Šta je novo?

BTX in action!

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dakle da bacamo sve (ukljucujuci i kucista) zato sto je intel nesposoban da napravi procesor koji se ne greje kao mala atomska centrala? 🙂
Hmmmm kako su krenuli za jedno 6-7 meseci ce probati da proguraju kao 'must' kompresor i gasove za hladjenje k'o u zamrzivacu...a za par godina ce biti 'recommended' rad na njjihovim platformama iskljucivo na severnom polu, kriogenim komorama i hladnjacama u Bolecu! 😀 😀

pa mislim da je stvarno bolje da daju jedan mali kompresor velicine dve kutije cigara nego da svi moramo sve da menjamo da bi imali "sve za 75" plasticni vazdusni tunel. Zar nije jeftinije uzeti dobar kuler za 50e i hladiti dual core cpu nego menjati napajanje (za koje su neki dali i 300$) i kuciste i plocu i sve ostalo...

E sad ispravite me ako gresim, ali sto se tice polozaja chipa na grafickim kartama, pa mogu i proizvodjaci da ga stavljaju na gornju stranu PCB-a, ne moramo zbog toga da menjamo ceo standard ?!

Pa je*iga, proizvodjaci kucista i modema nam ne uzimaju pare svake godine za apgrejd, pa nek se i oni malo omrse 😉

...Ovo za apgrejd modema ne stoji, znam, ali eto nesto razmisljam kako nisam menjao modem i kuciste od vajkada.

Nesto sam gledao ovaj BTX, nece morati da se menjaju kucista, jedno 30-tak minuta brusilice, turpije i gotovo. 🙂

A sto se tice orijentacije komponenti na graf. kartici, nisu oni ludi da sad ulazu pare u prepravku 10 godina starog PCI/AGP standarda.

Pozdrav

uuu, a prepravka komplikovana do jaja 😀 samo zalemis sve komponente od gore umesto od dole...samo sto je problem CPU koji je iznad pa bi graficka grejala vaduh oko hladnjaka i obrnuto, pa ih zato i rade ovako "naopako" 🙂

Jeftinije je reci "od sad u kucistima se montira ploca naopacke" nego menjati proizvodne linije svih mogucih kartica.

ma ja se ne uzbudjujem previse, taj BTX ce 99% fasovati intelovci, jer to je "new" to je "fancy" to je intel :d

ne vidim šta je problem da se u ATX spusti malo CPU... na serverima postoje usmerivači vazduha direktno sa prednjeg ventilatora na CPU, uključujući i onaj odvodni ventilator iza CPU-a... prema tome, čemu čitava promena standarda ako već stvar postoji rešena u mnogim postojećim kućištima...

neki serveri imaju tako dobra rešenja sa usmerivačima vazduha da imaju pasivne hlanjake na CPU... 🙂

ne vidim nikakvo revolucionarno rešenje, pogotovo što je sve okrenuto u ogledalu, zar treba komp da prebacujem na levu stranu, a od AT-a mi stoji na podu sa desne strane stola... besmislica, stvarno, previše cimanja za minornu razliku...

ko ima problema sa temperaturama, postoji lepo big tower, pa nakrkaj gomilu ventilatora unutra... 😉

gx-x je napisao(la):
uuu, a prepravka komplikovana do jaja 😀 samo zalemis sve komponente od gore umesto od dole...samo sto je problem CPU koji je iznad pa bi graficka grejala vaduh oko hladnjaka i obrnuto, pa ih zato i rade ovako "naopako" 🙂

Pa ne lemi ih covek nego masina, 🙂 a ako bi ih stavio na drugu stranu postojala bi velika verovatnoca da se komponente sudaraju da hladnjakom na NB. Naravno i zasto bi to radili kad je PEG drasticno napredniji interfejs od AGP-a.

Pozdrav

Poslednja izmena:
ozbiljno ?! :zgran: a ja mislio oni to rucno leme po potrebi trzista... 🙂 salim se, poenta je bila u tome da nema potrebe za BTX standardom jer sve to moze i sa ATX-om lako da se izvede, ako se HOĆE !

Ne ako se "hoce", nego ako je "isplativo".

Nazad
Vrh Dno