Šta je novo?

Btwincap driver i Pinnacle kartica

• Začetnik teme Začetnik teme cboy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cboy

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2003
Poena
604
Imam tv karticu Pinnacle i na netu sam pronasao kako moze da se sa BTWINCAP driverima snima u full pal. Stavio sam ovaj driver, pa je nastao i problem. A to je da mi vise ne radi kartica, u tom smislu ne mogu vise da gledam tv kanale preko programa Vision koji ide uz originalne drivere tv kartice. Da li postoji neko resenje za ovo.

Nece sa tim drajverom, ali TV mozes gledati iz drugih programa, Virtualdub, borgtv, itd, ima ih dosta, samo treba naci koji ti najvise odgovara (sto se tice raznoraznih opcija). Probaj na www.tvfreak.cz tamo ima alternativnih programa (bar je bilo nekad).

Po meni najbolji 3d party program za gledanje TV-a je Dscaler, koji je besplatan a i ne zahteva nikakve drajvere. Za snimanje su najbolji iuVCR i Virtual VCR. Ovaj drugi je besplatan.

Stavio sam Dscaler, i kada treba da odaberem koja mi je kartica i koji tuner koristi, on pronadje da je Pinacle Rave a tuner ne znam koji da odaberem (probao sam skoro sve).A desava mi se i da mi pukne program prilikom cackanja i podesavanja

A zar ne možeš i sa fabričkim drajverima da snimaš u full PAL? U Virtual VCR-u ili iuVCR-u ručno upisuješ rezoluciju koju hoćeš, a to je uz Vision za gledanje najbolja kombinacija. Ja tako radim (5.5 drajveri, Miro PCTV Pro).

Juce sam se malo igrao sa raznim programima, u principu svaka TV karta najbolje radi sa programom dobijenim uz nju (sto se tice raznoraznih opcija) a opet ti programi uglavnom rade sa drajverima koji su dobijeni sa karticom. Sa ostalim programima, sve zavisi sta je autoru bilo interesantno. Zanimljivo je da programe mozes da gledas i snimas sa intervideo windvdrecorderom (ovde mozes da razvuces sliku preko celog ekrana), windvd creatorom, cyberlink powerdirectorom, itd (veoma malo opcija za TV tuner, ipak su to programi za nesto drugo, imas samo opcije da menjas kanale i to je sve).
Cesto se desava da program nece da radi ako TV karta deli isti interapt sa nekom drugom karticom, pa nije lose da se premesti u neki drugi slot, itd. Znaci moras da eksperimentises, probaj sa gore pomenutim Dscalerom, atv2000, jtv, borgtv...
Ja karticu uglavnom koristim sa grebovanje sa videa, kamere itd.

Da li ima resenja za te BTWincap drajvere?
Kad se nepravilno instaliraju, ni TV nece da radi, a kamoli ono zbog cega su instalirani.
Sta uraditi da se oni izbace iz sistema?

Ponovo pokrenes btinstaller.exe i on ti odmah ponudi opcije
install
deinstal (predhodno instaliranih )

i to odradi prilicno dobro, u stvari pobrise sve vezano za instalaciju drajvera, tako da prilikom restarta racunara Windows ponovo "otkriva" novi hardver i trazi drajvere.....

Nazad
Vrh Dno