Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Uzeo pre nedelju dana cx175. Sutra cu napisati sta mislim, trenutno me mrzi jer kucam sa moba :)

Moram da se ispravim pod hitno - uz podesavanja ekvilajzera bass se pojavio, i mogu da kazem svidja mi se :)
Bilo mi je nelogicno da neki kazu da bassa ima, neki da nema, i shvatih da mora negde postojati problem... e pa eto, sa nekim neutral ili default postavkama bass jednostavno izostaje.
Malo sam mrdn'o ekvilajzer vamo, malo tamo, i evo uzivancija! :D

Pa izostaje u budjavom mp3 formatu :p Ali flac bar kod mene ne trazi podesavanja eq, mada u zavisnosti od zanra, cesto ukljucim bass boost :D Ali ne moze svaki telefon ili plejer lepo da pusti flac.. mislim da je i za moj fon preveliki zalogaj, mislim da cu da konvertujem sve sto slusam u 320 kbps, male su razlike a stedi se prostor na kartici.

Poslednja izmena:
Danas su mi stigle i obicne sluske, pa sam malo testirao njih i CX 150... pa naleteh na ovaj link, ludo je skroz:

http://www.youtube.com/watch?v=u163wC6mP2A

Napomena - nije za ljude sa slabim stomakom, ali ne salim se! :eyebrows:

Pazario sam PHILIPS SHE9000/10. Kostaju oko 3.500 ali sam ih ja uzeo na nekom popustu za 2.400.

Sluske su kvalitetno odradjene i lagane. Polovina kabla je "sleevovan" kao kod napajanja za racunar. Dobija se 3 silikonska umetka i jedan sundjerast. Sto se izolacije tice potpuno mi odgovaraju, jer i kod laganih i tihih pesama ne cujem nista sa strane.

Za sad sve pohvale...

Jutros sam pokidao svoje Philips bubice, sa kojima sam bio prezadovoljan. Budala stao na njih. :wall::wall::wall:

E sad hocu da uzmem nove in ear bubice samo koje? Do sad sam koristio ove Philips SHE9550. Mislio sam da uzmem CX150 ali ih nema u Tehnomaniji ni u Comtrade-u.

Pa sta biste mi vi predlozili da uzmem tu oko 2000-2500din?

EDIT
Razmisljao sam ili da uzme opet neke Philips in ear slusalice ali ne znam samo koji model? Sa ovim mojima sam bio prezadovoljan.

Ali takodje sam imao u vidu i Sony MDR-EX50LPB, CX150, AKG K321, Altec Lansing Muzx XY – MZX126W. Ili sta biste mi vi mozda preporucili?

Poslednja izmena:
To mi je iskreno mnogo kesa, mislio sam da dam max oko 2500din. A i nisam sad pri nekoj lovi. Poludeo sam sto sam ove zeznuo a bile su stvarno odlicne.

Razmisljam se debelo izmedju ovih Sony i CX150.

napokon sam popravio omx 80 sport
bilo mi zao da ih bacim samo zbog kablova koji su pukli na svim mogucim mestima. prvi put sve ovo radio. Zice su teflonske.

IMG_20120605_195013.jpg
IMG_20120605_195030.jpg

sad mi samo fali mrezica...koju cu skinuti sa bilo kojih slusalica...i nazalost gumena navlaka preko mrezice koju ne mogu da nadjem, pa ako neko ima :) inace svi delovi(sem bubica) su kupljeni preko ebaya.
IMG_20120605_195052.jpg

Ja uzoh cx300II i prezadovoljna sam, pre njih koristila pionirove SE-CL07 sa kojima sam isto bila zadovoljna, al cx definitivno bolje, na creative zenu nema sanse da pojacam zvuk do kraja a inace volim glasnu muziku:,,: jos samo da potraju...

pre omx sam imao razne koje ulaze u uvo ali sam prvi put uzeo iza uveta i odlicne su.
oko 2000din su delovi...ovo sam radio prvi put u zivotu..nije bilo tesko, gotovo za sat dva.
videcu kako ce se pokazati u praksi, tek sto sam ih zavrsio.

Pa kostaju malo manje na amazonu, ali moja je greska, ja sam gledao sta ima kod nas (omx 181 i 185 koje su 33 evra). Ne znam gde kod nas imaju 80 (imaju 680 takodje kolko videh, one su 44 evra)

Koje bubice mogu da kupum kod nas a da mi sluze kao zamena za K 271 MK II u ovim letnjim danima i da li bubice uopste mogu da ih menjaju? Kucna upotreba je u pitanju i koristio bi ih sa FiiO E7.

Poslednja izmena:
Možda shure, koje su ti prihvatljive jer ima modela na kojima se kabl mjenja, mada su i skupe.
Vani su oko 120e ali dugoročno se to isplati.
Btw kakav ti je zvuk na tim slušalicama, jesi ih poredio sa još kojim modelom.
Meni su ekstra, naročito ono isključivanje muzike kad se skinu sa glave ili kabl koji se skida.
Jedino mi se ne svidja što su zatvorene.

Gledao sam Shure SE215 ima kod nas za 13k samo ne znam hoce li mi se uklopiti u skoljku a i to sto kabel ide preko uveta mi se bas ne svidja osim ako mogu sa kablom na dole da se koriste.
Da ima Ultimate Ears 700 kod nas uzeo bi njih. Zvuk za te pare je extra a i male su nece me sigurno zuljati.

K 271 MK II
Dobro dodje taj prekidac svima se svideo :)
Menjanje kabla i to sto su zatvorene je bilo pod obavezno jer ne mogu gledati/slusati hentai sa otvorenim sluskama :D
Sto se kvaliteta zvuka tice trenutno ne znam za bolje jedino mozda ako nadjem nekog sa nekim od 400-500e pa da primetim boljitak.

Preporucite mi sluske za S2 neke dobre a da nisu preskupe,bubice?Ove sto idu uz S2 su krs zivi,tako su tihe,da se jedva cuje nesto,uz stari Samsung E250i sam dobio i bolje i jace sluske nego uz S2.

Pa rekoh ti u onoj temi da prelistas poslednih 10-ak strana.. ukratko, izbor kod nas je uzasan i cx150 su najdostupnije i kostaju oko 2500din a iako deluju krhko dosta su kvalitetne a zvuk je odlican za tu cenu.

Da je izbor kod nas veci polemisalo bi se in ear slusalicama mnogo vise.. ovako..

Pozdrav ljudi. Nikada nisam koristio bubice. Nikakve. Sada planiram da kupim neke koje ću koristiti prilikom vežbanja. Boks je u pitanju i veoma monotono udaranje u džak. Da li ima smisla uzimati skupe bubice obzirom na znoj koji izbija i iz ušiju? Kakvi su vaši utisci, da li ima nekog ko vežba sa slušalicama?

Još jedno pitanje, da li je bolje uzeti neke in-ear slušalice ili one što idu oko ušiju? Zbog puno pomeranja i skakanja, da li će ispadati ove in-ear?

Hvala ljudi unapred.

Imao sam prilike da cujem kvalitet zvuka sva 4 modela.Moje licno misljenje je(nisam neki audiofil):
-ako volis jaci bas i ne volis da se zezas sa ekvilajzerima onda EP-830
-ako hoces da se zezas sa ekvilajzerima onda K324p.Sa fabrickim(da tako nazovem)zvukom nisu nista posebno,ali kad malo nastimujes player onda skacu na ubedljivo prvo mesto
-ja ne bih uzeo u razmatranje EX71 je imaju,po meni,najslabiji kvalitet zvuka kao i dosta tanke kablice koji izgledaju kao da ce ih promaja pokidati.Sto se tice kvaliteta,AKG je opet prvi.
Ja sam licno najvise koristio EP-830,jednostavno mi takav zvuk odgovara.Ne volim stalno da cackam ekvilajzere,samo plug & play.

Pozdrav ljudi. Nikada nisam koristio bubice. Nikakve. Sada planiram da kupim neke koje ću koristiti prilikom vežbanja. Boks je u pitanju i veoma monotono udaranje u džak. Da li ima smisla uzimati skupe bubice obzirom na znoj koji izbija i iz ušiju? Kakvi su vaši utisci, da li ima nekog ko vežba sa slušalicama?

Još jedno pitanje, da li je bolje uzeti neke in-ear slušalice ili one što idu oko ušiju? Zbog puno pomeranja i skakanja, da li će ispadati ove in-ear?

Hvala ljudi unapred.

Odgovor na boldovano.

Koristim Genius HP-02 (bubice-in ear) već 3 godine, a 2 godine tokom vožnje bajsa. U zavisnosti koji onaj gumeni ''adapter'' staviš na slušku, ispadaće ti manje ili više ako ti znoj uleti u ušnu školjku. Posebno, jer ćeš se mnogo pomerati, skakutati i slično. Tako da mislim da ti je bolje da ideš na te koje idu oko ušiju.

Nazad
Vrh Dno