Šta je novo?

BTX kuciste

Asteriks

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2007
Poena
319
Zna li neko gde mogu naci kuciste za plocu BTX formata. I da li je neko imao iskustva oko ugradjivanja ovakve ploce? Mozda ima neka varijanta da se neko kuciste malo prepravi (tipa - isece se zadnji deo i stavi se odgovarajuca maska).

Cooler Master Stacker 820 (BTX only) i 830 (ATX/BTX).
Recimo, od CM-a.

Mozes ih naci u Desku, ili kod bilo koga ko radi CM program.

Video sam za Stacker, ali mi je previse skup. U svakom slucaju hvala za info.

D.top 275W CM Med BTX260S , Midi CM Cent541B BTX,
nije skupo kao stacker,ima u desku

D.top 275W CM Med BTX260S , Midi CM Cent541B BTX,
nije skupo kao stacker,ima u desku

Kod deska sam juce i zavrsio posao. Bili su predusretljivi, cak su preuzeli sve to i da mi montiraju. Ispostavilo se da mi treba i BTX procesor. Bas sam se presao sa tom plocom. To je neka intelova ploca od CT computersa. Uvalili su mi je kao ekstra resenje, a pri tome mi nisu skrenuli paznju da je skoro nemoguce sklopiti konfiguraciju sa takvom plocom. BTX je verovatno bolji standard, ali vise nema podrsku.
Hvala u svakom slucaju.

BTX je krsh od standarda koji je intel brze-bolje smislio da bi nekako ohladio P4 prescotte koji su se grejali kao ludi. Srecom pa BTX nije masovno prihvacen, Intel je 'ubrzo' izbacio ladnije Preslere i zatim ugasio netburst 'vracajuci se korak nazad' sa C2Duo...

Zao mi je sto si kupio tu plocu, ja bih se na tvom mestu osecao kao vlasnik mrtve kokoske koja nosi zlatna jaja... 🙁

p.s. ne znam samo sta je to BTX procesor ? Valjda si mislio na procesorski kuler ?

Poslednja izmena:
Nekako imam osecaj da je na ovom coveku vise njih dobro zaradilo. :S:

BTX je krsh od standarda koji je intel brze-bolje smislio da bi nekako ohladio P4 prescotte koji su se grejali kao ludi. Srecom pa BTX nije masovno prihvacen, Intel je 'ubrzo' izbacio ladnije Preslere i zatim ugasio netburst 'vracajuci se korak nazad' sa C2Duo...

Zao mi je sto si kupio tu plocu, ja bih se na tvom mestu osecao kao vlasnik mrtve kokoske koja nosi zlatna jaja... 🙁

p.s. ne znam samo sta je to BTX procesor ? Valjda si mislio na procesorski kuler ?

Ala si los, kako mozes tako nesto da kazes coveku??
Valjda mu treba pomoci a ne tako nesto odvaliti, nadam se samo da je on neko ko ne slusa takve sugestije.

Izvini, a sta sam trebao da kazem za 'abandonware' ? Pa to je standard koji je i Intel napustio, a Asteriks se kasno javio za pomoc, trebao je da pita pre nego sto je dosao u posed te ploce. Jedino sto iskreno mogu da mu preporucim je da tu masinu koristi u zdravlju i veselju na 110% mogucnosti dok se ne raspadne, jer ako je kupio BTX only kuciste onda se bas nije usrecio 🙁

p.s. nemam obicaj da pomazem ljudima tako sto cu ih savetovati da naprave jos vecu gresku od one u kojoj se nalaze. Racunari su alat, skup alat, svi gledamo sto bolje da prodjemo za sto manje novca i da posle u zdravlju i veselju taj polovan hardver prodamo za sto vise - jer sto bi rekla Madonna "We are living in a material world" 😉

Slazem se, ali bih ja to rekao na malo laganiji nacin. Ne treba zavaravati coveka. Ali ipak reci mu da je bacio pare....
Jednostavno najvolje u ovom trenutnu je uraditi to i to, da li me razumes?

U sustini se slazemo da je Asteriks: 'napravio los izbor kupovinom BTX ploce' ? Samo sto sam ja to malo drugacije formulisao :whip: 😀

Nasli smo zajednicki recnik 😀

Nazad
Vrh Dno