Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Probao sam ove Senn MX400 ( do sada koristio Sony mdr818):
Nisam pretpostavljao da su MX400 "tanke" na bassu (u odnosu na Sony od 10eur), dok su srednji i treble OK. Ne kazem da je to lose sto je bass slab, naprotiv, ali opet sam se iznenadio.

Doduse, mozda se situacija sa bassom malo popravi posle burnovanja od par dana..

P.S. Ovaj Senn mx400 nema ugaoni jack vec prav, na netu vidim slike sa ugaonim ;)
Ali opet sumnjam da je fejk jer se mnoogo bolje cuju od recimo TnB koje kostaju 200 kinti na trafikama :d

Nisam na to obratio paznju dok sad nisam procitao tvoj post. Ukucaj na googleu sennheiser mx400, prvi link je link ka sennheiser sajtu i skini pdf fajl, videces da je tamo isto prav jack

Poz

Nisam na to obratio paznju dok sad nisam procitao tvoj post. Ukucaj na googleu sennheiser mx400, prvi link je link ka sennheiser sajtu i skini pdf fajl, videces da je tamo isto prav jack

Poz

Nasao sam bas taj pdf pre neki dan ali me mrzelo da ispravljam ovde na forumu.
Jack je prav.
Mislim i da JESU MX400. Mada sam ocekivao malo jaci bass, s tim da su mid i high odlicni.

Hteo bi da preporucim sluske ljudima koji traze in ear a ne mogu da nadju npr creative ep630. Philips she 9500 ! Juce uzeh u rodicu , kosta oko 1950din a zvuk je prebrutalan naspram ipod nano bubica..

Pa sad ako tako kažeš...možda ipak da odem do tog Rodića... :) I ja imam iPOD nano II i malo mi je slab zvuk preko njegovih bubica...

Slab u smislu jacine ili kvaliteta zvuka? Pa pazi kod ovih bubica ti treba malo veci volume da bi imao istu jacinu kao kod default ipod-ovih sluski ali je kod ovih zvuk iz okoline skoro pa skroz blokiran.

OK, hvala.

Da ponovim, jel imao neko neka iskustva sa Genius HS-02 Live (link gore)? 1000 din. nije mnogo, ali da ih ne bacam...

Koje su trenutno najbolje klasicne bubice za 1200din da imaju solidne srednje visoke i prolazne basove,drugim recima da su ujednacene dosta? kakve su SONY MDR-E828LP u tom pogledu?

Aj pošto se niko nije javio, da javim da sam uzeo ove Genius-ove sluške, i s obzirom da nema ništa u istom cenovnom rangu od in-ear modela (a da ja znam za to), toplo preporučujem. Malo otvoreniji zvuk od orig. SonyEricsson Walkman slušalica od 30e. Silikonski kabal izgleda malo slabije (od gore navedenih sluški), a kakav je, videćemo vremenom. Dobijaju se tri para gumica za u uvo, sa veličinama (po slobodnij proceni): srednje, veliko i extra veliko. Znači jedino ih ne bih preporučio ljudima sa manjim ušnim kanalom. Dobija se i torbica za nošenje slušalica.

Imam Philips SHE9500 in-ear slusalice i nedavno sam izgubio jedan gumeni nastavak srednje velicine. Ako postoji neko ko koristi male ili velike nastavke i zeli da menja srednje za male (ili velike) neka mi se javi na PM ili mail. Unapred hvala.

ponovo mi je crkao kabl na bubicama pa sam se odlucio da uzmem Sennheiser MX350 i mogu reci da sam zadovoljan sa njima. za klasu su bolje od starih Altec-a 112, ako se dobro secam oznake...platio sam ih 1150din u 4Audio-u u K. Milosa. sta mislite o onim bubicama i da li su me odrali?
dvoumio sam se i oko Sony E-828, ne znam koja je puna oznaka...sta mislite i o njima? i koje su najbolje bubice za ~15e?

Nadji nekog ko ima mogucnost kupovine preko ebaya i za ~30e kupi sennheiser cx300, bolja i glasnija varijanta od ep630 a jeftinije ces proci nego da ovde kupujes ep630 (i da ih ima)

Poz

Kod nas imas CX300 za oko 10evra vise. Pa ko hoce da se cima zarad 10e, nek cima drivera :D

Upss :d, istripovao sam se i pomesao 40evra i 4800din :p, sto je prava cena :)
Sorry :)

Poslednja izmena:
@Mladen Pa i gledao sam te cx300, ali su mi mnogo skupe(ovde kod nas, 5250din ili sto kaze Colt 4800).Bas cu da vidim da nadjem nekog da mi naruci ako su ~30e...Hvala na savetu!

Jel ih ti imas?

Poslednja izmena:
Upravo sam malo istrazivao i ustanovio da su te cx 300 koje se prodaju na ebay-u po ~30$ su laznjaci(replike)...cena originala je ~80$!A po toj ceni mogu da ih kupim i ovde kod nas bez cimanja i sl...

@Mladen Pa i gledao sam te cx300, ali su mi mnogo skupe(ovde kod nas, 5250din ili sto kaze Colt 4800).Bas cu da vidim da nadjem nekog da mi naruci ako su ~30e...Hvala na savetu!

Jel ih ti imas?

Za 18 funti sa uracunatim shippingom mozes da narucis sa ebaya original, provereno, i da biras boju :) Naravno treba imati iskustva pa ne kupiti kopiju, ima ih zaista dosta...

Imao sam ih do pre neki dan, prodao skoro nekoriscene za 2000 din jednom clanu foruma. Odlicne bubice, za te pare najbolji izbor, a imao sam svasta...

Poslednja izmena:
@ Mladen
CX 300 sam video na netu iz HongKong-a za čini mi se ~10€ (silver) naravno lažnjak....
Pitanje:
1.Kakva je razlika i ima li je uopšte između CX300 i EP630 u zvuku
2.Da li je kabal na CX300 ajd da kažem asimetričan (jedan npr.leva slušalica kraća od desne) ili je kao kod EP630 da kažem normalno
3.Reci mi molim te razliku između ajd da kažem između CX300 (ako je on bolji od EP630) i recimo Shure-ovih modela (pošto vidim da si imao ili imaš) jer je cena mnogo veća da li su nijanse u pitanju ili ....

@ Mladen
CX 300 sam video na netu iz HongKong-a za čini mi se ~10€ (silver) naravno lažnjak....
Pitanje:
1.Kakva je razlika i ima li je uopšte između CX300 i EP630 u zvuku
2.Da li je kabal na CX300 ajd da kažem asimetričan (jedan npr.leva slušalica kraća od desne) ili je kao kod EP630 da kažem normalno
3.Reci mi molim te razliku između ajd da kažem između CX300 (ako je on bolji od EP630) i recimo Shure-ovih modela (pošto vidim da si imao ili imaš) jer je cena mnogo veća da li su nijanse u pitanju ili ....

1. ep630 sam probao samo na kratko, i generalno sluske su jako jako slicne, ja i ne vidim neku bitnu razliku, ali opet, probao sam ih samo na par min, nedovoljno...

2. Kabl na cx300 je asimetrican, ide oko vrata...

3. Vec sam jednom clanu foruma pisao na pm, imao sam komplet shure liniju, i modeli iz donje klase mi se ne svidjaju samo zbog nedostatka basa (cx300 ima bolji bas od njih), dok je zvuk jako cist,srednji i visoki su mnogo bolji nego na cx300. Gornja klasa je vec fenomenalna, sada imam e500 i nemam apsolutno ni jednu zamerku, sve zvuci fantasticno (3 drajvera po slusalici,2 woofera i jedan tweeter, bilo bi cudno da je drugacije).
Ako imas jos pitanja tu sam...

Poz

Hvala Mladene na odgovoru...Asimetrične kablove ne podnosim tako da CX300 ću zaobići i verovatno se vratiti opet na EP630. Trebao bih da kupim opet EP630 jer mi je moje žena konfiskovala zajedno sa MP3 playerom, jer ja dadoh silne pare na prevaru zvanu Walkman phone pa kupih i Bluetooth SE HBH DS970 računajući da ču dobiti na jačini... Ne volim da kačim to čudo na sebe leti pa tako dođoh u situaciju da kupim još jedne, verovatno ponovo EP630 jer CX300 možda i ne zvuči bolje od ovih (prokopao sam malo nabrzinu) + kabal...

By the way pisao sam pre kako sam negde iskopao da firma FOSTER pravi slušalice za razne firme pa ovi lepe svoje etikete....(ne mora da znači al eto...)
FOSTER 382326
http://www.foster.co.jp/en_products/headphones/382326.html

Sennheiser CX300
http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_eng.nsf/root/500830
Creative EP630
http://www.creative.com/products/product.asp?category=437&subcategory=441&product=11397
Sharp MD 33
http://www.sharp.co.jp/products/mdds77/text/option.html
Soundwise T4
http://www.soundwise.co.uk/earphones/t4.shtml
AKG K 324 P
http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,964,pid,964,nodeid,2,_language,EN.html
Sony Ericsson HBH DS970
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp...1&template=pp4_1_1&zone=pp&lm=pp4_1&pid=10394

Veoma zanimljiva kolekcija sličnih ili istih modela (ako ima neko još neku firmu da doda..)

Philips SBC-HE590

Stvarno ok sluske, iskreno meni su bolje od Panasonic RP-HNJ50.
Te panasonikove nekako guse, a filips ima nekako zivlji zvuk(makar meni).
Panasonic su mi crkle kod dzeka, pa ako neko zna gde da ih nosim na popravku(adresa, telefon).
Philips su trajale 3x duze... Crko im je kabl kod leve bubice.
Jedan savet: Uzmite super lepak i stavite na dzek od slusalica i jos na 1cm kabla. To se lepo stvrdne i moze da vam ispada i visi player koliko hoce, slusalice uzivaju...

Prosle godine sam kupio TnB CS06 za 430 din. i vrlo sam zadovoljan. Stvarno nisam ocekivao ovakav zvuk za te pare. Posle toga sam cuo i one njihove najjeftinije od 200 din. Kakvo djubre! Verujte mi, ove su mnoooogo bolje. Kakav li je tek model CS40...

Е људи јел зна неко где имају у Београду да се купе creative ep 630? Баш сам тражио ових дана и нигде их нема...
Ове слушке ми се чине као best buy што се in-ear модела тиче, мада сам отворен за предлоге ако има нешто друго тог квалитета и у том ценовном разреду.

Poslednja izmena:
Е људи јел зна неко где имају у Београду да се купе creative ep 630? Баш сам тражио ових дана и нигде их нема...
Ове слушке ми се чине као best buy што се in-ear модела тиче, мада сам отворен за предлоге ако има нешто друго тог квалитета и у том ценовном разреду.

Pa X puta je receno - u piramidici na sajmu. Cena 35ojra.

Nazad
Vrh Dno