Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Poslednja izmena:
Hteo sam i ja da kupim te ATH Sport1is ali sam odustao zbog one gume iza... Često vozim bajs i uvek nosim naočare, ponekad i kacigu pa mislim da bi mi ona guma pozadi bila problem... Na kraju sam naručio SOL Republic Jax, Gigatron ih prodaje za 2.000 rsd. Sutra mi stižu pa javljam utiske. Inače nisam odustao od ATH CKX9iS ali ću da sačekam priliku da ih prvo probam... @roadracer: Kako ti se čine te tvoje u kombinaciji sa znojem?

Poslednja izmena:
Stigle su mi SOL Republic Jax, treba malo vremena da se usviraju ali onako na prvu sam baš zadovoljan. Lake su i udobne, malo kratke sa visokim tonovima ali je bass dobar, ispunjavaju sva moja očekivanja. Inače, nemam nekog iskustva sa bubicama, pre njih sam u vožnji koristio Skullcandy Ink'd 2 koje su imale za nijansu slabiji bass i trajale su oko godinu dana. I dalje koristim Philips SHE9005 ali ih ne nosim napolje... One imaju dobar opseg tonova ali malo slabiji bass za moj ukus. Nadam se da će ove Jax da izguraju bar godinu u aktivnoj upotrebi, svakako za te novce ne očekujem puno ali kako sam se nadao... oduševljen sam :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416918542683.jpg
    uploadfromtaptalk1416918542683.jpg
    892.2 KB · Pregleda: 183
Da li je mozda neko imao kontakta sa ovim bubicama od Cooler Master-a i kako se cuju, kakav im je bas? Ili su prvenstveno namenjene za gaming?

Deluju mi inace jako zanimljivo. U pitanju je ovaj model Cooler Master Storm Pitch.

http://gaming.coolermaster.com/en/products/audio/pitch/
Imao sam ih ja do skoro i generalno sam bio zadovoljan kvalitetom zvuka i mogućnošću da razlikujem iz kog pravca dolazi. Takodje su jako udobne.
Ono što je veliki minus jeste što je kvalitet izrade, slušalice su se bukvalno raspadale deo po deo (nisam ni znao da slušalice imaju toliko delova :D) od prvog dana dok jednog trenutka jedna sluška prosto nije prestala da radi. Trajale su 6 meseci.

Ovo je ujedno i uvod za moje pitanje:

Koji in-ear headset bi mi preporučili za gaming? Dobio sam preporuku za GENIUS Zabius M u smislu da su odlične za te pare, koštaju valjda 2700din, a kapiram da su bar egal sa ovim CM Pitch po pitanju zvuka, no brine me udobnost.
Ono što sam ja video još kod nas je CM Resonar, koji bih izbegao zbog lošeg iskustva sa Pitch-em i Razer Hammerhead, koje su mi malo skupe i pritom nisam siguran da vrede tih para.
U principu sam upoznat samo sa modelima "gaming" brendova, pa bi bilo idealno da mi date još neki predlog. Bitno mi je da imaju i mikrofon, ne mora biti ne znam kakav kvalitet ali da bude upotrebljiv.
Budžet mi je do 50e maksimalno, a ako ima neka opcija za naručivanje mogao bi mi ih brat doneti iz Nemačke. Hvala unapred.

Ne želim da imam bilo šta sa tom "firmom". ;-)
Zato ignorišem njihovu "ponudu". :)

Uzeo sam danas RP-HJE125E.

Deluju jeftino (namerno sam uzeo bele da vidim koliko će se prljati), džaba banana džek kada odma na njegovom izlazu ima da prave problem. Kabal isto deluje jeftino i kruto.
U uvo ležu solidno, nema žuljanja ili bola u uvu. Izolacija bez muzike je 2/5, kada je muzika na max onda je 4/5. Nije tako loše za 1100 Din.
Sa Bas-om ne sme da se pretera u ekvilajzeru, srednji tonovi su prenaglašeni i dovode do distorzija (moraju da se smanje u EQ), visoki nisu zavidni.

Sve u svemu daleko sam od zadovoljnog, isto kao i sa Skullcandy Ink'd 2.
Verujem da bi neke Sony ili Philips od 1500-2000 Dinara bile (daleko) bolji izbor.

Pa zasto si kupovao uopste te od 1k din, zna se da tu nema kvaliteta :) Ok ako je budzet problem ali vec za 3-4k din ima mnogo boljih resenja.. a boris lozac sa foruma je pocetkom godine kupio neke sony za oko 1,5k din i rece da su dobre..

Poslednja izmena:
iliti primio je jedan za tim.bilo bi lepo kad bi naveli tacan model tih sony do 1,5k dinara,ili generalno sta je bestbaj do 2000din a da moze kod nas da se kupi a da se ne porucuje,svlaci i ostae akrobacije.ne mora da se usetavam u sop,ali da bar dodjem do njih u roku od par dana.

Posle 6 meseci svakodnevne upotrebe crkle su mi Xiaomi pistons 2, tj leva sluška je odjednom prestala da radi.. U dilemi sam, da li ponovo da naručujem njih ili da kupim neke ovde. Kakve su Sony iz prethodnog posta u odnosu na Xiaomi?

Ja sam preko ebay-a naručio sony MH1C, sa poštarinom iz Uk oko 2700din, stigle za nedelju dana u klot pakovanju bez kutije. Meni su odlične, pronađite testove, naručio još jedne za drugara koji se oduševio...

^ I ja sam iste dobio uz telefon i stvarno su odlicne.

@ vylota Ti si, ako se dobro sećam, naručio i xiaomi? U čemu se razlikuju ove sony što si preporučio u odnosu na xiaomi?

Da, imao sam ih, pustio par dana da rade na liniji, i nikako mi se nije dopao zvuk, tj visoki tonovi su mi bili suviše dominantni a to nikako ne volim. Kod sonijevih je sve izbalansirano, a možda su čak visoki tonovi malo povučeniji (ne mogu da nađem pravi izraz, još nisam završio kafu :)). Basovi su jasni, ali nisu dominantni, srednji su odlični, jednostavno, slušalice su po mom ukusu, a i zvuk je baš jasan i dobar. Doduše, slušam ih na Fiio X3 kao i svu ostalu muziku, pa možda i kvalitet uređaja utiče.
Izrada je jedina stvar po kojoj se vidi zašto koštaju "manje". Imaju "J" kabl, jedna strana kraća, mada to i nije neka mana, i kabl je pljosnat i po malo suviše krut, ali se zato ne uvija i ne upliće.
Ne znam šta bi još napisao o razlikama. Xiaomi imaju bolju izradu definitivno, ali meni to kod slušalice nije najbitnija stavka, nego kvalitet zvuka. Meni čak i one superlux bubice koje sam kupio od kolege sa bencha imaju bolji zvuk od xiaomi, ali malkice lošiji od sony. Sve je stvar ukusa...

Ok, hvala na odgovoru. Još par dana ću da razmišljam koje ću da uzmem.. Xiaomi su mi odgovarale, jedino što nisam očekivao da će crći posle 6 meseci normalne upotrebe.

Meni čak i one superlux bubice koje sam kupio od kolege sa bencha imaju bolji zvuk od xiaomi

381(f)?

Nazad
Vrh Dno