Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Za sada imam nekoliko slusalica EP51,hybrid pro ,sony sbh 20 i sony koje dolaze uz xzp(na zalost jos ih nisam koristio)
Ipak su zicane i dalje daleko ispred bezicnih po kvalitetu zvuka ,bar ovaj nizi segment
Hybrid pro su mi se oldicno pokazale ,zaista lepo gruva
EP 51 i sbh 20 su tu negde male razlike ,s tim sto sbh 20 bolje leze u usima ne ispadaju kod E51 nije bas najbolje reseno tj meni licno te gumice ne odgovaraju tako da cu morati naci bolje
Sbh 20 takodje ima bolju bateriju i drzi mimimum 5 sati kod EP51 bas i nije slucaj oko 4h max
Kada bude akcija neka za EP 52 uzecu ih svakako

Sent from my iPad using Tapatalk

Ima li @hsv.stoned[emoji769] kak'ih adaptera ili nesto da se in canal slusalica ne gura u kanal, vec da bude in ear obicna.

Slabo ih je nesto u ponudi, ne znam sta je 'vo...[emoji15]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
5af472204598475585fbee68d95fa1ee.jpg

Dakle, tebi treba neki ''ear bud'' model slusalica a ne in-ear.
Ima ih ali je izbor mnogo losiji nego kada su in-ear u pitanju, da ne pricam o BT verzijama.. a i kada se pretrazuju AE/GB pod pojmom ''earbuds'' opet najvise ''izlecu'' klasicne in-ear.

Ne znam sta da predlozim, imao sam pre nekoliko godina neke Sennheiser earbuds ''od 20-25e'', bile su dobre, prosecne ali sam ih odavno poklonio pa se ne secam ni oznake.
Sony, Pioneer, Panasonic, Sennheiser.. imaju po nekoliko takvih modela do 50e ali stvarno ne znam kakve su.

Jedino da narucis FiiO EM3 (9-10$) ili VE Monk – The $4.99 Miracle
https://www.head-fi.org/showcase/fiio-em3-open-earbud-earphones-with-in-line-microphone-black.21425/reviews?page=3

A od Senn postoje i MX375 (18e), MX475 (28e) i MX585 (40e), ne znam kakve su, proguglaj. Moguce da sam imao ove prve :d ili neku veoma slicnu verziju, ne secam se jer sam ih ubrzo poklonio, bile su ok ali nista posebno.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned[emoji769]
Hvala svakako, dao si mi materijala makar da razmotrim. EarBuds mi najvise leze, nije toplo usima i ne ulazi u kanal (moraju se cesce cistiti i usi i silikoni zbog prevencije).

[emoji106]

Kaze doktor nista uze od lakta gurati u usi. [emoji23]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hah, nije baš zaključak da su bolje, uprkos boljoj izradi. Možda tako izgleda kad se pogledaju grafikoni, ali u tekstu tako ne piše:)
Glavni problem su 10dB naduvani visoki u poređenju sa ZS5 (a već su na njima prilično izraženi) i kojim kapicama ih smiriti, koje kablove koristiti, kakav izvor zvuka, što može bitno da uveća cenu celog projekta.
Očigledno nisu loše, ali nisu ni za one koji ne vole naglašene visoke frekvencije.

Što se tiče klasičnih bubica, izbora još kako ima kod Kineza i to za smešne pare.
Pored već pomenutih VE Monk, Vido su prilično cenjene u toj dirt cheap klasi, imaju prijatan i gladak zvuk, sa izraženim basom.
Qian25 su takođe odlične, svetlije i sa generalno dobro izbalansiranim zvukom.

I jedne i druge mogu da se slušaju satima bez napora, imaju dovoljno detalja i nimalo agresivnih frekvencija.

Ima naravno još modela, Qian39, Ty Hi-z, MX500, itd, itd, da ne nabrajam sve. Ja sam sebi uzeo one za koje sam čuo najbolje komentare :)

Posle vise od tri godine crkle moje omiljene LG Tone Ultra sluske.
Zbog posla mi je veoma neophodno bluetooth varijanta.
Da li ovi kinezi od 20 tak eura mogu da ih zamene ili da trazim nesto skuplje
Ciljao sam na QCY QY19 ili neki drugi predlog.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

@ ivanhoe

Slazem se ali treba cuti oba modela.
Meni ovako, prema ocenama, nova verzija deluje kao bolji izbor pre svega zbog toplijeg zvuka, boljeg bass-a/sub bass-a i malo boljih srednjih, to je i razlog zasto su im dali 8/10 za ''fun factor'' dok ZS5 imaju 6/10.
Prema merenjima ZS6 ima naglasenije podrucje visokih, posebno izmedju 8-12kHz ali sa druge strane ZS5 imaju ''peak'' izmedju 4.5-5kHz. Ali opet treba ih direktno uporediti mada mislim da ce vecini vise odgovarati ''fun'' zvuk sestice.

E sad cena.. skupe su za sada, mislim da nikada ne bih dao 50-55$ za neke KZ in-ear sa takvim karakteristikama, pre bih dodao jos 20-ak $ za neke od proverenih slusalica poznatih proizvodjaca koje relativno cesto budu na snizenju.

Poslednja izmena:
Hm, da ne ulazim u neku dublju analizu, ZS5 su detaljne i slušalice sa već solidno agresivnim visokim tonovima. Iskreno sumnjam da će za nijansu više basa i masovno agresivniji visoki doprineti zabavnijem zvuku, ali ok, videćemo kad bude još mišljenja na drugim sajtovima.
Mislim da su ljudi malo popustljivi prema ZS6, što zbog datih para, što zbog dosta bolje izrade, pa ih ocenjuju bolje nego što bi trebalo. Prvi utisci su više bili u fazonu "lele što bodu uši", a posle malo privikavanja, promenjene gomile tipova, modova sa sunđerima, došlo se do boljih ocena.

I plus, kao što si rekao, to više nisu jeftine slušalice, a za 50 ili nešto više dolara sigurno ima boljih rešenja.

Da li neko kojim slučajem zna mogu li se nabaviti u Srbiji SoundMagic e10c? Ili ako ne možda link do proverenog prodavca. Našao na Amazonu ali dostava 20 i nešto funti, too much.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

^ i ja ih nesto merkam ali trenutno imam previse in-ear sluski u opticaju, tako da cu sacekati da mi riknu makar 2 para.

ZS5 su u svakom slucaju bile odlican izbor do 30ak evrica (a kostaju oko 17e sa isporukom na gearbestu), a ZS6, ne verujem da bih dao vise od 25e sa isporukom (ako su malo poboljsana verzija ZS5).

^ i ja ih nesto merkam ali trenutno imam previse in-ear sluski u opticaju, tako da cu sacekati da mi riknu makar 2 para.

ZS5 su u svakom slucaju bile odlican izbor do 30ak evrica (a kostaju oko 17e sa isporukom na gearbestu), a ZS6, ne verujem da bih dao vise od 25e sa isporukom (ako su malo poboljsana verzija ZS5).

Sjajne su, u fazi testiranja su ali sveobuhvatno utisak je odlican pogotovo za cenu koja je bila 35 usd na flash sale

@DjoleMC ocekujem da mi stigne svaki dan

Sjajne su, u fazi testiranja su ali sveobuhvatno utisak je odlican pogotovo za cenu koja je bila 35 usd na flash sale

@DjoleMC ocekujem da mi stigne svaki dan

Ja sam bio prijatno iznenadjen sa ZS3 i ZS5. Rekao bih da su ZS5 bolja opcija od SM e10 (koje sam koristio do pre godinu i nesto dana), cak i bolje od Fischer Audio Consonance koje drzim u fioci kao backup. A to je vec cenovni rang od 40-50e.
Ali nazalost ZS5 nisu bolje od FiiO EX1 (Dunu Titan 1) koje su ipak liga iznad i koje i dalje preferiram za duze slusanje/putovanja (samo da me ne hebu zbog tezine). Ako ZS6 mogu da im se priblize, za duplo manje novca why not.

Kada smo vec kod bubica ondnosno onih sundjerastih zamenskih tip-ova - ima li preporuka za neke solidne i jeftine kod brace kineza?
Uzimao sam comply 2x ali su skupo kao djavo i jedan par mi ne potraje duze od mesec, mesec i po dana.

Ima li neko KZ bt modul, i koliko vam traje baterija? Ovaj sa gearbesta od 6.99$, ili preporuka za neki bolji?
Evo upravo slušam. Mislim da je do sada radio oko 3-4 sata, još nisam potrošio bateriju (volume je najvećim delom 30-50%). Nisam audiofil da primetim razliku između kabla i BT. Što se tiče nekih problema primetio sam dva, ali je vrlo moguće da niti jedan nema veze sa konkretnim modelom nego uređajem na koji je povezan
- povezan na Mi Box III, kada koristim vol+ ili vol- na BT modulu ponekad se prekine zvuk na deo sekunde ili čak i par sekundi. Pomeranjem kabla nisam uspeo to da isprovociram (znači, nije loš kontakt). Kada sam upario sa telefonom, to se ne dešava (baš sam se trudio da ponovim problem).
- pojačavanje/utišavanje sa BT modula nije trenutno i ne radi na kratak pritisak. Mora da se malo zadrži dugme, onda slušalica pošalje komandu telefonu koji smanji zvuk (ili možda smanji slušalica, a telefon to samo prikaže). Uglavnom, efekat je isti kao da koristim vol dugmiće na telefonu samo što traje duže jer na BT modulu ne reaguje na kratak pritisak i spušte/podiže volume sporije nego na dugmićima telefona.
edit: baterija trajala oko četiri sata (nisam baš precizno pratio). U slušalicama neka seka kaže da treba punjenje, pa nastavi muziku ali brzo traži punjenje ponovo (nije interesanto ignorisati jer stalno prekida muziku).

Poslednja izmena:
Mogu da potvrdim da su ove Philips SHE3700 odlične ako neko sluša muziku u krevetu, ja bično stavim sluške kad idem da spavam i ovaj oblik mi najviše odgovara jer su prilično male i gotovo da ih ušna školjka pokrije pa ne smetaju ako se spava na strani i ne ispadaju često. Thumbs up od mene.

Evo upravo slušam. Mislim da je do sada radio oko 3-4 sata, još nisam potrošio bateriju (volume je najvećim delom 30-50%). Nisam audiofil da primetim razliku između kabla i BT. Što se tiče nekih problema primetio sam dva, ali je vrlo moguće da niti jedan nema veze sa konkretnim modelom nego uređajem na koji je povezan
- povezan na Mi Box III, kada koristim vol+ ili vol- na BT modulu ponekad se prekine zvuk na deo sekunde ili čak i par sekundi. Pomeranjem kabla nisam uspeo to da isprovociram (znači, nije loš kontakt). Kada sam upario sa telefonom, to se ne dešava (baš sam se trudio da ponovim problem).
- pojačavanje/utišavanje sa BT modula nije trenutno i ne radi na kratak pritisak. Mora da se malo zadrži dugme, onda slušalica pošalje komandu telefonu koji smanji zvuk (ili možda smanji slušalica, a telefon to samo prikaže). Uglavnom, efekat je isti kao da koristim vol dugmiće na telefonu samo što traje duže jer na BT modulu ne reaguje na kratak pritisak i spušte/podiže volume sporije nego na dugmićima telefona.
edit: baterija trajala oko četiri sata (nisam baš precizno pratio). U slušalicama neka seka kaže da treba punjenje, pa nastavi muziku ali brzo traži punjenje ponovo (nije interesanto ignorisati jer stalno prekida muziku).

Super ako je tako, 3-4 sata je skroz ok, da radi po prevozu. Kući može i na kabel... :)

Nazad
Vrh Dno