) utisas malo visoke. Mozes i da koristis neki od ''treble reducer'' profila, filtera itd mada meni se uglavnom ne svidja kako to zvuci. Postoji i tube simulator efekat za viper pa mozes i to da probas (This option defines whether to enable tube simulator effect. V4A tube simulator uses a simplified mathematical simulation of tube effect.
If turned on, will greatly reduce high-frequency odd harmonic distortions, while increases even-order harmonic distortions of tube simulator
) ali to verovatno nije dobra opcija za te slusalice.

Zato mislim da je najbolje da koristis klasicne EQ. E sad, neke slusalice reaguju odlicno na promenu EQ pa su dovoljne minimalne korekcije posle kojih nema primetne degradacije zvuka dok neke traze malo ozbiljnije korekcije posle kojih se cuje ''da nesto tu fali''.

Zircon.fr.png

frd1e.png

(Ovaj grafik nema veze sa Zircon, tu je informativno)

Prema grafiku Zircon imaju naglasenije niske tonove od visokih ali bitno je ono sto ti cujes. Pokusaj da smanjis malo ovaj manji peak izmedju 2-3k (npr. za 1-2dB) a onda utisaj i ovaj veci peak (izmedju 5-7k, za 3dB) pa testiraj sa tim audio fajlovima koji su ti smetali i proceni da li ti odgovara takav zvuk.

Poslednja izmena:
Nisu svi penasti tipovi isti...ovi koje sam zadnje naručio su shit. Zamulje zvuk skroz...a naručih jedno tuce, lol. Oni koje sam imao pre njih su bili dobri...

Konkretno, o ovima govorim: https://www.aliexpress.com/item/12-pcs-noise-isolation-Memory-foam-tips-T100-T200-T400-T500-Sponge-Ear-Pads-for-in/32836917549.html Ne preporučujem (iz te radnje, neki drugi iz druge radnje bi verovatno bili ok).

Tacno ti penasti nastavci znaju da ubiju visoke. ali postoji resenje. Danas sam probao i zvuk me je prosto oduvao bass se nije izgubio a visoki se pojavili. Resenje je da se odsece deo vrha do mlaznice samih slusalica t,j neka strci pola milimetra da visoki ne budu pre naglaseni.20180517_201330.jpg

ili meni viper ne radi ili ja nesto ne radim kako treba..sta god da promenim, razlkke nema :D kao da ne radi -.-
To mozes bar da pokusas da resis, na vise nacina. Ali je tesko napraviti neki univerzalan ''profil'' jer ta naostrenost visokih zavisi i od same produkcije, ako audio fajl iz studija izadje sa secivima u treble podrucju onda nije bas lako redukovati secu usiju :)

Viper ne koristim na telefonu (imam na kompu ali ni tu bas ne koristim :d) ali su mi poznate mogucnosti.
Lako ces se snaci, najlakse ti je da preko klasicnih EQ (u viperu ili bilo kom plejeru) utisas malo visoke. Mozes i da koristis neki od ''treble reducer'' profila, filtera itd mada meni se uglavnom ne svidja kako to zvuci. Postoji i tube simulator efekat za viper pa mozes i to da probas (This option defines whether to enable tube simulator effect. V4A tube simulator uses a simplified mathematical simulation of tube effect.
If turned on, will greatly reduce high-frequency odd harmonic distortions, while increases even-order harmonic distortions of tube simulator
) ali to verovatno nije dobra opcija za te slusalice.

Zato mislim da je najbolje da koristis klasicne EQ. E sad, neke slusalice reaguju odlicno na promenu EQ pa su dovoljne minimalne korekcije posle kojih nema primetne degradacije zvuka dok neke traze malo ozbiljnije korekcije posle kojih se cuje ''da nesto tu fali''.

Zircon.fr.png

frd1e.png

(Ovaj grafik nema veze sa Zircon, tu je informativno)

Prema grafiku Zircon imaju naglasenije niske tonove od visokih ali bitno je ono sto ti cujes. Pokusaj da smanjis malo ovaj manji peak izmedju 2-3k (npr. za 1-2dB) a onda utisaj i ovaj veci peak (izmedju 5-7k, za 3dB) pa testiraj sa tim audio fajlovima koji su ti smetali i proceni da li ti odgovara takav zvuk.

Pa ne treba ti viper (zestoko prehajpovan softver, po mom misljenju), skini bilo koji bolji plejer sa detaljnim podesavanjima EQ i probaj :)

Pozdrav svima. Jel bolje ici na ove Xiaomi dole, ili na JBL T110/T210? Jel JBL su jeftinije, jedno skuplje od Xiaomi varijante.

https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_566702.html?lkid=10737665&wid=1433363
Imam Hybrid Pro HD, posle manje od godinu dana levi kanal se trostruko utišao u odnosu na desni. Mislio sam da su dosta kvalitetnije. Iz početka sam bio zadovoljan. Head bangers bi ove sluške izbegavali, dakle opseg je u mid range. Remote control je upotrebljiv, razgovor preko mic-a dobar. Još uvek me druga strana savršeno jasno čuje, dok se ja upirem da shbatim sagovornika, što mi ove sluške čini neupotrebljivim.

Da li neko ima preporuku za sluške do 20, max 30€ ali da stvarno rade. Bass, ali ne preteran, je takođe bitan.

Da, za YT i slicne streaming aplikacije potreban je sistemski EQ pa je viper verovatno najbolje resenje. Mada YT ionako ima los kvalitet zvuka pa treba izbegavati za neko ozbiljno slusanje, soundcloud je dosta bolja opcija (naravno ako su uploadovani kvalitetni audio fajlovi a ne neki 128kbps krs) a tu su i Deezer i slicne app.

A sto se kvalitetnih plejera tice ima ih bar 10-ak u GP prodavnici, jednostano probaj bar po trial od tih najpoznatijih/najbolje ocenjenih (mada ima i besplatnih) pa sam proceni koji ti najvise odgovara :)
PlayerPRO + DSP i custom skinovi (ovo vazi i za neke druge plejere), PowerAMP, Pulsar, Onkyo HF, Pi Music, AIMP, Foobar, Sony Music, jetAudio, Sennheiser CapTune, n7, black player, Shuttle+, Phoograph, Neutron.

Imas ovde zasebnu temu za takve plejere mada i nije nesto aktivna: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?415732-Aplikacije-za-reprodukciju-YouTube-sadrzaja-audio-i-video-plejeri

Rešio sam da odradim onaj mod za Tin Audio T2, sa zapušavanjem rupica (hue). U pitanju je po jedna malecna rupica sa prednje strane, kad se skinu tipovi. Pošto nisam imao odgovarajući materijal, samo sam nalepio po parčence medicinskog flastera, da bih mogao lako da ga uklonim ako mi se ne sviđa rezultat.
Pa, dopao mi se. Sada bas ima dubinu, volumen, primetno je u bass-heavy pesmama. Čini mi se da ostatak nije promenjen, bar visoki tonovi nisu. Možda su za nijansu manje oštri ali su i dalje detaljni. Bas je tu u prijatnim količinama, ne i previše...sviđa mi se promena u zvuku. Videću da li ću zadržati ovako...

Probao sam ZS10 sa penastim tipovima i mnogo su udobnije i ne prave problem.. penasti tipovi ne menjaju zvuk, bar ne ovi koje sam probao. Odlucio sam da ih ostavim jer velicina i nije neki problem a zvuk je fantastican...

Da, za YT i slicne streaming aplikacije potreban je sistemski EQ pa je viper verovatno najbolje resenje. Mada YT ionako ima los kvalitet zvuka pa treba izbegavati za neko ozbiljno slusanje, soundcloud je dosta bolja opcija (naravno ako su uploadovani kvalitetni audio fajlovi a ne neki 128kbps krs) a tu su i Deezer i slicne app.

A sto se kvalitetnih plejera tice ima ih bar 10-ak u GP prodavnici, jednostano probaj bar po trial od tih najpoznatijih/najbolje ocenjenih (mada ima i besplatnih) pa sam proceni koji ti najvise odgovara :)
PlayerPRO + DSP i custom skinovi (ovo vazi i za neke druge plejere), PowerAMP, Pulsar, Onkyo HF, Pi Music, AIMP, Foobar, Sony Music, jetAudio, Sennheiser CapTune, n7, black player, Shuttle+, Phoograph, Neutron.

Imas ovde zasebnu temu za takve plejere mada i nije nesto aktivna: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?415732-Aplikacije-za-reprodukciju-YouTube-sadrzaja-audio-i-video-plejeri
evo isprobah par ovih i namestim PI player...njega sam i ranije imao i ok je, i ima eq u sebi al takodje ne radi, ugasen mi je audiofx al mozda se negde preplicu...negde sam procitao kao udji u system app pa obrisi audiofx al ja iako je rootovan nmg da nadjem sa mojim explorerom sys file...nznm ima li veze do file explorera al ne vidim sistemske i nznm sta da radim

Pa to je onda ozbiljniji ''sukob'' razlicitih softvera, zato ne volim takve budzevine od audio modova a za sam viper mislim da je zestoko prehajpovan program koji se u sustini svodi na razne emulacije i EQ a to mnogi povezuju sa ''za klasu/dve klase boljim zvukom''.

Jedino da vratis sve na fabricka podesavanja, da batalis viper i probas neki od boljih plejera upravo na nemodovanom fabrickom softveru. Kapiram da si viper instalirao zbog glasnijeg zvuka/pre-amp opcije i odredjenih emulacija a prakticno sve to imaju i najbolji android plejeri, mozda im fali nesto od efekata/emulacija ali to je ''sminka''.

Za kvalitet zvuka (u ovom slucaju smartfona) najbitniji je kvalitetan audio hardver i sto bolja implementacija tog hw, sve to uz koriscenje sto kvalitetnijih slusalica.
A dobrih plejer aplikacija ionako ima vise nego dovoljno i razlike se uglavnom svode na dizajn UI, ergonomiju itd.

Npr. audiofilski smartfon kao LG V30 ce uz kvalitetne slusalice i dobar plejer (fabricki ili iz GP prodavnice) pruziti drasticno bolje zvucno iskustvo nego neki prosecan smartfon modovan-budzen famoznim vajper efektima uz iste te slusalice. Slicno vazi i za modele koji nemaju toliko dobar audio hardver kao LG V serija, npr. bilo koji htc, sony, samsung sa kvalitetnim sluskama ce zvucati dosta bolje nego isti taj uredjaj modovan vajperom a sa nekim jeftinim slusalicama ili onim iz fabrickog pakovanja.

Poslednja izmena:
pa u sustini ne jurim ja ne znam sta, i ne zamisljam da od magarca napravim konja :D telefon je redmi note 4x sa los 15.1 a slusalice rock zircon...pre njih sam imao pioneer bubice msm neka cl klasa i kad sam presao n ove za te neke visoke tonove bukvalno vadim slusalice...ostri su i seku mozak :D preko ovog audio fx sam smanjio i to mi je ok cak..nego eto iz radoznalosti bih ubacio nesto tipa vipera, misleci da je bolje...meni je samo eq dovoljan, odnosno da smanjim malp te visoke..
c6504935f9814ef4faf6f7fac0c748c9.jpg

Potrudih se da se naviknem na ZS10 ali ne ide. Tako da ako neko zeli da ih kupi, nosene 5 dana i to je to. Mogu ubaciti 2-3 para penastih tipova kada stignu. Mene izasle 3800, ne bih ih dao ispod 3600...

@GR-44
Pa to izgleda kao masno spuštanje visokih tonova plus balgo pojačanje basa na slušalicama koje važe za izuzetno bassy.
Jesi siguran da koristiš dobre tipove i da zbog toga možda nemaš bas? Nisam ih dugo čuo, ali koliiko se sećam bas davi sve živo i ne bi trebalo da ima tako zlih visokih tonova.

Da, s obzirom na testove, utiske korisnika pa i grafik deluje nemoguce da zvuce toliko bass-light. Prema grafiku visoki ne bi smeli da budu veci problem ali opet to kod jeftinih kineskih slusalica niko ne moze da garantuje.
Moguce da je kontrola kvaliteta failovala ili jednostavno ne koristi odgovarajuce gumice (u smislu da ne lezu kako treba u usni kanal pa je i zvuk drugaciji, svetliji i bez basa)

Zircon.fr.png

Poslednja izmena:
Potrudih se da se naviknem na ZS10 ali ne ide. Tako da ako neko zeli da ih kupi, nosene 5 dana i to je to. Mogu ubaciti 2-3 para penastih tipova kada stignu. Mene izasle 3800, ne bih ih dao ispod 3600...

Majstore nove su trenutno 31$ (3130 dinara) :D
https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_1707254.html?wid=1433363&lkid=13837126
Kupon: gbmaydeal9

Ja sam razmišljao da posle ZS5 kupim ZS10, ali posle ovog review-a ne verujem - https://audiobudget.com/product/KZ/ZS10

With all that in mind, these earphones are excellent, but if given a choice between these vs. ZS6, I vouch for ZS6.
Unwise design choices made those earphones not the most comfortable pair in the bunch. Definitely not as comfortable as ZS5 or ZS6.
Overall, the bass isn't all that different than ZS5, I can barely tell the difference.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Steta po korisnike sto odmah nisu izbacili ZS6, ovako su se naprodavali ZS5 i posle nekoliko meseci izbacili ZS6 za koje kazu da su zvucno malo bolje (ispravili su skoro sve mane ZS5) a u isto vreme su lepse i od metala :)

Jos jedne potencijalno zanimljive (cena mora da padne na 35$ ili ispod): https://audiobudget.com/product/RevoNext/RN-QT2

Poslednja izmena:
1.png

https://audiobudget.com/buy/ax/682d9q1r9o2c7e178i1b5616aa32

Discount for AudioBudget followers:
Pay just $35 (no mic) or $36 (with mic)!

Open the link above, click "BUY NOW", write "AudioBudget" in the order's message field, switch to "Other Payments" and then "PLACE ORDER" button (don't pay yet, just cancel the payment when asked to pay). The seller will manually adjust the price for you, then you'll need to pay the discounted price. Be patient, the price adjustment might take some time, but you will be informed via e-mail when it's adjusted.

Poslednja izmena:
@GR-44
Pa to izgleda kao masno spuštanje visokih tonova plus balgo pojačanje basa na slušalicama koje važe za izuzetno bassy.
Jesi siguran da koristiš dobre tipove i da zbog toga možda nemaš bas? Nisam ih dugo čuo, ali koliiko se sećam bas davi sve živo i ne bi trebalo da ima tako zlih visokih tonova.
Ne,ne bas je skroz ok..i ovo sto sam kao malo pojacao iskreno nema razloga i nznm sto sam to tako ostavio :D drndao sam sve, samo da vidim radi li..nznm sta je problem sa tim visokim al ovako kad ih smanjim mi je ok.
Onaj nastavak sam menjao i leze dobro u kanalu.

Pa ništa, teraj tako onda. Postoje ljudi, kao što reče hsv, kojima smetaju visoki tonovi, mada ja sumnjam da je pre reč o naviknutosti na mrtav zvuk iz tih prethodnih slušalica :)

Videćeš već kako vreme bude prolazilo, navika je čudo.

pa sasvim moguce, od starta sam svestan, i ne kazem da je mozda mng lose, al *mjau**mjau**mjau* subjektivno, meni smeta :D videcemo, a koristicu taj obican eq pa sta bude :)

https://www.gearbest.com/earbud-headphones/pp_1707254.html?wid=1433363&lkid=13837126

Ja sam razmišljao da posle ZS5 kupim ZS10, ali posle ovog review-a ne verujem - https://audiobudget.com/product/KZ/ZS10

Može li preporuka za ZS10, ali komplet sa remote control + mic za telefoniranje i javljanje, da ne vadim ceo fon. Bluetooth mi je nebitan.

De ja znam za taj kod xD neka bude onda 3000 pa ko voli nek izvoli. Hocu neke druge da probam. Sto se tice udobnosti one su ok sa penastim tipovima. Cak su na phonographu to naglasili. Mogu dati neki par uz njih kad stignu. Imam samo jedan koji trenutno koristim ali nije higijenski da ga prosledim xD Moj model je bez mikrofona za one koje interesuje.

Iako taj deal nije aktivan jer je bilo samo 30 komada koliko sam video. Ali neka bude 3 soma. Ispod necu ici. Jednostavno mi ne odgovaraju jer sam covek 170 i kusur i nemam tolike usi xD Stoje one ali kao neka izraslina na meni xD

Nazad
Vrh Dno