Šta je novo?

Bučni Kevlar Master

lazamare

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2007
Poena
304
Bučni Cooler Master

Danas sam kupio Cooler Master Extreme power 500W napajanje. Ventilator se vrti "ko blesav" i stvara priličnu buku, čak znatno veću od prethodnog Hippomedia napajanja. Napajanje navodno ima "intelligent fan speed control", pa mi nije jasno zasto se okreće svom snagom. Hardver mi nije noročito zahtevan, pa ne verujem da je preopterećeno. Ima li neko neku ideju, il' da smaram prodavca?
HW: cpu Pentium 915 dualcore; mb I945P; 512ddr2; gf7300gt; hdd wd80gb sata2; dvd-rw

Ma imam dve 12-ice, koje su doduse iskljucene, al' isto je i kad ih ukljucim. S otvorenim kucistem ima vazduha na izvol'te, pa opet radi nesmanjenom zestinom. Izludjuje me. Cuje se kao Intel box kuler kad radi na maksimalnih 4500rpm!

Isti sam problem imao i ja sa tim proizvodjacem, doduse sa nesto slabijim napajanjima.Na kraju sam ga prodao i kupio chifa sa dva ventilatora,koje je definitivno tise.Generalno,tim napajanjima tih rad nikako nije jedna od karakteristika! Imao sam prilike da vidim 50ak racuanra sa CM napajanjima, i svi su se isto ponasali: posle par minuta od ukljucenja, ventilatori kao da se okrecu max brzinama. Ako ti je btno da je napajanje tiho, idi i menjaj tog CM za neko drugo, ako mozes.

Ja imam CM extreme power 380W i prezadovoljan sam kako radi. Tiho, stabilno...

CM modeli obično imaju senzor temperature na ulazu vazduha u napajanje, ako je taj vazduh 50C ili topliji - odrvrnu do daske. Možda senzor ne radi ili protok vazduha nije dobar...

ja sam imao isti problem i rešio ga zamenom ventilatora.ovaj što je bio na napajanju radi maksimalnom brzinom čim se uključi računar i strašno je bučan. stavio sam cooler master led fan na isti konektor znači nisam menjo napon na ventu i tek sad bi mu se moglo pripisati ono super silent inteligent fan controller. napajanje je gotovo nečujno inače sve ostalo je ok.
kačio sam oba ventilatora na 12v fabrički se na tom naponu vrti na 2600 rpm a ovaj led se vrti na 1200 rpm tako da bez zamene ništa od tišine ;)
pozdrav!

Zamolio bih sve koji su postovali problem sa CM napajanjem da mi se jave.
To je problem koji se rešava, nema potrebe za zamenama ventilatora i sličnim stvarima.
Ako ste kupili ozbiljnu stvar (čitaj skupu) s pravom možete oćekivati podršku prodavca.
Dalje ne bih jer ću zvučati kao reklama :)

kako se rešava zamenom napajanja jer su ova pod nekom fabričkom greškom ili drugačije?
ja nisam imao volje da se natežem sa prodavcima nego sam to rešio ovako kako sam napisao.

Poslednja izmena:
Iskreno se trudimo da ceo brend bude na dobrom glasu, if you know what I mean ;-)
Nije fabrička greška, jednostavno rešavamo probleme ako postoje.
Molim te koristi PM za ovakve stvari, dovoljno plaćamo reklamu benchu ne bi da me Peca oguli još :)

Problem resen

Kontaktirao sam servis, pa su mi rekli da donesem da pogledaju. Danas sam bio, ljudi isprobali, kazu, izgleda los lager (lezaj) ventilatora. Ponudili mi sve opcije od zamene do povrata para. Posto nisu imali identican model, dali su mi iGreen Power od 430W, koji je skuplji 20-ak evra, bez ikakve doplate. Ovaj radi savrseno, a za ljude stvarno nemam reci. Nisam navikao na takvu predusretljivost kod nas. Ne znam dal' smem da kazem koja je firma, da se ne naljuti admin, al' recimo da im je sediste u Despota Stevana.

Kontaktirao sam servis, pa su mi rekli da donesem da pogledaju. Danas sam bio, ljudi isprobali, kazu, izgleda los lager (lezaj) ventilatora. Ponudili mi sve opcije od zamene do povrata para. Posto nisu imali identican model, dali su mi iGreen Power od 430W, koji je skuplji 20-ak evra, bez ikakve doplate. Ovaj radi savrseno, a za ljude stvarno nemam reci. Nisam navikao na takvu predusretljivost kod nas. Ne znam dal' smem da kazem koja je firma, da se ne naljuti admin, al' recimo da im je sediste u Despota Stevana.

Pretpostavljam da ti smeš da nas pohvališ :banana:
Kad smeju imena firmi da se pominju kod kritika zašto ne bi smeli i kod pohvala?

Nekulturno bi bilo da to učinim ja pogotovo što i Peca i Delimir znaju gde radim :)

Zamolio bih sve koji su postovali problem sa CM napajanjem da mi se jave.
To je problem koji se rešava, nema potrebe za zamenama ventilatora i sličnim stvarima.
Ako ste kupili ozbiljnu stvar (čitaj skupu) s pravom možete oćekivati podršku prodavca.
Dalje ne bih jer ću zvučati kao reklama :)

Dragi, predragi, superdragi Braco takodje sam kupio cooler master napajanje 500 w extreme power i imam isti problem kao i neki od ovih ljudi koji su se gore javljali. Dakle napajaje je preglasno. Ako ima nacin da se to resi bio bih ti jako i veoma dugo zahvalan. Unapred hvala i ako ti nije problem odgovori mi svakako cisto da znam na cemu sam :S: :wave:

Extreme Power 430w je super tiho napajanje radi skoro necujno.
U firmi imam 6 ExtremePower-a od 380w koja rade preglasno, 2 napajanja sam otvorio preseko kablove izvadio ventilator i stavio CoolerMaster 8cm silent koji radi na 1400rpm super tiha serija. Napajanje je skoro necujno, na ostalim nisam dirao ventilatore jer se ne cuju toliko od pozadinske buke.
Na racunaru koji ima MSI plocu sa VIA-a cipsetom i celeron 2.66ghz S775 napajanje usporava ventilator, ubrza ga maksimalno kada se racunar optereti ! Verovatno se uklopilo sa plocom ?

Pozdrav.

izgleda im naišla takva tura ventilatora pa da se ne bace :D

Ma ja sam imao neko cif. 400 napajanje i radilo mi ok al na nekoj drugoj masini mi riknulo napajanje pod garancijom i doplatim neke pare za tog cm i stavim njega, al toliko je bucan da nemogu da ga podnesem i moram nekako to da resim pa gledam neku najjednostavniju varijantu.:wall: To sa menjanjem ventilatora mi nekako nije najjednostavnija varijanta pa velim mozda neko zna kako to jednostavnije da se resi. :trust:

Poslednja izmena:
Daklem, još jednom...
Vidim da ovde ima pritužbi a da niste ni pokušali da mi se javite.
Zvaničan stav firme u kojoj radim je da se to smatra neispravnošću isto kao i otički uređaji koji ne čitaju sve itd.

Buka na napajanju se otklanja bez troška za korisnika. Naravno, valjalo bi da imate bilo kakav fiskalni račun ili fakturu, tj. da je kupljeno legalno. Nije obavezno ali olakšava celu priču.

Fino da i kod nas neko uvazava delimicno ne ispravne uradjaje a ne ko vecina "gasterbajtera" kod kojih dok ne crkne sve je ispravno...
Inace danas sam za kolegu kupio CM 380w kuler je necujan dok drugu se slicno desava da posle par minuta ubrza i tu ostane mada je on to vec sanirao (elektricar je) a BG mu daleko ;)

Da ne otvaram novu temu postavicu konkretno pitanje u vezi ovog napajanja. Hocu da zamenim originalni fan na CM Extreme Power 500W magic mga12012xr-025 12v 0.52A (2600RPM) koji je tesko njesra od fana dostize masu dBA tako da ne bi poludeo od njega predlozite neku dobru zamenu i naravno da moze da se nadje kod nas?
Ja sam nasao ovu 12-ku od CM po pristupacnoj ceni R4-S2S-12AK-GP [1200Rpm 19.8dBA i protok vazduha ~44CFM. Ako moze neko da izracuna protok vazduha na tom bucnom magicu bio bih mu zahvalan cisto da ne stavim fan koji ne moze da dovoljno ohladi napajanje.

pa obrati se Braci prvo ;)

Poslednja izmena:
Braca je ponudio je zamenu napajanja sto je sasvim korektno od njega ali mislim da je ovo losa serija hladjenja na 500W napajanju. Inace i ako bi nasao neko napajanje koje radi tise to je opet u idle stanju, pri punom opterecenju fan bi radio do daske i isto bi se ovako glasno cuo. Jedino ako su stavljali razlicite fanove u ista napajanja sto bi bilo smesno i tuzno za ozbiljnu firmu kakvom se CM predstavlja na nasem trzistu. Tako da je moja odluka da izgubim pravo na garanciju i sam resim problem. Nemojte vise o tome nego ako mozete pomozite mi u izboru adekvatnog fana. Evo jos nekih mogucih resenja:
CASE FAN Levicom COO-G120C.BL, 120X120x25mm 1015 din
CASE FAN Zaward COO-ZGF120.W, 120X120x25mm 745din ili blue Led transparent 851din
CASE FAN Xilence COO-XPF120.R, 120X120x25mm 479din
CASE FAN Chieftec AF12, 120X120x38mm 639 din

Znaci da ladi dobro i sto tisi da bude a cena do 1000 din.

Cooler 120x120 CM U Sil. GP
Cooler 120x120 CM TBF

Btw, svaka 12-ica će biti dovoljna da ohladi to napajanje.

J*beš garanciju od tri godine, živela tišina :)

Jos da je 3 godine pa bih i razmislio dok je stiglo do mene spalo je na 1god. garancije.

http://www.coolermaster-europe.com/...-GP&other_title=+R4-P2B-12AK-GP+PWM fan 120mm

Braca imate li ovaj u ponudi i koja mu je cena? Mislim da je taj najbolji mada je mana sto nije sleeve. Ovaj tri blade je 14e kod vas a SL1 GP 8.36e. Osim sto je skuplji i duze ce da radi ima li ovaj tri blade jos neku prednost? Sve ostalo je na strani SL1 rpm,buka,cfm,sleeve itd.

Ćao,
Trenutno nema ovih ventilatora.
Gde bi uključio ovaj sa 4 pina?
Na lageru iz te serije koja te interesuje (po oznaci) imamo sleave verziju Cooler 120x120 CM S2B SU1 (SU1 R4-S2B-12AK-GP) koji ni izbliza nije toliko tih.
Triblade ima jednu veoma bitnu prednost - "Imal' neko 'vaki cooler?".
Pošto će biti ugrađen u napajanje slobodno uzmi što tiši nađeš. Bilo kakvo kretanje vazduha će biti dovoljno, iskreno. Nemaš neki poseban razlog da se brineš oko kvaliteta hlađenja. Slobodno se skoncentriši na buku.

Moze taj sa 4 pina da se ukljuci nije problem to je vec bila tema na forumu, spominjem ga zato sto je jako tih 13.8dBA, a taj SU1 ne bi trebao da se razlikuje po nicemu od SL1 osim sto je kod SU1 ball a kod SL1 sleave. Vidim da ima i SL2 i SU2, 19.1dBA je za SL2 tako da je ovo najbolje sto sam nasao, da li ce vam stici uskoro SL2? Uzeo bih par komada ovo ostalo sto sam nasao em je glasnije em slabo duva.

SL2 neće stizati ove nedelje sigurno, nema ga u 'olandiji.
Za sledeću isporuku ne znam. Moje kolege iz nabavke imaju naviku da kupuju sve raspoložive modele (svega, ne samo ventilatora) ali nekih jednostavno ne bude nikad. Nije u pitanju veliki broj modela koji se vide na CM sajtu ali pojava ipak postoji pa zbog toga ne smem da ti obećam.
Anyway, ja sam ih naručio...
Normalan, prvi raspoloživi rok za isporuku, je kraj četvrte nedelje aprila.

Sve zavisi od kriterijuma. Svaki CoolerMaster proizvod koji sam do sada probao i koji ima oznaku "ultra silent, ultra quiet, 19db, 13 db itd" APSOLUTNO nije imao veze s tim sto pise, naprotiv, bio je bucan. Tu mislim na napajanja u odnosu na Enermax npr, o raznim fanovima da ne govorimo u odnosu na neke stvarno tihe...

Ja imam CM ultra silent "osmicu" i mogu samo da potvrdim da JESTE ultra silent.

Nazad
Vrh Dno