Šta je novo?

[BTC] Putevi od berze do dzepa

fr0wn3r

Cenjen
Učlanjen(a)
28.04.2011
Poena
199
Vidim da se o ovome nije pokretala objedinjena tema...

Kojim kanalima saljete novac u sopstveni dzep sa najvecih BTC-EUR i BTC-USD berzi?

Podeljite vasa misljenja i iskustva, kao i provizije i sl.

Pozdrav! :)

Nisam ih našao na televizoru. To su neki novi kanali?

Sivim kanalima naravno :-D

Voleo bi da neko napise ko je imao iskustva sa onom varjantom *otvaranje racuna i kartice na kipru i koriscenje tih sredstava bilo gde u svetu tj kod nas, ne mora konkretno na kipru moze i racun u nekoj drugoj slobodnijoj drzavi...

Имаш на купујем продајем људи откупљују. Цена са БТЦе -6%. Који је најисплативији, појма немам !

Kojim kanalima saljete novac u sopstveni dzep sa najvecih BTC-EUR i BTC-USD berzi?

Vec se pisalo o tome samo nije objedinjeno. Ako vec hoces sve na jednom mjestu onda search pa kopiraj postove ovdje :D

Sad će neko reći da sam pljuvač, ali mnoogo puta se u poslednje vreme dešava da neko pita, e a koliko kopate mesečno, a jel plaćate struju, a kako isplaćujete...počinjem da se plašim ove diktatorsko-policijske države, ili me samo hvata paranoja, ne znam, ali se mnogo školsko glupih pandurskih termina spominje u poslednje vreme...
da podsetim na šta aludiram :

Zelim da u ovoj temi budu obuhvacena nasa iskustva i podesavanja tako da mozemo jedni od drugih da prepisemo i naucimo nesto,pogotovo mladji clanovi od starijih.

Pitanja:
1.Vasa konfiguracija
3.Brzina u Kh/s po kartici i ukupna? Temperatura?
5.Menjacnica i wallet koji koristite?
7.Koliko dugo se bavite rudarenjem i da li smatrate da je to bio dobar potez?
9.Koliko prosecno zaradite za mesec dana od ovog posla? I koliko vremena dnevno potrosite odrzavajuci svoj rig,prateci kretanje valuta i trgovanje istim?

Kao da je čovek dobio spisak od šefa šta mora da sazna, pa ko veli, ima budala da mi kažu....ili opet samo paranoja...

Samo jednog dana izadje novi serijal Insajdera - Bitkoin :D

Sad će neko reći da sam pljuvač, ali mnoogo puta se u poslednje vreme dešava da neko pita, e a koliko kopate mesečno, a jel plaćate struju, a kako isplaćujete...počinjem da se plašim ove diktatorsko-policijske države, ili me samo hvata paranoja, ne znam, ali se mnogo školsko glupih pandurskih termina spominje u poslednje vreme...
da podsetim na šta aludiram :

Kao da je čovek dobio spisak od šefa šta mora da sazna, pa ko veli, ima budala da mi kažu....ili opet samo paranoja...

izvinjavam se ali kakve veze srpska policija ima sa ovim?

nije mi jasan koncept gradnje paranoje? jel protivzakonito raditi ovo?

izvinjavam se ali kakve veze srpska policija ima sa ovim?

nije mi jasan koncept gradnje paranoje? jel protivzakonito raditi ovo?

A vidim ima i nekih koji su se osetili prozvanim... :D možda nema apsolutno nikakve veze....a u poslednjih godinu dana koliko čitam ovaj deo foruma se njje pojavilo dve teme čija je poenta raspitivanje o tuđim karticama, ukupnom khashu i načinima isplate...taj pristup, po meni malo glup, liči mi na pandurski, prosto neodoljivo podseća na plavce...eto razloga za paranoju. Kopanje nije protivzakonito, ali se načini na koje dolazimo do $$ sa berze mogu protumačiti kao nelegalni...

pa ne znam ko se osetio prozvanim ja sam u apsolutnom off-u sto se tice pojma kriptovalute ali me je zainteresovalo na koji nacin to isto kopanje moze da se poveze sa policijom.. nisam policija ali zasto bi njima bili bitni svi ti podaci koje si ti izvukao? to ne razumem?

na kraju krajeva zasto pare sa berze se mogu protumaciti nelegalni tj po kojem zakonu clanu itd? jel to znaci da svi koji se bave rudarenjem su na neki nacin "nelegalni"? nije mi jasno to ?

pa ne znam ko se osetio prozvanim ja sam u apsolutnom off-u sto se tice pojma kriptovalute ali me je zainteresovalo na koji nacin to isto kopanje moze da se poveze sa policijom.. nisam policija ali zasto bi njima bili bitni svi ti podaci koje si ti izvukao? to ne razumem?

na kraju krajeva zasto pare sa berze se mogu protumaciti nelegalni tj po kojem zakonu clanu itd? jel to znaci da svi koji se bave rudarenjem su na neki nacin "nelegalni"? nije mi jasno to ?

Sve je apsolutno legalno i ispravno, dokle god kad primis pare, uzmes poresku prijavu i platis drzavi 20 ili 35% u zavisnosti od sume.

I naravno da svi placamo porez uredno i na vreme. Posto nas drzava voli i pazi na nas, red je da joj se i mi oduzimo. Poceo je sneg treba da promene gume na kolima, sigurnost za nase drzavnike pre svega ne bi smo hteli da im se nesto dogodi. Sta bi smo mi bez njih :whip:

Sve je apsolutno legalno i ispravno, dokle god kad primis pare, uzmes poresku prijavu i platis drzavi 20 ili 35% u zavisnosti od sume.

Porez je 10% do 2.3 mil dinara i 15% na sumu preko te sume. Ukoliko za godinu dana zaradis 10 mil dinara, porez je : 10% od 2.3mil = 230k + 15% od 7.7mil = 1.155 | total 1.385mil
40 % od ukupne sume poreza mozes da odbijes na raznorazne troskove (troskovi zivota, zena, deca, itd.)
http://www.poreskauprava.gov.rs/sr/...i/173/zakon-o-porezu-na-dohodak-gradjana.html

Poslednja izmena:
Naravno da postoji, oporezuje se svaki priliv fizičkom licu po osnovu i to si dužan po zakonu da prijaviš. E kad sve te prilive tako lepo prijaviš i platiš i ako pretekne 2,3 mil onda ide to tvoje ;)

Poslednja izmena:
Pa da, ne čitaš lepo a baš se trudim da napišem precizno :) plaća se porez PO OSNOVU priliva a ne sam priliv...
Zamisli da se ne oporezuje, pa odakle ti onda preko 2,3 milke, palo s neba?

Nazad
Vrh Dno